Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

ACHA MAM PYTANIE -gdzie kupic te oheblowane deski czołowe -ponoc gdzies na koncu mierzyna

ja kupowałam niedaleko urzędu celnego, robili mi na wymiar - jutro zobaczę dokładnie gdzie bo nie pamiętam. Chodzi oczywiscie o deski pod ryyny?? :roll: :roll:

tak,naokoło dachu cos mi mówił kiero 2.5 cm grubei szerokie cos ok 26cm-nie pamietam :lol:

to wiem, jutro zerknę i dam znać, ale ktos tutaj polecał ten tartak

A gdzie kupić takie zwykłe deski do szalowania ław i na prowizowyczną bramę?

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368530

witam wszystkich starych i nowych i tych najnowszych

GRATULACJE DLA MŁODYCH RODICÓW

uch, już niestety po wojażach i trzeba brać się do pracy. Paryż jest piękny, można się zakochać

a jak wróciłam do się to, cisza jaka mnie otoczyła, aż bolała i.......... jednak wolę tą swoją ciszę, niż zgiełk wielkiej metropolii

a więc teraz muszę się zebrać w sobie i wrócić do rzeczywistości

pozdrowionka

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368539

Witam

Jest ktos moze na forum z Dołuj z osiedla domkow kolo ZANA. Czy macie moze namiary na wlascicela jakis dzialek w tym rejonie. Jak wam sie tam mieszka, na co trzeba uwazac. Za odpowiedzi z gory dziekuje.

dzwoń 423-30-38 lub 602-531435.

mieszka się dobrze :lol: (ale zależy co przez to rozumiesz)

na co uważać? jak wszędzie na wszystko. a tak na poważnie, to zależy co masz na myśli:

- sprzedawcę działek, problem z dokumentami, budową?

generalnie: nie brać działki bezpośrednio przy drodze, bo to krajowa i tirów sporo, w większości jest tam ziemia gliniasta, nie wszystkie działki są uzbrojone we wszystko, sprawdź ewentualne opłaty za przyłączenie się do mediów które stawiał komitet społeczny

pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368603

ACHA MAM PYTANIE -gdzie kupic te oheblowane deski czołowe -ponoc gdzies na koncu mierzyna

ja kupowałam niedaleko urzędu celnego, robili mi na wymiar - jutro zobaczę dokładnie gdzie bo nie pamiętam. Chodzi oczywiscie o deski pod ryyny?? :roll: :roll:

tak,naokoło dachu cos mi mówił kiero 2.5 cm grubei szerokie cos ok 26cm-nie pamietam :lol:

to wiem, jutro zerknę i dam znać, ale ktos tutaj polecał ten tartak

A gdzie kupić takie zwykłe deski do szalowania ław i na prowizowyczną bramę?

my braliśmy w jasienicy IV gatunek ten tańszy, ale trzeba było przebierać żeby wyszukać proste

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368645

Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! :lol: :lol: :lol:

Zmieniam temat na bardziej smutny:

CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI????????

jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. :evil: mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... :evil: :evil: :evil: :evil: zostala sama uczciwa na tym :evil: :evil: :evil: swiecie????

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368746

CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI????????

jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. :evil: mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... :evil: :evil: :evil: :evil: zostala sama uczciwa na tym :evil: :evil: :evil: swiecie????

Jeśli masz umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego to jesteś dość

dobrze zabezpieczona. Możesz sądownie domagać się przeniesienia własności, możesz o ile przewiduje to umowa domagać się zwrotu

zadatku w podwójnej wysokości, możesz także dochodzić odszkodowania

jeśli potrafisz uzasadnić jaką wymierną szkodę poniosłaś.

To że ona nie jest ławniczką nic nie znaczy.

A teraz jeśli chcesz się w to wszystko zabawić rozpocznij oficjalną

korespondencję z nią za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368757

jolly ona i tak jest uczciwa.

Znajomy chciał kupić mieszkanie, umowa przedwstępna była, czekali na umowę notarialną. Dzień przed spotkaniem u notariusza znajomy dzwonil do niej czy pamięta o spotkaniu - tak, tak, oczywiscie.

Nie przyszła :o pozniej powiedziala, ze sie jednak rozmysliła.

Niestety takie jej prawo, mozna sie rozmyslic, placic sie kare, ale rozmyslic sie mozna.

Moze trzebabylo ja jakos urokiem osobistym namowic?

Młodzi rodzice? :o

Czyżby Szydasowi urodziła się córeczka?????

Szydas gratulacje wielkie!!!!!!!

Dla Asi buzka wielka i moc uscisków !!!

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368764

Jeśli masz umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego to jesteś dość

dobrze zabezpieczona. Możesz sądownie domagać się przeniesienia własności, możesz o ile przewiduje to umowa domagać się zwrotu

zadatku w podwójnej wysokości, możesz także dochodzić odszkodowania

jeśli potrafisz uzasadnić jaką wymierną szkodę poniosłaś.

To że ona nie jest ławniczką nic nie znaczy.

A teraz jeśli chcesz się w to wszystko zabawić rozpocznij oficjalną

korespondencję z nią za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

Klaus - kochany - ja wiem ´ze mi to przysluguje, owszem jesli ona nie zechce to zrobi to za nia Sad - ale to co mnie najbardziej wk :evil: :evil: to zmarnowany czas -ta sprawa bedzie sie ciagnela - czyli nie rusze na wiosne, bo nie moge wystapic o pozwolenie, o przylacza, itd. itp. a chalupe bede przez to wynajmowac przez kolejne 1,5 roku, a chcialam na wiosne 2008 sie wprowadzac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

czy ktos mnie pocieszy????? :cry: :cry: :cry:

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368766

jolly ona i tak jest uczciwa.

Znajomy chciał kupić mieszkanie, umowa przedwstępna była, czekali na umowę notarialną. Dzień przed spotkaniem u notariusza znajomy dzwonil do niej czy pamięta o spotkaniu - tak, tak, oczywiscie.

Nie przyszła :o pozniej powiedziala, ze sie jednak rozmysliła.

Niestety takie jej prawo, mozna sie rozmyslic, placic sie kare, ale rozmyslic sie mozna.

Moze trzebabylo ja jakos urokiem osobistym namowic?

Młodzi rodzice? :o

Czyżby Szydasowi urodziła się córeczka?????

Szydas gratulacje wielkie!!!!!!!

Dla Asi buzka wielka i moc uscisków !!!

Aga -czasami mnie rozbrajasz...... :lol: ona tuz przed aktem notarialnym podniosla mi cene o ok. 5 tys. wiecej lub chciala zrezygnowa - czyli wiecej niz wystawila - i to nazywasz uczciwoscia????????juz wtedy musialam schowac honor w kieszen, juz nie mowie o tym jaki zawod ona wykonuje - powinna miec nieposzlakowana opinie!!!!!

Czy to jakas paranoja - czy bedziemy tolerowac taki sposob "uczciwosci" i przyjac to ze tak po prostu jest????? w takim razie dam chyba sobie spokoj z tym krajem i z takim spoleczenstwem i spadam gdzies do Afryki by tam chociaz byc potrzebna!!!!!!!!1

https://forum.murator.pl/topic/2416-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2192/#findComment-1368777