AgaB 05.08.2002 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 Pomóżcie rozwiązać mi ten problem! Rozpoczęłam budowę domu w 2000 r. więdząc że moę korzystać z ulgi budowlanej przez 10 lat od tej daty. Ostatnia ktoś mnie poinformował że wyszło jakieś nowe rozporządzenie które podaje jako ostateczny rok 2004 do korzystania z ulg. Czy ktos z was o tym słyszaL??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.08.2002 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 Tak, jest to prawdziwa informacja (niestety). Ale z praktyki wynika, że pod koniec tego okresu (czyli przed dniem 31 grudnia 2004 r.) tym problemem zainteresuje się Rzecznik Praw Obywatelskich, posłowie (wybory w 2005 r.) kandydaci na prezydenta (wybory w 2005 r.) i wielu wielu innych. Czyli - "wszystko się zdarzyć może". Były już takie przypadki np. w ubiegłym roku - odliczanie kas mieszkaniowych. Tak na marginesie. Po dniu 31.12.04 nie można będzie odliczać nowych wydatków. Jednak wszystkie poniesione przed tą datą udokumentowane wydatki będą odliczane od podatku bezterminowo. Chyba, że .......... "wszystko się zdarzyć może". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts