adamskyyy 16.09.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Witam, Pan z Castoramy polecił mi zakup zwykłych rur IDMAR zarówno do ciepłej jak i zimnej wody (woda temp max 65 stopni) - NIE DO OGRZEWANIA CO. Trochę poczytałem i się zastanawiam czy zamiast zwykłych rur do wody ciepłej zastosować rury stabi (albo z włóknem szklanym lub wkładką aluminową). Najdłuższy odcinek rury (z jednym trójnikiem) będzie mieć ok 3m i trochę boję się, że w wyniku pracowania rur (rozszerzalność cieplna) w końcu zacznie się problem cieknącej wody. Pytanie do forumowiczów - czy zwykła rura wystarczy czy zakupić rury stabilizowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 16.09.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Do zimnej zwykła, do ciepłej stabi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamskyyy 16.09.2018 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 (edytowane) thx! jeszce pytanie - czy stabi klei się jak zwykłą rurę PPR ale trzeba ją gratować? Edytowane 16 Września 2018 przez adamskyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 17.09.2018 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Dokładnie tak. Glasa nie musisz, z wkładką aluminium musisz tak zgradowac by nie została wkładką aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.09.2018 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 lub kupic rury stabi takie z pełna wkładka w srodku, wtedy tez nie trzeba gradować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamskyyy 17.09.2018 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 pięknie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sickboy 17.09.2018 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Ja i tu i tu dawałem stabi. Różnica w cenie niewielka a nie musiałem się zastanawiać jaką*gdzie dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts