kris2682 11.09.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 WitamMam podjazd pod górkę. Wysypalem go grubym tluczniem. Problem w tym że jak wyjeżdżam to kamienie fruwają, a z przyczepą piachu nie mogę podjechać bo koła buksują. Czy warto wypożyczyć na dzień mały walec 1,6t i pojeździć nim po drodze? Zagesci to coś czy za lekki. Ziemia u mnie gliniasta, teraz sucho jest więc twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 12.09.2018 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Co znaczy gruby tłuczeń?Jeśli to kruszywo nie jest o ciągłym uziarnieniu, to go nie zagęścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 12.09.2018 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Miało być 31-63 ale są i mniejsze a trafiają się i takie jak dłoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 12.09.2018 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Jeśli nie jest rozsegregowane (drobne nie opadło na dół), to na pewno zagęszczenie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 12.09.2018 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2018 A to już wiem gdzie popełniłem błąd. Już kiedyś wysypalem podjazd klincem ale ziemia go wessała. Chcąc poprawić walnełem na to gruby bo tanio dostałem. Co z tym zrobić teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 13.09.2018 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2018 A to już wiem gdzie popełniłem błąd. Już kiedyś wysypalem podjazd klincem ale ziemia go wessała. Chcąc poprawić walnełem na to gruby bo tanio dostałem. Co z tym zrobić teraz? Głupio to zabrzmi, ale zdjęcie/fotografia by pomogło w ocenie sytuacji. Najlepiej jakieś ogólne, żeby zobaczyć jak wygląda droga i drugie, żeby zobaczyć jak wygląda to kruszywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 13.09.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2018 A to już wiem gdzie popełniłem błąd. Już kiedyś wysypalem podjazd klincem ale ziemia go wessała. Chcąc poprawić walnełem na to gruby bo tanio dostałem. Co z tym zrobić teraz? Miało być 31-63 ale są i mniejsze a trafiają się i takie jak dłoń Zawsze najpierw korytowanie, na podbudowę pospółka na wierzch warstwa kruszywa 0-31 Teraz dobrze by było usypać warstwę około 10cm z kruszywa 0-31 i dogęścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 15.09.2018 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Zdjęcia drogi przed wysypaniem kruszywem : Po wysypaniu: Kruszywo z bliska: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 15.09.2018 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Tą część nie korytowałem bo jest dosyć twardo, problem w tym że pod górkę. Natomiast dalej wykorytowałem na 60 cm i teraz mam okazję dostać uszkodzone płyty drogowe. Różne niektóre przełamane na dwa, na trzy, na 5 i całkiem połamane. Nie chcę znowu strzelić sobie w kolano. Czy jak dam to na dno wykopu, płyta ma 15 cm grubość, i przysypię to 15 cm drobnego gruzu lub klińca da się to jakoś utwardzić/ zagęścić żeby służyło jako droga tymczasowa dla ciężkiego sprzętu a potem dać podsypkę i na to kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 17.09.2018 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Tą część nie korytowałem bo jest dosyć twardo, problem w tym że pod górkę. Natomiast dalej wykorytowałem na 60 cm i teraz mam okazję dostać uszkodzone płyty drogowe. Różne niektóre przełamane na dwa, na trzy, na 5 i całkiem połamane. Nie chcę znowu strzelić sobie w kolano. Czy jak dam to na dno wykopu, płyta ma 15 cm grubość, i przysypię to 15 cm drobnego gruzu lub klińca da się to jakoś utwardzić/ zagęścić żeby służyło jako droga tymczasowa dla ciężkiego sprzętu a potem dać podsypkę i na to kostkę? Źle myślisz, zrób na odwrót. Na spód kruszywo na górę płyty drogowe i jakoś tam będzie. Idealnie by było dać pospółkę na sam dół, środek kruszywo, góra płyty. Ta droga ze zdjęcia to nigdy się nie dogęści. Proponowałbym na wierzch kruszywo, gruz o frakcji 0-31,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 17.09.2018 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Takie połamane płyty drogowe, to strzał w kolano, po pewnym czasie każda ułoży się w inną stronę i nie da się przejechać. Wysyp drobnego kruszywa na to walec na wibracji. Jak się porobią wyboje, a zrobią się na pewno to dosypiesz i wyrównasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 17.09.2018 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Płyty na wierz nie będą bo połamane i zbrojenia wystają. Żaden kierowca gruchy po tym nie pojedzie bo się o opony dyga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 18.09.2018 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Płyty na wierz nie będą bo połamane i zbrojenia wystają. Żaden kierowca gruchy po tym nie pojedzie bo się o opony dyga. Połamane płyty to racja. Ja miałem całe na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 18.09.2018 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Chce to tak zrobić żeby nie trzeba było tego przewalać 5 razy, bo tego za dużo jest. Będę gruzem zasypywal na czas budowy. Potem kliniec, pewnie podsypka piaskówo-cmentowa i kostka. Rozmawiałem z gościem od kostki. To mówił żeby tak robić tylko on potrzebuje 30cm grubości miejsca żeby to dobrze zrobić. Wykorytowane na 60cm więc miejsca trochę jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 18.09.2018 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Jak wiesz, to po co pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 18.09.2018 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Wykorytowane na 60cm więc miejsca trochę jest Czołgiem będziesz po tym jeździł? Większa dziura wymaga większego uzupełnienia, zużyjesz więcej materiału. Ja tam wykorytowałem podwórko na 30cm na spód 20cm pospółki na góre 20cm kruszywa. teraz uleżało się i jest równo z ziemią. Kiedyś zrobię na tym kostkę i będzie cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts