ssaka 07.10.2004 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 witam mam pytanie ...moze ktos z was podpowie mi chcialbym "polozyc' terakote w przedpokoju ...sieni czy jak to zwal ...a pytanko jest takie czy dawac wokol cokolik z kafelek czy tez nie ? taki powiedzmy na 8 - 10 cm niby dobra rzecz ...szczegolnie przy myciu podlogi ...zawsze to sciana nie ochlapie sie czy nie ubrudzi ...moze ktos z was forumowicze .robil juz cos takiego .....zapraszam do wymiany pogladow ..zarowno za jak i przeciw ...pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 07.10.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Dawać oczywiście! Ewentualnie w miejscach gdzie na pewno będą stały jakieś meble można zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 07.10.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 W mieszkaniu nie mam cokolika - porażka. W domu daję cokolik. I już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 07.10.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Dawać i jeszcze raz dawać.Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.10.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Dawać jak najbardziej . Można kupić gotowe dedykowane do konkretnego wzoru terakoty , ew. płytkarz sam je sobie zmajstruje . Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.10.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 a co myślicie o listwach drewnianych zamiast cokolika?U mnie kafelki będą w domu prawie wszędzie i jakoś nie mam przekonania do cokolika w salonie - ze względów estetycznych. Właściwie to już byłam zdecydowana na te listwy.... ale te Wasze kategoryczne wypowiedzi dały mi do myślenia.... Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 07.10.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Cokolik jest i estetyczny i bardzo praktyczny. Pozwala zachować czystość. Szczególnie w przedpokoju (sieni). Ja, gdyby nie cokół miałabym już dawno wybrudzoną ścianę od kółek wózka dziecięcego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 08.10.2004 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 witam ponownie ....gaga2 masz racje ...cokolik w salonie ...jest raczej malo estetyczny ...jesli chodzi o plytki ..pomysl z drewniana listwa ew. panelem jest bardziej na miejscu ...wg mnie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 ja mam płytki w przedpokoju - takim dość sporym, a ponieważ mam piękne sosnowe drzwi z opaskami z sosenki, to i listwy przypodłogowe mam sosnowe - stolarz zrobił listwy, polakierował i położył (miał mnóstwo przycinania - 5 drzwi) za 150 zł.Sprawdza się świetnie.Listwy muszą byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 08.10.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 ja mam płytki w przedpokoju - takim dość sporym, a ponieważ mam piękne sosnowe drzwi z opaskami z sosenki, to i listwy przypodłogowe mam sosnowe - stolarz zrobił listwy, polakierował i położył (miał mnóstwo przycinania - 5 drzwi) za 150 zł.Sprawdza się świetnie.Listwy muszą byc. Bardzo fajny pomysł mimilapin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 08.10.2004 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 a jakiej szerokosci dal te listwy przypodlogowe....chodzi mi o to aby ew nie "przedobrzyc" .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 08.10.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Listwy mam w całym domu, tam, gdzie panele, to oczywiście "panelowe", ale tam, gdzie są płytki, to albo przycinane i zakończone na górze plastikową zaokrąglona listewką w odpowiednim kolorze (żeby nie było czerepu płytki widać), albo "od kompletu", kupione specjalne płytki cokołowe. Musi być cokól, żeby się ściana nie brudziła, a poza tym, jakby to wyglądało bez? Fugę trzeba by dać między ścianę a podłogę, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.10.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Ja mam listwy drewniane, wyprofilowane (Barlinek) bo cokolik z gresu jakoś mi się nie podobał. Cokolik z gresu mam tylko w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 08.10.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 U mnie cokoliki gresowe będą tylko w przedsionku i przylegającej do niego garderobie , natomiast w hallu , mimo gresowej posadzki będą listwy drewniane , bo hall jest połączony z salonem i jadalnią a tam położymy panele. Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 08.10.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 A ja nie mam ani cokolika, ani listwy. Przy ścianie zakończone jest tylko tym plastikiem do płytek. Ale macie rację - ściana jest zagrożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 08.10.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Ja mam tak jak Maxtorka i to się świetnie sprawdza. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 SsakaKształt listew i wysokość można podpatrzeć z listew panelowych.Gotowe sosnowe też można kupić, ale te systemowe są wiele razy droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 w jednym mieszkaniu mialam listwę taka szersza z wzorem troche odstawal od sciany, ladnie wygladalo przy podlodze dębowej ale niepraktyczne przy sprzataniu(maz uwazal ze nalezy cos takiego zalozyc) on niewidział ze jak sie umyje podłogi to nalezy jeszcze pózniej zetrzec kurz , a jak sie tego niezrobilo wygladalo ochydnie wiec bylo 2 rzy tyle roboty najpierw mop, potem sciera i do przodu teraz mam listwę przypodłogowa bukowa (b.Ladna)ciensza, wyprofilowana, jak sprzatam mopem myje podłoge, sciany sa czyste a przy oakzji myję te listwy i jest ok coś podobnego zaloże i w domku, bo 2 razy latac aby posprzatac podłoge to mi sie nieusmiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts