yaro137 17.09.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Mam właśnie kładzioną strukturę na elewacji. Jest to gotowy tynk silikonowy 1,5mm. Mam wrażenie jakby tynk niedokładnie krył w sensie miejscami jakby było mało tej płynnej składowej i nie wychodzi pełna barwa. W ogóle poszło tego dość mało. Producent zakłada przy tej ziarnistości 2,4kg.m2. U mnie nie poszło nawet 2kg/m2. Niby dobrze, ale czy nie jakimś kosztem? W jaki sposób można sprawdzić, czy struktura ta jest prawidłowo wykonana? Kusi mnie użyć myjki ciśnieniowej jednak takowej nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 18.09.2018 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Sprostowanie. Właśnie po przeliczeniu wyszło, że na ok 300m2 ścian poszło nieco ponad 300kg tynku co daje nieco 1kg/m2! Cuda jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.09.2018 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Sprostowanie. Właśnie po przeliczeniu wyszło, że na ok 300m2 ścian poszło nieco ponad 300kg tynku co daje nieco 1kg/m2! Cuda jakieś? Ciekawe czego oczekujesz od FM, zużyłeś 40% zalecanego przez producenta materiału na ściany i widzisz że coś przebija i co maja forumowicze napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.09.2018 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Ciekawe czego oczekujesz od FM, zużyłeś 40% zalecanego przez producenta materiału na ściany i widzisz że coś przebija i co maja forumowicze napisać? że bedzie pan zadowoloooonyyy !!! natrysk daje mniejsze zuzycia - to fakt, ale nie tak drastycznie mniejsze, tego tynku masz za mala warstwe po prostu , zrobiles hiper - cienkowarstwowy tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.09.2018 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 że bedzie pan zadowoloooonyyy !!! natrysk daje mniejsze zuzycia - to fakt, ale nie tak drastycznie mniejsze, tego tynku masz za mala warstwe po prostu , zrobiles hiper - cienkowarstwowy tynk szkoda że FM nadal nie ma 'lubię to' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 19.09.2018 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 No właśnie ciekawi mnie jakie mogą z tego wynikać problemy. Wykonawca materiału miał aż nadto zastanawia mnie więc czemu tak to mogło wyjść i co z tego może wyniknąć. Struktura wygląda generalnie ładnie i równo. Ziarno dobrze obłożone klejem. Parę się trafi odpaść kiedy się przejedzie raz ręką, ale to chyba normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts