EDZIA 08.10.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Moja córka od niedawna chodzi z chłopakiem. Wkrótce kuzynka tego chłopaka wychodzi za mąż i córka została zaproszona na to wesele jako osoba towarzysząca. No i mam problem, czy córka powinna dołożyć się do prezentu chłopaka i jego rodziców, czy kupić jakiś drobiazg od siebie. Jeżeli jakiś drobiazg to co proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Kupić drobiazg od siebie. Jeżeli nie zna kompletnie pary mlodej, to wystarczy tylko bukiet kwiatów. Ewentualnie drobiazg z plateru, typu podstawki pod sztućce na stół albo wietrzny dzwonek /to już nie z plateru / itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 08.10.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Kwiaty to dobry pomysł. Ja tak zawsze robiłam, nawet jak znajomość z osobą towarzyszącą była już dłuższa i poważna. Wesele "z mojej strony"-ja kupuję prezent, on kwiaty. Wesele "z jego strony" - on kupuje prezent, a ja kwiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.10.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 popieram przedmówcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 08.10.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Jak wyżej. Kwiaty wystarczą. Przyznam, że ja kiedyś to nawet kwiatów nie kupowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.10.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Dokładnie - kwiaty. Zreszta Twoja córa będzie "tylko" osobą towarzyszącą.Niemniej dobrze by to wyglądało gdyby tak chłopak (jego rodzice)zapraszający Twoją córkę, w kulturalnej formie zakomunukowali iż nie oczekują od niej żadnego udziału finansowego w prezencie.Było by to zarówni szczere jak i uczciwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.10.2004 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Wowka, chłopak zasugerował, iż zostanie dopisana do ich prezentu. Już dawno nie byłam na weselu w roli osoby towarzyszącej więc wolałam się zapytać jak to teraz bywa. Osobiście myslałam o kwiatach i ewentualnie jakiejś kartce na okoliczność ślubu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts