Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama Segmentowa ma zbyt niską pozycję dolną końcową

Recommended Posts

Witam. Montowano u mnie bramę segmentową Wiśniowskiego UniPro 3000x2375mm z napędem INTRO. Ustalono wysokość wylewki na 23 cm. Wylewka została zrobiona na 23 cm i brama kiedy dochodzi do położenia krańcowego dolnego, to najzwyczajniej nie może znaleźć tej pozycji i zatrzasnąć się. W końcu napór jest zbyt duży i brama cofa się 20 cm do góry.

Może ktoś doradzić co robić? Czy samemu wyregulować i jak, albo czy może dzwonić do serwisu, żeby skorygowali? Poinformowano mnie, że jest 3 cm regulacji w razie czegoś.

Dzięki kolego. Nie wiedziałem nawet jak otworzyć panel sterowania i czy w ogóle go mam. A to dzięki ekipie montującej... Nic mi nie powiedziała, tylko pokazała jak się otwiera... Tragedia. Wszystko ustawione :) Tylko boje się jeszcze tego, że jak ułożę płytki na wylewce, to brama nie będzie się domykać do uszczelek. Chodzi o uszczelki po bokach bramy. Już teraz górna część, w sensie ostatni segment nie przylega szczelnie do ściany, przy zamkniętej bramie. Brakuje mi 1 cm do szczelnego zamknięcia. Jakaś regulacja słyszałem, że jest około 2-3 cm, ale to chyba na ostatniej rolce prawda?

Chyba tego nie ma. Czytałem już całą instrukcję :p Pisze jedynie o listwie gumowej i o regulacji jej siły nacisku na przeszkodę. tutaj można ustawić na "więcej", żeby bardziej guma do podłoża dociskała i wtedy pewnie i ostatnia rolka u góry bardziej dojedzie do pionu żeby nie było tej szpary z boków Edytowane przez Majdan14

Uszczelka dolna nie ma własnej siły. Regulujesz siłę docisku całej bramy. Jedne automaty ustalają to same, innym się wskazuje ręcznie.

Regulacja rolek górnych jest niemal zawsze wskazana po zrobieniu wylewek.

Także - sugeruję kontakt z ekipą montującą..