borell 22.09.2018 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Witam, Przymierzam się do zakupu wieratrko-wkrętarki akumulatorowej z udarem. Zastanawiam się nad MAKITA HP457DWE oraz Stanley FMC625D2. Parametry bardzo podobne - lekko na korzyść Stanleya, cena również 20% niższa w przypadku Stanleya. Może coś innego polecacie? Sprzęt będzie użytkowany do zastosowań amatorskich - działania bez dostępu do stałego prądu - piwnica, wiercenie w betonie. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.09.2018 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Witam, Przymierzam się do zakupu wieratrko-wkrętarki akumulatorowej z udarem. Zastanawiam się nad MAKITA HP457DWE oraz Stanley FMC625D2. Parametry bardzo podobne - lekko na korzyść Stanleya, cena również 20% niższa w przypadku Stanleya. Może coś innego polecacie? Sprzęt będzie użytkowany do zastosowań amatorskich - działania bez dostępu do stałego prądu - piwnica, wiercenie w betonie. Z góry dziękuję za pomoc! bierz tą tańszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borell 23.09.2018 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 bierz tą tańszą Coś więcej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 24.09.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Porównywalne, patrz na serwis w pobliżu. Chyba łatwiej o serwis dla Makity. Tę wkrętarkę Makity mam, to nie jest jakiś super sprzęt, ale w typowych sytuacjach wystarcza. Co do wiercenia w betonie, możesz się zdziwić, ten sprzęt do tego nie służy. Powiesić obrazek na ścianie, przewiercić metalową listwę małym wiertłem, raczej nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borell 25.09.2018 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Porównywalne, patrz na serwis w pobliżu. Chyba łatwiej o serwis dla Makity. Tę wkrętarkę Makity mam, to nie jest jakiś super sprzęt, ale w typowych sytuacjach wystarcza. Co do wiercenia w betonie, możesz się zdziwić, ten sprzęt do tego nie służy. Powiesić obrazek na ścianie, przewiercić metalową listwę małym wiertłem, raczej nic więcej. Miś dziękuję za pomoc. Zdaję sobie sprawę, że typowo do betonu jest albo wiertarka z udarem na kablu a najlepiej młotowiertarka - tutaj niestety nie ma dostępu do prądu. Zastanawiałem się jeszcze nad zakupem sprzętu DeWALT DCD796D2 tylko pytanie czy to coś zmieni znacząco poza ceną na fakturze ;=)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majsterkowicz3 10.12.2018 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Ja myślę o modelu Stanley FMC627D2 to wersja bezszczotkowa,mocniejsza i droższa, nigdy nie miałem do czynienia z urządzeniami tej firmy dlatego też się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holmes12 21.12.2018 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 W tym przedziale cenowym dostaniesz AEG BSB18C z dwoma akumulatorami 18V. Ze swojej jestem zadowolony, bo jest mocna i niezawodna. Ma wygodną rękojeść i jest zaopatrzona w boczny uchwyt i diody doświetlające powierzchnie roboczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 22.12.2018 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 W tym przedziale cenowym dostaniesz AEG BSB18C z dwoma akumulatorami 18V. "W tym przedziale cenowym" brzmi bardzo tajemniczo. Ja mam doświadczenie z różnym sprzętem, w zasadzie większość, oprócz bardzo tanich wynalazków, ma bardzo podobne możliwości i z reguły jest to dobry sprzęt. Gdy się spotyka przy pracy dwóch gości, to się pytają nawzajem, jaki mają sprzęt? Cieszą się, gdy jest tej samej firmy, bo można się wymienić akumulatorami, o nic innego nie chodzi. W ofertach widzę, że są akumulatory 2Ah, co jest nieporozumieniem. 18 V i co najmniej 4 Ah, wtedy daje się jako tako pracować, bez czekania, aż się naładują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leptonn 04.03.2019 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Dzięki za Wasze spostrzeżenia. Będą mi one pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts