11bartek11 23.09.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 (edytowane) Witam, mam problem bo mój majster okazał się zwykłym partaczem i muszę go pognać. Mianowicie w projekcie miałem siedem słupów żelbetowych a on przygotował tylko dwa reszta powsadzał proste druty w ławy bez zaginania ani wiązania ze zbrojeniem. I teraz będzie mi trudno znaleźć przed zimą ekipę która mi to skończy. Czy jest opcja żeby to jakoś zabezpieczyć przed zimą? Ława ma 60 cm szerokość i 50 wysokość. Beton B20. [/url] Edytowane 23 Września 2018 przez 11bartek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.09.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 No to wywaliłeś ekipę i strzeliłeś sobie w stopę. Bo raz problemu zbrojenie nie rozwiązałeś , dwa zrobiłeś nowy większy i gorszy. Co będzie jak ci mróz podniesie lawy ? ............Majster może i zawinił a gdzie był kierownik? Odbierał zbrojenie PRZED betonowaniem?Trzeba było wkleić pręty i robić dalej a jak już rozstać się z ekipą w bardziej odpowiednim momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.09.2018 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Gzie jest KB? czy zaoszczędziłeś ?Ławy nie wyglądają źle. Zbrojenie (wytyki) można wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11bartek11 24.09.2018 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Kierownik był przed zalaniem ale wszystko nie było gotowe. Ja nie znam się na budowie o tym że powinien być nie wiedziałem. Majstra jeszcze nie pogoniłem, skoro radzicie żeby tak nie zostawiać na zimę to tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.09.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Kierownik był przed zalaniem ale wszystko nie było gotowe. Ja nie znam się na budowie o tym że powinien być nie wiedziałem. Majstra jeszcze nie pogoniłem, skoro radzicie żeby tak nie zostawiać na zimę to tak zrobię Jak był i nie bylo gotowe powinien wstrzymać betonowanie, to jego rola i tu widzę winnego. Tu często pada "wywal" a to spore problemy może powodować. Ja bym bardziej ich przypilnował, pogadal z kierownikiem że ma niedopuszczać do takich sytuacji. Chyba że to kierownik papierowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11bartek11 24.09.2018 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Kierownik obiecał że będzie częściej niż powinien ale wygląda na "papierowego". Dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 24.09.2018 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Przecież masz wyrostki na słupy .A to że wssdzane po zalaniu jakie to ma znaczenie? Może to i na bakier z teorią ale większość domów tak stoi i bloków też.Ławę masz 50-60 cm w niej pręt zatopiony nawet w takim stanie nie wyrwiesz go z betonu koparką jak stwardnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11bartek11 24.09.2018 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Przecież masz wyrostki na słupy .A to że wssdzane po zalaniu jakie to ma znaczenie? Może to i na bakier z teorią ale większość domów tak stoi i bloków też.Ławę masz 50-60 cm w niej pręt zatopiony nawet w takim stanie nie wyrwiesz go z betonu koparką jak stwardnieje Ok problem w tym że słupów by nie było gdybym nie pokazał palcem że są w projekcie i niestety są proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 24.09.2018 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Aaa, to plus dla ciebie za czujność, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts