Arzy 11.09.2018 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Cześć. Jestem nowa na forum, nie znalazłam podobnego tematu, więc chciałabym się Was poradzić. Chodzi o dach w poniemieckim domu. Dom myślę z lat 20. Ubiegłego wieku. Mamy problem, ponieważ wymiana dachówek na blachę jest strasznie droga, więc postanowiliśmy z sąsiadami naprawić chociaż opierzenia,kominy i gąsiory. Problem w tym, że żaden dekarz się tego nie chcę podjąć, ponieważ dachówki są kruche i istnieje niebezpieczeństwo popękania i wypadku. Dojście od strychu jest niewystarczające aby się tego podjąć. Dodam że dom dwa piętra. Ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Są jakieś rozwiązania? Jestem laikiem w tym temacie więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.09.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Jak zgnije wieżba myślisz że będzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 11.09.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Teraz w dekarstwie jest "złoty wiek" więc nikt nie chce ryzykować kilkuset złotych dla zdrowia. A jak kominiarz czyści kominy? Musisz szukać aż znajdziesz albo zrobić cały dach od nowa i będzie stał tak długo aż kieys , kiedyś, lufzie będą mówili że to dom popolski nie poniemiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 11.09.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Nie dziw się im bo jak ruszysz jedno to sypie się drugie i tak wkoło. Co do roboty to dniówka ekipy dekarskiej zaczyna się od 2tyś w górę więc nie wiem skąd te kilkaset złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 11.09.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 A co ma dniówka ekipy do zarobków jednostku?Liczy się to ile na czysto a nie brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arzy 12.09.2018 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2018 A co ma dniówka ekipy do zarobków jednostku? Liczy się to ile na czysto a nie brutto Sąsiedzi mężczyźni mówili że do jednego komina można dostać się od środka, natomiast drugi, najwyższy od strony zachodniej jest na styku ściany, więc jeśli ktoś miałby go latać i kleić to niestety musi wejś bo nie dosięgnie. Był taki facet co czyścił kominy, starej daty ale niestety już nie żyje. Kosztorys dachu to jakieś 60 -70 tysięcy( prawie wartość mieszkania tutaj) , 4 spady i kukułki (?) ,sama dachówka nie przecieka a i więźba nie jest w złym stanie, nie ma próchna, rdzenie podobno bardzo zdrowe. Nic, muszę szukać dalej. Myślałam o wynajęciu jakiegoś podnośnika może? Nie wiem czy to się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts