Nix 14.09.2018 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Witam Znajomy ( który słabo w necie się porusza) i aktualnie ma "kopciucha"z zasobnikiem chce zainstalować piec olejowy.Powód ? Kopciuch trzeba obsługiwać, a ma być bezobsługowy. Gazu ziemnego na tej wiosce nie ma,zatem zostaje albo gaz z dzierżawą wielkich butli, albo piec olejowy.Dom piętrowy, ocieplony, okna wymienione, instalacja c.o na miedzi na grzejnikach panelowych. Rozglądałem się już, ale modeli olejowych jest ... jakoś mało...Czy to nie jest dobre wyjście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 14.09.2018 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Nie idzcie tą drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nix 14.09.2018 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 A jakie są argumenty przeciw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson90 14.09.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 koszty ogrzewania. butle możesz mieć swoją, nie trzeba dzierżawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nix 14.09.2018 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Właśnie -koszty. Czy na dziś koszty olejowe będą znacząco wyższe niż gazu płynnego z butli ? Nie jestem w temacie "olejowym" ale wiem że parę lat temu ( ok 6-7lat) u moich teściów ( wspólnota mieszkaniowa, blok po PGR, 12 mieszkań) zmieniono zasilaniez gazu płynnego na olej, bo było to "opłacalne" i tak zostało do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts