mariusz77_ 16.09.2018 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Zamieszam kupić wiertarko wkrętarkę. Zastanawiam się nad dwoma modelami Bosha:1. Wiertarko-wkrętarka PSR 1800LI 18 V 2. Wiertarko-wkrętarka udarowa PSB 1800LI 18 V Parametry maja chyba takie same różnią się głównie tym że PSB posiada funkcje udaru i jest droższa o ok 150 zł w zależności od sklepu. Uchwyt szybkozaciskowyPrędkość bez obciążenia 1350 obr/minSprzęgło takLiczba biegów 2Ustawienia momentu obrotowego tak 20Maksymalny moment obr. 38 NmDwa kierunki obrotów takMaks. średnica wiercenia (drewno) 30 mmMaks. średnica wiercenia (stal) 10 mmPodświetlenie takZasilanie akumulatoroweTyp akumulatora Li-IonNapięcie 18 VPojemność akumulatora 1500 mAhPojemność drugiego akumulatora 1500 mAhCzas ładowania 1 godzinaLiczba akumulatorów 2 walizka, ładowarka, podwójna końcówka wkrętarskaGwarancja 24 miesiące, 36 m-cy po rejestracji produktu Ja zamierzam używać tego narzędzia głównie do wkręcenia/wykręcania śrub, wiercenia w drewnie, metalach,pustakach,cegłach,polbruku. Pytanie czy wiertarko wkrętarka bez udaru spełni moje oczekiwania?Z kolei jakbym chciał wiercić w grubszych materiałach twardszych betonie to czy faktycznie funkcja udaru jaką posiada PSB w takiej wiertarko - wkrętarce coś pomorze że warto dołożyć i kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 16.09.2018 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 ja bym brał jednak metabo zamiast boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmajak72 26.09.2018 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Kolego ja bym uderzał w coś z Dewalt, Makita i Metabo jak już dysponujesz większym budżetem, na pewno solidniejsze i bardziej trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 27.09.2018 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Pojemność akumulatora 1500 mAh Czas ładowania 1 godzina Dla mnie mały akumulator i tak długie ładowanie, to dyskwalifikacja sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 18.11.2018 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 napisz ile chcesz wydać jeśli jeszcze nie kupiłeś? Mam ryobi z tej serii one plus, 18v, akumulator 1,5Ah, wszystko się rozbija o budżet jakim dysponujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts