ezg2014 16.09.2018 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Pięć lat temu po budowie założyłem trawnik. Niestety, wiele czynników złożyło się na to, że obecnie trawnik poprzerastany jest mchem i chwastami. Zasiałem najtańszą trawę, nieregularnie podlewałem trawnik (ostatnio wcale), częściowo spaliłem trawnik przed trzema laty zbyt dużą dawką nawozu itp. Trawnik wygląda fatalnie i wszelkie próby ratowania go nie dały rezultatu. Próbowałem zmienić pH gleby, stosować nawóz antymech... Postanowiłem coś z tym zrobić. Ponieważ mojemu trawnikowi już nic nie pomoże, postanowiłem potraktować go glebozgryzarką i ponownie wysiać trawę. Mam możliwość zrobienia tego glebozgryzarką separacyjną. Mam pytanie , czy warto to robić teraz (wrzesień, przełom września i października)? Czy poczekać do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts