bumar1 09.09.2018 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Witam,pewnie prawdziwym fachowcom mój temat wyda się śmieszny ale nie wiem pewnej ważnej rzeczy. Mianowicie moja córka przerabia domek letniskowy na całoroczny. (ma wszelkie niezbędne pozwolenia).Wprowadza oczywiście wszystkie zmiany pod kątem użytkowania go w zimę.Teraz będziemy przerabiać podłogi. Domek położony jest w lesie na lekkiej górce, bez piwnicy. Ława i posadzka betonowa. Zrobiony solidnie i uczciwie.Na betonowe posadzki chcemy położyć panele podłogowe. Posadzka jest równa i pozioma. MOJE PYTANIE:czy na tą betonową posadzkę wylaną na styropian 50 mm można położyć następną warstwę styropianu 50 mm, podkład pod panele, folię i panele. Chodzi o to, żeby w ramach oszczędności nie robić wylewki betonowej na tą drugą warstwę styropianu.Czy jest taki twardy styropian i czy może ktoś już coś takiego robił i jakie są efekty.Bardzo proszę o Wasze opinie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 14.09.2018 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Nie radzę dawać tam styropianu, nawet twardego. Możesz dać styrodur albo piankę pir w płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts