loping 13.09.2018 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Mam w kuchni zamontowany okap kuchenny z wiatraczkiem, podłączony bezpośrednio do przewodu kominowego. XXXXXX Pod oknem mam kratkę wentylacyjną. XXXXXX Dostałem pismo od P. Kominiarzy, że mam zamontować dodatkową kratkę wentylacyjną w przewodzie kominowym, lub odłączyć okap od przewodu kominowego. Pod spodem małym druczkiem tekst : " Uwaga: w lokalach w których została zamontowana szczelna stolarka okienne bez urządzeń nawiewnych, występuje zjawisko hermetyzacji, powodując nieprawidłowy - okresowo zmienny ciąg kominowy. Konieczność doprowadzenia wystarczającej ilości powietrza zewnętrznego do lokalu określa Polska Norma Pn-83/b-03430/az:2000" ------------------------------------------------------ Okap Kuchenny jest w tym miejscu od 30 lat i nigdy nie było z tym problemu. Oczywiście powiedziałem P. Kominiarzom o wentylacji podokiennej. Powiedzieli: "Acha" i sobie poszli. Poszli, ale pismo przysłali. W czasie wizyty nie zgłaszali żadnych uwag. -------------------------------------------------- Co zrobić z tym fantem? Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts