Mateusz711 23.09.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Witam, Mam takie pytanie, na oknach mam zamontowane poszerzenie (20cm). Za 2 tygodnie wchodzi ekipa od tynków i poradzili mi aby do tego poszerzenia (od wewnatrz oczywiscie) przykleic szczelnie warstwe styropianu za pomoca kleju aby uzupełnic. Co sądzicie? Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 23.09.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 A masz już wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz711 23.09.2018 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 23.09.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Ok, a możesz wrzucić zdjęcie o jaką część dokładnie chodzi? Bo dla mnie poszerzenie jest od spodu okna (okno jest na nim osadzone), ale piszesz "na oknach mam zamontowane poszerzenie", więc nie wiem czy dobrze rozumiem gdzie się ono znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.09.2018 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 A dlaczego akurat musi być "od spodu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.09.2018 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 No właśnie nie musi i dlatego dopytuje, bo ja w pierwszej chwili pomyślałam o poszerzeniach dolnych. Dlatego spytałam o wylewki. Jeśli to poszerzenie jest na górze, to ja bym przykleiła na to styropian i zaciągnęła klejem i siatką - żeby nie pękało na styku mur - styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz711 24.09.2018 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 (edytowane) Poszerzenie jest górne. Chce zrobić dokładnie to co fotohobby wysłał na zdjeciach. Kupiłem klej tytan w piance do styropianu ale słabo trzyma. po 15 minutach styropian zjechał... Styropian XPS 20 cm jest ok ? Edytowane 24 Września 2018 przez Mateusz711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.09.2018 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Poszerzenie jest górne. Chce zrobić dokładnie to co fotohobby wysłał na zdjeciach. Kupiłem klej tytan w piance do styropianu ale słabo trzyma. po 15 minutach styropian zjechał... Styropian XPS 20 cm jest ok ? Może być XPS, ale EPS tez się nada. Im cieplejszy tym lepszy, wiec patrz nie na XPS/EPS tylko na współczynnik przenikania ciepła. A jego wymiary dopasuj do przestrzeni jaką masz wypełnić. Styropian Ci zjechał, bo może nie podparłeś niczym. Klej w pianie wiąże dłużej, więc najlepiej natrysnąć na styropian jak jest na ziemi i kleić dopiero jak klej się już bardzo słabo klei do palców (po ok. 5-8 minutach). Dodatkowo jeśli to XPS to warto zmatowić powierzchnię, chociażby papierem ściernym Jeśli poszerzenie jest z gładkiego plastiku to również zmatowić grubym papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts