piter.te 10.09.2018 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Witam, stawiam pierwsze kroki w budowie własnych czterech ścian... mam takie pytanko nie mam wody na działce, a w rowie melioracyjnym raz woda jest a raz nie więc na niej polegać nie można pomijając kwestie prawne.wody nie zdążyli mi doprowadzić do działki a najbliższy dom mam 200m oddalony. czy możecie poradzić mi jak z kraniku ogrodowego przy tamtym domu przeprowadzić wodę żeby móc sobie fundamenty podlać jak już mi wyleją?patrzę za różnymi wężami 1/2", 3/4", 1" miękki... jednak 200m małą odległością nie jest... dałoby radę jakoś sensownie to przetransportować do podlewania?prądu oczywiście też nie mam stałego, jedynie agregacik. nie chciałbym majątku też wydawać gdyż przed następnym etapem może już woda miejsca będzie podciągnięta... z góry dziękuję za każde info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.09.2018 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Może beczkowóz z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.09.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Od sąsiada ciągnę wodę najtańszym wężem ogrodowym 1/2 cala. Odcinek 100 metrów bez najmniejszego problemu. Nawet odkręcając kranik sąsiada na 1/5 woda płynie bez problemu. Przy pełnym nastawie z pistoletu mam wypływ na 15m. Na strop będę musiał jednak dorzucić 25 węża. Ciekawe jak będzie z podniesieniem słupa. Czy Ci na 200m "pójdzie" trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 11.09.2018 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Zależy jakie jest ciśnienie u sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 11.09.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Węże ogrodowe są miekkie i mają spory opór. Ja bym kupił czarną rure PE do nawodnien. Wtedy spokojnie kupisz 3/4" za 1-2PLN za metr wiec i opór mniejszy. Będzie taniej niż wąż ogrodowy. Rure do nawodnień potem gdzieś w ogrodzie zutylizujesz, a co zrobisz z 200m węża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter.te 11.09.2018 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 dzięki za podpowiedz z taką ilością węza to nie wiem co można zrobić... zawsze na olx wystawić ogłoszenie można ale chyba faktycznie taka rura PE będzie dobra. Jeszcze może będę plandeką fundament przykrywał, aby za bardzo wilgoć nie uciekała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts