marcin123321 20.09.2018 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 WItam,29.08 kupiłem 81 paczek styropianu grafitowego w jednej z zamojskich hurtowni.Z przyczyn losowych muszę wymienić ten styropian na grubszy tej samej marki.Jednak właściciel i sprzedawca twierdzą, że grafit jest tylko na zamówienie od producenta i nie bardzo chcą przyjąć towar.Dodam, że nie byłem w sklepie fizycznie i towar był zamawiany telefonicznie przez pana który ma nam ocieplać dom.Proszę o informację czy istnieje prawo, które nakłada na sprzedawcę obowiązek przyjęcia zwrotu materiałów?Dodatkowo, nie dostałem jeszcze faktury, wyłącznie WZ.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 20.09.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Ale namieszane ... nie Ty zamawiałeś, nie zapłaciłeś, zamawiane telefonicznie, musisz zmienić grubość ... Jaką tą grubość chcesz zmienić ? Grafit faktycznie nie schodzi na bieżąco, hurtownie go nie magazynują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin123321 20.09.2018 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 zapłacone. zmiana z 10 na 13.to już wiem, że nie magazynują.moje pytanie było czy jest prawny obowiązek odebrania z powrotem tego styropianu przez hurtownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.09.2018 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Z przyczyn losowych muszę wymienić ten styropian na grubszy tej samej marki. Przyczyny losowe ?? Zamówione, kupione, zapłacone. Z jakiego powodu hurtownie ma przyjąć zwrot materiału? Bo kupujący się odmyślił? Nie ma takiego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fr3d3k 21.09.2018 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 kupujesz dodatkowo trójeczke + paleta kleju i jazda !taki żart, nie mam pomysłu na rozwiązanie spawy- daj znać jak Ci poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.09.2018 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 jak minęło 14 dni od dostawy i wcześniej nie wysłałeś pisma, ze odstępujesz od umowy kupna, to pozostaje Ci albo to sprzedać, albo zrobic jak fr3d3k napisał.Tylko zamiast kleju cementowego, użyć kleju piankowego. Mało tego, będzie to super opcja, bo ta 10-ka ocieplasz normalnie, kołkujesz jak potrzeba i na to na mijankę przyklejasz na pianę tą 3cm warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.09.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 (edytowane) jak minęło 14 dni od dostawy i wcześniej nie wysłałeś pisma, ze odstępujesz od umowy kupna, to pozostaje Ci albo to sprzedać, Zakup chyba był w siedzibie hurtowni? Kto dzisiaj ociepla tylko 10cm styropianu ? Lub tylko 13cm styropianu? Edytowane 21 Września 2018 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.09.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 no fakt, nawet ja tak nie zrobiłem, bo dałem 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 21.09.2018 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Zakup chyba był w siedzibie hurtowni? Kto dzisiaj ociepla tylko 10cm styropianu ? Lub tylko 13cm styropianu? 90% ludzi ocieplających używane domy. A jak masz okna w srodku muru to już chyba 95%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.09.2018 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Zakup chyba był w siedzibie hurtowni? Kto dzisiaj ociepla tylko 10cm styropianu ? Lub tylko 13cm styropianu? Ci, co termomodernizują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.09.2018 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 No tak. Teraz jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 08.11.2018 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 jak minęło 14 dni od dostawy i wcześniej nie wysłałeś pisma, ze odstępujesz od umowy kupna, to pozostaje Ci albo to sprzedać, albo zrobic jak fr3d3k napisał. Tylko zamiast kleju cementowego, użyć kleju piankowego. Mało tego, będzie to super opcja, bo ta 10-ka ocieplasz normalnie, kołkujesz jak potrzeba i na to na mijankę przyklejasz na pianę tą 3cm warstwę. Pełne wsparcie opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts