el_szakalo 20.09.2018 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Czy ktoś posiada rekuperator ukraińskiej firmy Vents? Sam przypadkowo stałem się posiadaczem jednego z nich. Mam już wyrobioną opinię, ale jestem ciekaw zdania innych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_ 20.09.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Proponuję podzielić się tą wyrobioną, nie omijając modelu. Opinii innych niewiele, podobnie jak chyba użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el_szakalo 30.09.2018 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Witam. A więc po kolei. Kilka odpowiedzi na pytania z prv"Witam. Przymierzam się do zakupu reku VENTS VUT 350 VB EC A11 i mam kilka pytań jeżeli to nie problem proszę o odp "1. Jak długo używa Pan reku2. Ma Pan nagrzewnicę wstępną ? i czy została zakupiona razem z reku czy w późniejszym czasie?3. Czy bez nagrzewnicy wymiennik daje sobie rady w temp poniżej -8 stopni4.Jest Pan Zadowolony z zakupu tej jednostki5. Jaką powierzchnie obsługuje reku Ad1 Używam już 3 sezonAd2 Mam nagrzewnicę od początku tego rokuAd3 Bez nagrzewnicy nie radził sobie z ciągiem niskich temperatur. Kilka nocy wytrzymywał lekko zamarzając ale już po jednej nocy za dużo wyskakuje błąd TE5. Imho nagrzewnica obowiązkowa. Opcja off wentylator nawiewu lipna wydajność i podciśnienie w domu. Jak masz kominek radzę na swoich błędach nie używaj tej funkcjiAd4 Czy jestem zadowolony. Rok temu napisałbym że większego gówna nie ma. Teraz po zakupie nagrzewnicy wszystkie problemy minęły. Łatwość wymiany filtrów. Ale szczerze to raczej nie kupiłbym więcej tego reku. Da się z nim żyć jeśli ktoś lubi prostotę. Nie ma tu fajerwerków jak informacje o zapchanym filtrze. Bypass ma 2 ustawienia. Albo otwarty i pomija wymiennik powietrze wywiewane z domu (latem w nocy nie ogrzewamy powietrza wpadającego do domu) albo opcja automat która nie do końca wiadomo jak działa. Jeśli chcę puścić powietrze wylatujące z domu przez wymiennik latem to tego nie zrobię bo automat otworzy i tak bypass. Tłumaczą to w serwisie nie ogrzewaniem dodatkowym wymiennika. Tylko nie ma to sensu skoro przy temp na zewnątrz 30st powietrze wylatujęce z domu będzie miało np 26 i chłodziło by powietrze wlatujące, a tak się nie da. Ad5 mam dom około 250m2 to chyba o ile pamiętam około 600m3 Puenta:Kolejny raz nie kupiłbym VENTS-a. Tyle że teraz nawet się przyzwyczaiłem i zaczął mi się podobać. Ma te lekkie minusy ale może u innych producentów jest podobnie. Pozdrawiam i sory za chaotyczne pismo ale piszę w pośpiechu PS.Posiadam reku VENTS VUT 350 VB EC STEROWNIK A11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts