tinjap 20.09.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 HejMam pytanie jak połączyc ściane wymurowana np z BK ze skosami na poddaszu czyli z krokwiami lub deskowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.09.2018 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Zacznijmy od tego po co to chesz łaczyć? Co to za ściana? Scian nie łaczy się z krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 20.09.2018 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Scian nie łaczy się z krokwiami. W pewnym sensie jednak się łączy poprzez wieniec murłatę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 20.09.2018 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Zacznijmy od tego po co to chesz łaczyć? No po prostu chcę aby ściana na poddaszu tworzyła całość z dachem. Jest więc wymurowana od stropu i "ide z nią" do góry pod skosem-według dachu, to jak ja mam zakończyć aby górą i bokiem sie trzymała? Na parterze kończy ją wieniec a na poddaszu tylko ocieplenie-wełna??? Jakoś tak mało stabilnie jak na moje oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.09.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Jak pytasz o ściany szczytowe to też konczy je wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 20.09.2018 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 (edytowane) Jak pytasz o ściany szczytowe... nie o ściany szczytowe, chodzi mi o ściany działowe na poddaszu (dach kopertowy). Jak ostatni-najwyższy pustak ma być połączony z konstrukcja dachu? Wiem że zostało juz napisane: Scian nie łaczy się z krokwiami. ale do czego więc "przyczepić" górną -ostatnią warstwę ściany (aby było stabilnie)? Edytowane 20 Września 2018 przez tinjap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.09.2018 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 ale do czego więc "przyczepić" górną -ostatnią warstwę ściany (aby było stabilnie)? nie znam Twojego projektu, ale w 90% ścianki stoją swobodnie...... długie, wyskokie ścinki działowe wzmacnia się zbrojeniami wieńcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 20.09.2018 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 tzn ja w projekcie nie mam sposobu wykonania ściany na poddaszu gdyż jest ono do adaptacji. Np.mam klatkę schodową na poziomie 0, w której schody "idą" na poddasze. I teraz nad poziomem 0 chcę wyprowadzic ściany (tej klatki schodowej) pod dach (chyba logiczne), gdyz obecnie na poddaszu pusta przestrzeń. Wiadomo że pierwsze pustaki sa klejone na zaprawę do stropu a bokiem do ścianki kolankowej. A co dalej jak sie zaczynaja skosy więżby oraz ostatnia warstwa tej ściany? Czy to sie łączy czy zostawia przestrzeń na ocieplenie i finalnie taka ściana nie ma pełnej stabilności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.09.2018 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 tzn ja w projekcie nie mam sposobu wykonania ściany na poddaszu gdyż jest ono do adaptacji. . adaptacji dokonuje osoba z uprawnieniami budowlanymi do projektowania............... ściany od zera do dachu - zero logiki działówki się "wiąże" z nośnymi , samo klejnie to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 20.09.2018 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 (edytowane) ściany od zera do dachu - zero logiki a to wiadomo i dlatego napisałem nad poziomem 0 chcę wyprowadzic ściany (tej klatki schodowej) pod dach a że nad poziomem 0 jest strop to logiczne że na nim zaczyna sie ściana na poddaszu. działówki się "wiąże" z nośnymi wracamy do meritum sprawy: jak zakończyć ostatnie warstwy na niej- czy jakoś "powiązać" z więźba czy zostawić miejsce na wełnę i to tyle w jej temacie budowy?. Poza tym nie znam się ale na podaszu nośna jest chyba zbędna- mnie interesują ściany 12cm działowe Może źle tłumacze więc tak jak na tym obrazku jest przestrzeń pomiędzy skosem a ścianą. Czy tak wystarczy? Cały obrys ściany (przy więźbie) tak wygląda? Edytowane 20 Września 2018 przez tinjap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.09.2018 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Na zdjęciu masz rozwiązanie. Wyżej nie murujesz, przykrywasz ścianę od góry wełną, jeśli w osi ściany jest krokiew to też nie murujesz do samej krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 21.09.2018 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Wyżej nie murujesz, przykrywasz ścianę od góry wełną i o to mi chodziło. W opisie na zdjęciu do takiej ściany mocują-profil-UD. Czy to jest zasadne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.09.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 i o to mi chodziło. W opisie na zdjęciu do takiej ściany mocują-profil-UD. Czy to jest zasadne? Tak, musisz przecież do czegoś przykręcić płytę gipsową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts