Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór pompy p-w. Przyszły oferty i ...

giman

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę że niektórym wszystko drogo, instalator najlepiej niech przywiezie wszystkie klamoty, zamontuje i na koniec pocałuje jaśnie pana w doope a co ma mu z tego zostać to wypisać fakturę, powiedzieć grzecznie do widzenia aby tylko jaśnie pan inwestor miał tanio.

Każdy z Was chodzi do pracy, prowadzi jakąś działalność czy w inny sposób zarabia na życie?

To może nie pobierajcie poborów, niech Wasz pracodawca ma tanio?

Ja widzę co jest u mnie, obdzwoni co znajdzie w internecie i za 100pln róznicy na kotłe za 9 tysięcy kupi taniej te 100pln.

Co później? Siedzi na forach i szuka frajera żeby mu ten kocioł jakoś ogarnął bo ten co zrobił mu stówkę promocji ma sieczkę we łbie i bladego pojęcia o tym co sprzedał.

Tak wygląda taniość, nie wspomnę już o serwisie jak się coś usmarka a mróz za oknem.

Drogawo. Ja mam wyceny na pompy Lg, Panasonic, 7-9kW , zbiornik CWU 250-300 litrów plus kotłownia, na kwoty 19-23 tys zł brutto.

Pandzik ile kosztuje Twój zasobnik na CWU? ten 250-300L?

Mój 140L kosztował ponad trójkę, nie dałem zarobić jakiemuś instalatorowi grabieżcy bo sam tym się trudnię i sam sobie go zamówiłem u producenta, nie płaciłem nikomu marży.

Jarzysz co Ci piszę?

Nikt nie robi Ci prezentu bo każdy musi zarobić, jeśli chcesz tanio to zrobią Ci tanio, miejcie tą świadomość że taniość z czegoś się bierze :)

Wyceny porównując do moich ofert faktycznie troszkę do negocjacji;-)

Jeśli nie tajemnica to podziel się proszę modelami pomp i ofertami w PLNach.

Masakra... :o

No racja, ale nie martw się niebawem pęknie 500 postów.

Drogawo. Ja mam wyceny na pompy Lg, Panasonic, 7-9kW , zbiornik CWU 250-300 litrów plus kotłownia, na kwoty 19-23 tys zł brutto.

Gdzie, kto daje takie oferty chętnie wezmę i zaoszczędzę jak będą sensowne.

A i kolega mógł.podać drugi obieg, czy cyrkulacje i cena rośnie.

Jest jeden obieg, cyrkulacji nie ma.

Wyceniona jest pompa, zbiornik cwu, trójdrogi, montaż i inne elementy niezbędne

widzę że instalator nie ma się czego przyczepić, więc racja że będzie drożej :D

A dlaczego miałoby byc taniej, jest inflacja, ciągły wzrost płacy minimalnej, a tym samym składek zus i zaliczek na podatek, presja na podwyzki płac, drozeje paliwo. Ale nic straconego zawsze mozesz załozyc firmę instalatorską. Dasz taniej i nie opedzisz sie od zamówien.

A dlaczego miałoby byc taniej, jest inflacja, ciągły wzrost płacy minimalnej, a tym samym składek zus i zaliczek na podatek, presja na podwyzki płac, drozeje paliwo. Ale nic straconego zawsze mozesz załozyc firmę instalatorską. Dasz taniej i nie opedzisz sie od zamówien.

Był tutaj taki jeden tani od pomp kilka lat temu, nie mogą go znaleźć do dzisiaj podobno, tylko wspólnikowi się obrywa do dzisiaj :)

Przecież każdy może, terminy będą krótsze :)

Widzę że niektórym wszystko drogo, instalator najlepiej niech przywiezie wszystkie klamoty, zamontuje i na koniec pocałuje jaśnie pana w doope a co ma mu z tego zostać to wypisać fakturę, powiedzieć grzecznie do widzenia aby tylko jaśnie pan inwestor miał tanio.

Każdy z Was chodzi do pracy, prowadzi jakąś działalność czy w inny sposób zarabia na życie?

To może nie pobierajcie poborów, niech Wasz pracodawca ma tanio?

Ja widzę co jest u mnie, obdzwoni co znajdzie w internecie i za 100pln róznicy na kotłe za 9 tysięcy kupi taniej te 100pln.

Co później? Siedzi na forach i szuka frajera żeby mu ten kocioł jakoś ogarnął bo ten co zrobił mu stówkę promocji ma sieczkę we łbie i bladego pojęcia o tym co sprzedał.

Tak wygląda taniość, nie wspomnę już o serwisie jak się coś usmarka a mróz za oknem.

A drogo! Pytałeś o wyceny pomp i ile zajmuje instalacja? Jak dla Ciebie bez różnicy zapłacić 2000 a 3500 pln to gratuluję :) Takie różnice jedynie w rubryce MONTAŻ, za identycznie to samo mam w ofertach dotyczących PC. Dziwisz się, że ludzie dzwonią i pytają? Mitsubishi - 33 tys i 37 tys. (dwie różne firmy) żadna różnica :D

Pomijam już ceny takich samych pomp, gdzie różnice też spore bywają.

Edytowane przez Pytajnick

Jedyna firma z sześciu do których wysyłałem, która olała moje dwa maile.

Co do zbiornika to zależy która oferta - czasem wbudowany, czasem producenta pompy a czasem Lemet albo Joule.

Tu pytałeś?

https://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-aquarea-9kw-h-z-montazem-i6988093807.html

https://allegro.pl/pompa-ciepla-7kw-lg-thermav-z-montazem-pod-klucz-i7560545582.html

W ofertach ceny wydają się być lepsze, aczkolwiek pewnie wszystkiego nie zawierają.

Edytowane przez Pytajnick

A drogo! Pytałeś o wyceny pomp i ile zajmuje instalacja? Jak dla Ciebie bez różnicy zapłacić 2000 a 3500 pln to gratuluję :) Takie różnice jedynie w rubryce MONTAŻ, za identycznie to samo mam w ofertach dotyczących PC. Dziwisz się, że ludzie dzwonią i pytają?

Pomijam już ceny takich samych pomp, gdzie różnice też spore bywają.

Kolego montaż a montaż to tez różnica może dla Ciebie nie ale dla mnie tak.

Chciałbyś mieć tak zrobiona kotłownię jak na zdjęciu? to nowy kocioł, kotłownia pracowała 3 dni jak zrobiłem to zdjęcie, nowy dom wtedy jeszcze nie zamieszkały był.

Ja bym temu gnojowi łapy połamał za to, a inwestor za to zapłacił.

instalacja..jpg

Edytowane przez karoka65

no co program czyste powietrze idzie instalatorzy znowu będą zdzierać :D

chwaląc się jakie to PC są ekologiczne itp. a ciekawe ile osób rezygnuje z tej przyjemności dzięki zaporowym cenom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z tego co na dziś wiadomo to to, że aby dostać dotację na pompę w nowo budowanym domu, musi spełniać warunki WT2021 ;/