Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiana podłogi w domu

Dejfart

Recommended Posts

Cześć,

nieco poruszałem już temat w innym dziale, ale chyba był to zły wybór. Teraz mam trochę więcej konkretu, więc liczę, że podpowiecie co nieco :)

Temat wygląda tak: Dom wolnostojący, oddany do użytku 10 lat temu, nigdy na stałe nikt tam nie mieszkał. Najdłużej, ciągiem - miesiąc. W 3 pomieszczeniach na parterze zapadła się podłoga, pociągając za sobą dwie ścianki działowe. Trzeba zburzyć ścianę, skuć podłogę na ok 60 mkw. skuć wylewki i wybrać podsypkę, która jest problemem - za słabo zagęszczona + podmokły teren. Z informacji jakie mi się udało uzyskać, trzeba tam wylać chudziaka, ocieplić, zrobić wylewkę i ułożyć podłogę. Do tego chcemy postawić małą ściankę w kształcie litery L, aby oddzielić pokój od przedpokoju - ale nie zamykać. No i oczywiście odmalować ściany

Potrzebuję szacunkowe koszta takiej roboty, włącznie z materiałem. Oczywiście pomijając koszt nowych płytek/paneli - bo tutaj może być różnie. Wiem, że nie widząc nie da się podać dokładnej wyceny, ale chociaż rząd wielkości... czy to będzie okolica 20 tys, 50, czy 100...? :)

Załączam poglądowy rysunek. Oraz zdjęcia. na rysunku nie ma zaznaczonego jednego pokoju w którym również trzeba wymienić podłogę. Włącznie z tym brakującym pokojem jest ok 60 mkw. Ponieważ plik waży więcej niż dopuszcza forum umieszczam link do dropbxa - nie trzeba się logować, ani pobierać. Wystarczy kliknąć i przeglądać: POGLĄDOWY RYSUNEK + ZDJĘCIA