MALWINA279 17.09.2018 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Aktualnie mam ogrzewanie na zwykły piec bez podajnika. Zastanawiam się nad piecem z podajnikiem czy też może gaz? Czy ktoś z Państwa może doradzić,wyrazić swoją opinie? Dom jeszcze nie jest ocieplony,ocieplenie nastąpi w następnym roku,poddasze również nie jest ocieplone.Ściany zewnętrzne z porotherm 25na dole 90m2na poddaszu około 40 m2 użytkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.09.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Najpierw ociepl porządnie potem zmieniaj źródło ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALWINA279 17.09.2018 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 To że pierwszym ważnym krokiem jest ocieplenie domu wiem doskonale. Chcę jednak poznać opinię osób które mają ogrzewanie gazowe czy też piec z podajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.09.2018 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 To czym bardziej będzie się opłacało zależy od tego jak ocieplisz. Mam 20 na ścianie, 28 na dachu 12 w podłodze i rekuperację spalam ok 2 ton taniego i słabego ekogroszku.150 ogrzewanej powierzchni 116m2 użytkowej. Jestem ztego zadowolony tanio i mało roboty.główna wada grochu że te 2-3m2 trzeba przeznaczyć na opał.jednak teraz zrobiłbym inaczej PC lub jeśli nie mąłbym pieniędzy to poprostu grzłką i klimatyzatorem. Nigdy nie założyłbym gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALWINA279 18.09.2018 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 ok dziękuje za odpowiedź, dlaczego nie założyłby Pan ogrzewania gazowego? Koszty większe fakt,coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALWINA279 18.09.2018 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 A jaki piec z podajnikiem polecacie,DEFRO,HEITZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.09.2018 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Dlaczego nie gaz. W niektórych punktach mam niestandardowe podejście.-Wymaga drogiego przyłącza- latem jak nie korzystasz z gazu płacisz abonament-kocił dla własnego bezpieczeństwa trzeba co roku płatnie serwisować- Ryzyko wybuchu- uzależnienie od duch źródeł energii gaz i prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 23.09.2018 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 jak nie wybierzesz pieca na gaz lub pompy ciepła, nie instaluj pieca na wegiel, niezaleznie jaki on by nie był. Pomyśl o piecu na pellet i obecnej dotacji "czyste powietrze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts