Wladimir_99 19.09.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 (edytowane) Witam! Jako że za dużo nie mam do czynienia z budowlanką jednak chciałbym zrobić odwodnienie do rynien. Na rysunku jest rzut mojego małego domku. Obecnie nie mam jeszcze schodów ani tarasu, których obecnie nie będę robił. Mam jednak pytanie. W jaki sposób lepiej poprowadzić rury do odwodnienia? Na pierwszym rysunku jest łatwiejsze i mniej roboty lecz czy nie będzie to kolidowało z fundamentami schodów i tarasu w przyszłości? Druga opcja omija te przeszkody lecz jest dużo kolanek, materiału i dużo więcej pracy. Odpływ musi być tak jak jest. Sorry za kiepski rysunek ale chyba wiadomo o co chodzi. Edytowane 19 Września 2018 przez Wladimir_99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 24.09.2018 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Rób wersję prostszą. ewentualnie pod tarasem i schodami dodatkowo druga rura osłonowa. Trzeba będzie później wykonawce przypilnować (podczas prac przy schodach i tarasie) aby nie zniszczyli rury i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts