JacekF 20.09.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Dzień dobry. Chciałbym podłączyć przełącznik dzwonkowy do napędu Metro 800 bramy Wiśniowskiego w celu możliwości otwierania i zamykania bez użycia pilota. Niestety w instrukcji i schematach nie ma informacji gdzie można taki przełącznik zamontować. Jedyne co znalazłem to możliwość podpięcia przełącznika kluczykowego lub klawiatury kodowej. Nie ma żadnej wzmianki o przełącznikach typu dzwonkowy. Czy ktoś montował coś podobnego do bram wiśniowskiego i może podpowiedzieć jak to podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.09.2018 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Dzień dobry. Chciałbym podłączyć przełącznik dzwonkowy do napędu Metro 800 bramy Wiśniowskiego w celu możliwości otwierania i zamykania bez użycia pilota. Niestety w instrukcji i schematach nie ma informacji gdzie można taki przełącznik zamontować. Jedyne co znalazłem to możliwość podpięcia przełącznika kluczykowego lub klawiatury kodowej. Nie ma żadnej wzmianki o przełącznikach typu dzwonkowy. Czy ktoś montował coś podobnego do bram wiśniowskiego i może podpowiedzieć jak to podłączyć? Jeżeli na podstawie instrukcji nie zorientowałeś się jak należy to podłączyć to świadczy o tym, że nie powinieneś się za to zabierać samodzielnnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 21.09.2018 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 (edytowane) Nie przesadzaj. W instrukcji jest schenat podłączenia różnych dodatkowych urządzeń. Są tam wspomniane przezemnie przełączniki. Nie wiem czy podpina się pod piny od tych przełączników czy są jakieś inne piny nie opisane wprost w instrukcji.Jest jeszcze wejście sterowania przewodowego styk NO. Nie wiem czy to tyczy się wspomnianych przełączników czy można podpiąć ten co ja chcę. Edytowane 21 Września 2018 przez JacekF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.09.2018 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Nie przesadzaj. W instrukcji jest schenat podłączenia różnych dodatkowych urządzeń. Są tam wspomniane przezemnie przełączniki. Nie wiem czy podpina się pod piny od tych przełączników czy są jakieś inne piny nie opisane wprost w instrukcji. Jest jeszcze wejście sterowania przewodowego styk NO. Nie wiem czy to tyczy się wspomnianych przełączników czy można podpiąć ten co ja chcę. Twoja wypowiedź świadczy, ze jednak nie powinieneś sam tego robić. Z tego co napisałeś co jest w instrukcji to znaczy, ze tam jest wszystko opisane(nie czytałem tej instrukcji i nie będę). ostatnim zdaniem sobie odpowiedziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 21.09.2018 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Słuchajcie może źle zacząłem. Zacznę od początku. Gość montujący bramę powiedział mi czy podłączamy jakiś wewnętrzny przełącznik do sterowania bramy. Ja mu powiedziałem że na razie nie bo takiego nie posiadam. On stwierdził że jeśli będę podłączał to MUSI to być przewód 3 żyłowy. Teraz patrzę w schemat i 3 żyły idą do przełącznika kluczykowego i klawiatury kodowej. W instrukcji jest także napisane o tym sterowaniu przewodowym podpiętym pod styk NO. I teraz się zastanawiam jak to podpiąć. Przewodem jedno parowym na styk NO (co jest sprzeczne z tym co mówił instalator o 3 żyłach) czy na styki klawiatury kodowej lub przełącznika kluczykowego gdzie idzie przewód 3 żyłowy. Mnie bardziej pasuje wpięcie pod styk NO i 2 żyły powinny całkowicie wystarczyć ale instalator namieszał mi w głowie i stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.09.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 zmusiłes mnie aby jednak zobaczyc ta instrukcję. Rys. 21 i 26 jasno pokazuje jak , gdzie i iloma kabelkami podłączyć ten przycisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 22.09.2018 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Słuchajcie może źle zacząłem. Zacznę od początku. Gość montujący bramę powiedział mi czy podłączamy jakiś wewnętrzny przełącznik do sterowania bramy. Ja mu powiedziałem że na razie nie bo takiego nie posiadam. On stwierdził że jeśli będę podłączał to MUSI to być przewód 3 żyłowy. Teraz patrzę w schemat i 3 żyły idą do przełącznika kluczykowego i klawiatury kodowej. W instrukcji jest także napisane o tym sterowaniu przewodowym podpiętym pod styk NO. I teraz się zastanawiam jak to podpiąć. Przewodem jedno parowym na styk NO (co jest sprzeczne z tym co mówił instalator o 3 żyłach) czy na styki klawiatury kodowej lub przełącznika kluczykowego gdzie idzie przewód 3 żyłowy. Mnie bardziej pasuje wpięcie pod styk NO i 2 żyły powinny całkowicie wystarczyć ale instalator namieszał mi w głowie i stąd moje pytanie. do przełącznika dzwonkowego wystarczy przewód dwużyłowy bo tam nie ma nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaniG 11.04.2019 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 hej, udało Ci się ogarnąć ten przycisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts