Gravis92 15.09.2018 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Witam. Nie znalazłem nigdzie jasnej odpowiedzi na pytanie. Musze wytynkować ręcznie 8m2 surowego sufitu w łazience. Miałem na stanie grunt Ceresit CT17, zagruntowałem nim wstępnie strop Teriva w całości dzisiaj i jutro chciałbym się wziąć za tynkowanie ale wole Was spytać o opinie, czy nie będzie problemów ...Generalnie spotkałem się z opinią w leroy, że powinienem użyć betonkontaktu knaufa na beton i grundiermittel na bloczki ale raz, źe to dodatkowy koszt, a dwa z grundiermittel jest problem z dostępnością, szczególnie jak się szuka w ostatniej chwili, gdzie w soboty to tylko leroy i castorama otwarte. Na innym składzie stwierdzili ze Ceresit CT 17 zda egzamin bez problemu ... i badz tu mądry. Czy Ceresit CT 17 jest dobrym gruntem na żebra betonowe i bloczki w terivie pod tynk Knauf Goldband? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.09.2018 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Z braku laku gdybyś tynkował beton komórkowy to CT17 by starczył bo zmniejszył byś chłonność bloczka żeby za szybko wody nie odciągnął z tynku, ale nie zastąpi on gruntu szczepnego typu Betokontakt, są w sklepach grunty szczepne typu Farkom Primer kontakt to grunt z piaskiem ma zszczepić gładki tynk z gipsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gravis92 15.09.2018 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Dzieki za odpowiedz. Czyli bloczki juz zostawic, jedynie zebra betonowe poprawic kontaktem ? W zasadzie na 8m2 nie ma tych zeber wiele wiadomo ale jednak... moge nalozyc grunt z kwarcem na wczesniej rzucony grunt ceresit? W zasadzie nie mam innego juz wyjscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.09.2018 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Beton jest słabo nasiakliwy więc wiele nie dał a nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gravis92 15.09.2018 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Dzieki za odpowiedz. Tak zrobilem - same zebra poprawilem betonkontaktem z knaufa (od razu widac przy aplikacji ze zupelnie inna struktura gruntu) bloczkow juz nie ruszalem teraz bede spal spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts