Bogusław_58 29.10.2018 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Witam. Piec z postu12 został rozebrany i przeniesiony na platformę z kołami. Zmianą jest dodanie szkła bitego w dole pieca w warstwie14 cm i wydłużenie góry o 28 cm w miejsce czopucha. Koła pochodzą z nieużywanych obecnie maszyn rolniczych Pierwsze pieczenie daje bardzo pozytywny wynik. W przyszłości zostaną dorobione drzwiczki, ocieplenie i lico z blachy kwasoodpornej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7593821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.11.2018 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Może się przydać... http://blog.kominki-batura.pl/budowa-pieca-glinianego-do-pizzy-i-chleba/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7608249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 27.11.2018 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Witaj Piotr i dzięki że wpadłeś do naszej gastronomii Glina żaroodporna jak najbardziej jest dobrym surowcem jeśli jest do niej łatwy dostęp. Szczęściarze mają ją na wyciągnięcie ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7608762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 27.11.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Piec z atestem do kontaktu z żywnością Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7609136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 30.11.2018 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 No i Zdun zaszczycił. Czas więc podać SĘKACZ To takie ciasto z dużej ilości jajek zapiekane przy ogniu, na kręconym wałku w kształcie stożka: Według oryginalnej receptury ma dobry smak i trwałość przynajmniej 6 miesięcy. Znane w całej EUROPIE Obecnie są piekarniki na prąd lub gaz ze sporą automatyką ale do tego sękacza z ognia to się nie umywa. Mieszkam w zagłębiu sękaczy wiec filmek z regionu: https://youtu.be/H89BxtrRGYA Analizując piece do sękacza na drewno, to wyszło mi, że jeszcze nie ma optymalnie dobrego urządzenia. Nie dziwię się bo zapotrzebowanie nie wielkie a para konstruktorów poszła w nowoczesność. Dlatego projekt już jest narysowany na kartce a na wiosnę pierwsze próby Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7610877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 16.12.2018 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Piec z atestem do kontaktu z żywnością Drogie to ? 400-500*C wytrzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7620422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 18.12.2018 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Zdunowi zapodziała się faktura z ceną ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7621768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 19.12.2018 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Oglądałem milion tutoriali z piłkami i szamotem ... i nie chce mi się Fajnie jakby cena się pojawiła i info czy piec wytrzyma pieczenie pizzy oraz jaka jest szerokość na wejściu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7622262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 19.12.2018 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Okrągły jest praktyczniejszy, ponieważ żar można przesunąć na jedną stronę a piec na drugiej. A potem podmianka i tak można cały dzień. Z podłużnym taka sztuczka nie wychodzi. Z filmików wynika, ze robią też piece okrągłe ze starych dachówek i gliny . Ma to sens. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7622556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 06.01.2019 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 W podłużnym piecu powinny "dać radę" kołacze jak na filmiku: Żar po bokach , przy obu ściankach a w środku wałek z nawiniętym ciastem. Wałek można zrobić wtedy grubszy i przez długość pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7630883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 17.01.2019 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Na tym filmiku zdun pokazuje realizację pieca z gliny i starych dachówek : Jeśli dachówki pochodzą z tych "przedwojennych" a glina ma dobre parametry, to piec powinien służyć w warunkach "domowych" nawet dziesięciolecia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7637716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 02.01.2020 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Naszła mnie ochota na piec do pizzy, coś trzeba przez zimę robić.Pizza to co najmniej raz w tygodniu u mnie gości i nie kupna ani mrożonka.Co roku jestem w słonecznej Italii i kupuje nie tylko mąkę za 0,3E u nas ta sama 4,5zł.Chleby wyrabiam w automacie do chleba. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7757080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 02.01.2020 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Właśnie dziś piekłem w bryczce i jestem przeżarty Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241163-tandyr-piec-chlebowy-na-drewno-jedzenie-z-ognia/page/2/#findComment-7757088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.