rhcp89 16.09.2018 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Witam, Mam zamontowany kaloryfer - suszarkę w łazience na ścianie działowej w przedwojennym domu. Niestety hydraulicy pomylili się i końce tych rur grzewczych są za daleko o 0,5 cm względem króćców suszarki. Teraz za skrócenie tych rur tak żeby można je było podłączyć do suszarki chcą 200zł (bo muszą zamrozić wodę w rurze). Żeby tyle nie płacić to pomyślałem żeby zabetonować te istniejące otwory pod kołki rozporowe (utrzymujące suszarkę), wywiercić nowe 0,5cm dalej i zamontować suszarkę w nowym miejscu a następnie podłączyć rury. Czy to dobry pomysł? Nie wiem czy beton nie będzie za twardy- ściana jest naprawdę miękka; tępe wiertło widiowe wchodzi w nią jak w masło. Ta ściana ma jakieś trzcinowe wzmocnienie. Taki elektryk co u mnie instalował oświetlenie mówił, że ta ściana to "pruski mur" a do montowania kinkietów używał takich czarnych wkrętów "czarnuchów" bez kołków rozporowych. Dziękuję czekam na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.09.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 W zależności od miejsca możesz trafić w drewno lub w cegłę.Przesunięcie o 0,5cm może najlepiej załatwić kotwą chemiczną ale mogę się mylić.Może da się przerobić otwory w suszarce ? "Hydraulicy" się pomylili i oni chcą 200 zł za naprawę swojego błędu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhcp89 17.09.2018 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Tak chcą tyle bo oczywiscie nie wiedzieli ze ktos bedzie chcial miec sciany w lazience wylozone plytkami. A wlasnie grubosc plytek to jest to 0,5 cm. Z suszarką myślę że nic nie da się zrobić. To jest taka typowa biała suszarka z żeberkami - chyba "wszyscy" takie mają Jeżeli chodzi o kotwę chemiczną : Chodzi o to żeby wprowadzić tę żywicę w istniejący otwór a potem wiercić obok, tak? Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts