Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to poprawny system ocieplenia poddasza = wełna + folia + wełna + regips. Czy ok?

PrzemekC

Recommended Posts

Witam Serdecznie,

kłade na poddaszu wełne rockwool w płytach. Mój wykonawca , który kładzie mi wełnę na podaszu wg jego załozenia połozył wełne miedzy krokwiami 15 cm, zabezpieczył sznurkiem, a pozniej pokrył folia paroizolacyjna. teraz bedzie na folie kładł kolejną warstwę wełny 10 cm juz wzdłuż krokwi miedzy profilami. Twierdzi, ze moze połozyc na folie wełne a na ostatnią wartswe 10 cm nie potrzeba folii. I wystarczy połozyc ja bez izolacji w kontakcie z regipsem. Prosze Państwa o rade czy ten system kładzenia jest poprawny i czy jest zgodny ze sztuka ocieplenia poddasza? Co robic, bo wydałem budzet na folie i czy to nie szkodzi aby 1 wartwa miedzy druga wartwa była odizolowana folio paroizolacyjna z atestem? Prosze o rade, zalezmy mi, aby otrzymac informacje , bo musze zapłacic za usługe, a nie mam pewności czy praca został dobrze wykonana, a przede wszytskim nie strace na jakosci w ociepleniu poddasza.

Zalemy mi na argumentach czy to popranwy system, gdzy nie jestem z tej branzy i nie wiem jaki system jest odpowiedni i jakie sa konwekencje dla jego zastosowania

Z góry dziekuje forumowiczów o wsparcie w temacie