Renowator 18.09.2018 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 WitamMam problem, który nie wiem jak naprawić więc zwracam się do was z prośbą o podpowiedź. Strop w moim domu to terriva, która wydaje się że jest prawidłowo wykonana. Niestety na piętrze pod częścią ścian działowych pojawiło się rozwarstwienie, które wg. mnie wynika z nieznacznego ugięcia się stropu. Rozwarstwienie jest pomiędzy zaprawą, a gazobetonem. Nie pamiętam, kiedy wykonawca murował ściany działowe, ale mam wrażenie, że szybko po wylaniu betonu stropu. Wydaje mi się, żę w tym czasie strop był podparty belkami. Jakieś trzy miesiące temu zauważyłem, że ściany działowe na środku domu wiszą w powietrzu. Przerwa w maksymalnym miejscu wynosi 4mm. Ponadto wykonawca źle wykonał schody żelbetowe, które mogły obciążać strop ciągnąc go w dół. Mając obawy, słusznie wyburzyłem schody, które potwierdziły przypuszczenia, że źle są osadzone w ścianie. Czy ktoś z Was miał podobną sytuacje i wie w jaki skuteczny sposób dokonać naprawy? Ugięcie nie postępuje, a sam strop przykładając długą łatę nie jest ujemnie ugięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 19.09.2018 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Poprosimy o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 19.09.2018 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Co na to kierownik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.09.2018 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Skoro widzisz to znaczy że nie masz wylewek które dociążą strop i wtedy nastąpi ugięcie. To na czym stoja ściany skro wiszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 19.09.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Zdarza się , na tym forum juz chyba były tematy o tym.Ścianki na stropie nalezy stawiać po rozszalowaniu a i to nie daje pewnosci co dalej. Co dalej?Nic, wylej posadzki, tynki zrób i mieszkaj. W szczelinę wstrzyknij pianke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts