Nix 14.09.2018 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 WitamWidzę, że inne marki mają tak wątek- postanowiłem założyć wątek ZBIORCZYdla gazowego kotła kondensacyjnego TERMET Ecocondens Silver w wersjach 20/25/35KW. Na początek - uzbrojenie kotłą w dysze. Czy macie gaz GZ50 i tak był fabrycznie uzbrojony kocioł ? pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.12.2020 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Hej, orientujecie się, czy dobrze kombinuję z podłączeniem sterownika Salus do kotła termet silver? Na sterowniku mam wyjścia NO i COM: Sory za jakość zdjęcia, patrząc od lewej NO, COM, L, N. Natomiast na kotle nie ma oznaczeń NO/COM, jest za to kosta oznaczona RT/OT (dwa czerwone przewody fabrycznie zmostkowane). Czy ma znaczenie do którego z czerwonych przewodów podłączę NO z czujnika, a do którego COM? Teoretycznie to chyba obojętne, ale wolę się upewnić. A hydraulik dzisiaj nie odbierał ode mnie telefonu. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.12.2020 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Sam sobie odpowiem, ale może komuś się kiedyś przyda Podłączenie tak jak opisałem wyżej działa sterownik się komunikuje z kotłem, włącza go i wyłącza wg zadanych parametrów programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts