lukas_me 09.09.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Witam, Z konieczności rozpocząłem remont balkonu w domu z lat 90.Część balkonu jest nad ogrzewanym wiatrołapem. W tej chwili zdarłem wszystko (stara papa, płytki ceramiczne, wylewka betonowa) do stropu.Chciałbym ten remont zrobić z sensem, raz a dobrze. Niestety jestem ograniczony już zamontowanym oknem balkonowym - po zerwaniu starych okładzin mam 5cm. Spadek stromu to około 3% Na chwilę obecną plan na warstwy mam taki:1) paroizolacja - mazidłobitumiczne2) styrodur XPS 3cm z frezem 3) warstwa betonu 0.5cm zbrojonego siatką z przygotowaniem pod okapniki balkonowe renoplast K404) warstwa izolacji z Sikabond T85) płytki gresowe (lub inne) klejone na Sikabond T8 Prośba do ekspertów o ocenę czy to w ogóle ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 14.09.2018 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Tam masz taras nad pom. ogrzewanym+balkon. Potrzebujesz prawdziwego eksperta by zrobić to dobrze.Ja takim nie jestem. Ale w takiej konfiguracji grzybek/ "przecieki" w wiatrołapie byłyby całkiem prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts