Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Ważne pytanie do wszystkich forumowiczów grupy:

Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego Marka Jugi? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane!

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Mamy juz wytyczony budynek. W poniedzialek, jesli nie bedzie zalamania pogody, ekipa rusza z fundamentami. Sam nie spodziewalem sie takiego tempa, ale z drugiej strony tyle naczekalismy sie na pozwolenie, ze teraz warto by nadrobic stracony czas. Jak pieknie byloby spedzic Boze Narodzenie juz u siebie.

Czy ktos liczyl sobie czy bardziej oplaca sie zasilac budowe z agregatu czy od ENEI wg taryfy budowlanej? Na poniedzialek mam umowionego elektryka, ale nie wiem czy zlecac mu teraz robote, bo wykonawca poinformowal mnie, ze dysponuje agregatem, ktory musialbym tylko zaopatrywac w paliwo.

Hmm sadze ze jezeli tylko mialbys zaopatrywac w paliwo to nie bylby to duzy koszt. Poszperalem na inecie i w zaleznosci od mocy spala okolo 1 litra na godzine . Sa co duzo wiecej ale nie sadze ze bedzie potrzebna duza moc. Ponadto dzialal by wtedy kiedy trzeba. Ogolnie ciekawa propozycja, tym bardziej ze wykonawca sam proponuje :). Wg mnie warte przeliczenia.

Witam Szanownych Forumowiczów!

O ile to byłoby możliwe chciałbym się przyłączyć do Grupy.

W nastepnym tygodniu powinienem złożyć dokumentację w Starostwie w Policach. Niestety moje budowanie muszę zacząć od wiercenia studni. Piszę niestety bo to niezłe koszta, a studnia musi być głęboka.

Może ktoś zna jakąś solidną firmę do wierceń studni z rozsądnymi cenami.

Pozdrawiam.

ja swego czasu robiłam odwierty..moja działka była nawiercona jak ser szwajcarski.

Robił je pan Trebas ( chyba jest na liscie Klausa)

Dzięki. Niestety jak na razie nie posiadam tej listy, chociaż wysłałem prośbę. Może mam jeszcze za mały staż w Grupie? :roll: Więc gdybys mogła przesłać bliższe namiary na tego Pana, będę wdzięczny. Pozdrawiam. :)

Witam Szanownych Forumowiczów!

O ile to byłoby możliwe chciałbym się przyłączyć do Grupy.

W nastepnym tygodniu powinienem złożyć dokumentację w Starostwie w Policach. Niestety moje budowanie muszę zacząć od wiercenia studni. Piszę niestety bo to niezłe koszta, a studnia musi być głęboka.

Może ktoś zna jakąś solidną firmę do wierceń studni z rozsądnymi cenami.

Pozdrawiam.

ja swego czasu robiłam odwierty..moja działka była nawiercona jak ser szwajcarski.

Robił je pan Trebas ( chyba jest na liscie Klausa)

Witam,

ja również przyłączam się do prośby poprzednika w sprawie listy wykonawców Szczecińskich. Równiez wyslałam pmaila do Klausa z prośbą o listę i cisza. a może chociaż jakieś namiary na posadzkarzy?

kto jest na bieżąco z cenami betonu towarowego????

Orientacyjne z Goleniowa

B15 250

B20 290

Brutto bez pompy

hmmm... aż tak zdrożało??? jak wylewałem strop to b20 był za 180... :o :o

Ceny mam z hurtowni na razie nie porownywalam ich z betoniarniami .

Co do cen to koszmar np Porotherm jest teraz po 6,5 netto

A Ty po ile placiles za porotherma w 2006

Czytam Wasz dziennik budowy. Mam pytanko co dokładnie wchodzi w cyt:

"wyposażenie kotłowni z solarami - 19000 pln"

i jaka firma robiła instalację z solarami?

Robert

pod tym hasłem kryje się sprzęt - kocioł, zasobnik, pompy, grupa bezpieczeństwa, sterowanie i trzy panele solarne - wszystko vaillanta. całość ogrzewania i resztę instalacji robi człowiek mojego wykonawcy.

Orientacyjne z Goleniowa

B15 250

B20 290

Brutto bez pompy

musiałbym sprawdzić w fakturach a jestem w pracy. o ile dobrze pamiętam pierwsze partie były za ok. 4,80, ostatnie za 5,30.... :roll: a jak czytam budowniczych M02 z innych regionów to jest gorzej - pod Toruniem porotherm ma być za 8 pln, poroton za 6,50... :o

Orientacyjne z Goleniowa

B15 250

B20 290

Brutto bez pompy

musiałbym sprawdzić w fakturach a jestem w pracy. o ile dobrze pamiętam pierwsze partie były za ok. 4,80, ostatnie za 5,30.... :roll:

Czyli wszystko poszlo do gory :evil: :evil: :evil: