Dejfart 24.09.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Cześć, nieco poruszałem już temat w innym dziale, ale chyba był to zły wybór. Teraz mam trochę więcej konkretu, więc liczę, że podpowiecie co nieco Temat wygląda tak: Dom wolnostojący, oddany do użytku 10 lat temu, nigdy na stałe nikt tam nie mieszkał. Najdłużej, ciągiem - miesiąc. W 3 pomieszczeniach na parterze zapadła się podłoga, pociągając za sobą dwie ścianki działowe. Trzeba zburzyć ścianę, skuć podłogę na ok 60 mkw. skuć wylewki i wybrać podsypkę, która jest problemem - za słabo zagęszczona + podmokły teren. Z informacji jakie mi się udało uzyskać, trzeba tam wylać chudziaka, ocieplić, zrobić wylewkę i ułożyć podłogę. Do tego chcemy postawić małą ściankę w kształcie litery L, aby oddzielić pokój od przedpokoju - ale nie zamykać. No i oczywiście odmalować ściany Potrzebuję szacunkowe koszta takiej roboty, włącznie z materiałem. Oczywiście pomijając koszt nowych płytek/paneli - bo tutaj może być różnie. Wiem, że nie widząc nie da się podać dokładnej wyceny, ale chociaż rząd wielkości... czy to będzie okolica 20 tys, 50, czy 100...? Załączam poglądowy rysunek. Oraz zdjęcia. na rysunku nie ma zaznaczonego jednego pokoju w którym również trzeba wymienić podłogę. Włącznie z tym brakującym pokojem jest ok 60 mkw. Ponieważ plik waży więcej niż dopuszcza forum umieszczam link do dropbxa - nie trzeba się logować, ani pobierać. Wystarczy kliknąć i przeglądać: POGLĄDOWY RYSUNEK + ZDJĘCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts