tomek i ania 08.04.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam środowo Powiedzcie proszę, gdzie najlepiej umieścić ogłoszenie o mieszkaniu na wynajem (chodzi o bezpłatne anonse)? Kiedyś były to Kontakty, ale teraz sama nie wiem, gdzie zamieścić. A może lepiej od razu biuro nieruchomości? Z góry dziękuję za odzew! A. polecam kontakt, w tydzień swoje wynająłem, pozdrawiam http://www.kontakt-st.pl/formularz1/formularz-sz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soldar 08.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Poszukuję taniego geodety, jeśli ktoś zna proszę o namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 08.04.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 tomek i ania Q-BIS Dziękuję A. żółwik Wysłany: Sro, 8 Kwiecień 2009 08:45 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Jak robiłem dach, to nawet bez pożaru mieli kłopoty z dostarczeniem materiału na czas. A przy tym liczba kłamstw na cm2 jakie mi w tym czasie wciskali przekraczała wszelkie dopuszczalne normy. Chociaż na początku sprawy załatwiali jak należy czyli nic się nie zmienia-jaki Pan taki kram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 08.04.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 tomek i ania Q-BIS Dziękuję A. żółwik Wysłany: Sro, 8 Kwiecień 2009 08:45 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Jak robiłem dach, to nawet bez pożaru mieli kłopoty z dostarczeniem materiału na czas. A przy tym liczba kłamstw na cm2 jakie mi w tym czasie wciskali przekraczała wszelkie dopuszczalne normy. Chociaż na początku sprawy załatwiali jak należy czyli nic się nie zmienia-jaki Pan taki kram No to widzę, że nas tu więcej "zadowolonych". Chyba zacznę wierzyć, że ten pożar to nie przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.04.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam środowo Powiedzcie proszę, gdzie najlepiej umieścić ogłoszenie o mieszkaniu na wynajem (chodzi o bezpłatne anonse)? Kiedyś były to Kontakty, ale teraz sama nie wiem, gdzie zamieścić. A może lepiej od razu biuro nieruchomości? Z góry dziękuję za odzew! A. Kontakt wcale nie jest bezpłatny ani dla zamieszczającego ani dla szukającego-koszt gazety. Jasne, że są czasami sytuacje pożyczenia gazety ale to chyba dotyczy mniejszości przypadków. Ja bym spróbował na Infoludku koszt podobny, coś ok 2 pln. Wśród młodzieży portal bardzo popularny, moi znajomi tak sprzedali mieszkanie. potwierdzam, http://www.infoludek.pl ja tam umieściłem ogłoszenie i w ten sam dzień miałem kilka telefonów, tak jak napisał mój przedmówca strona bardzo popularna wśród studentów, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 08.04.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No to widzę, że nas tu więcej "zadowolonych". Chyba zacznę wierzyć, że ten pożar to nie przypadek mi akurat pomogli jak mnie Wod-kan wystawił Ale ja tylko raz od nich coś brałem i co do jakości usług nie powinienem się wypowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia74 08.04.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a w naszym klimacie aluminiowe okna raczej się nie sprawdzają.... to nie hiszpania. dlaczego? mi się marzą..nie podobają mi się ani plastiki ani drewniane może jestem uprzedzony, bo w pracy mamy jeszcze sporo aluminiowych i jak przychodzi mróz to są najpierw ociekające wodą od środka, a jak bardziej przymrozi to i szron miejscami widać. a podobno dobre, z izolacją etc. szczelność też jest pojęciem dosyć umownym (mimo 2 czy 3 uszczelek) a łatwość zamykania jest wprost proporcjonalna do temperatury i nasłonecznienia. a ponieważ rama też jest aluminiowa to pracując wykruszyła większość tynku wokół siebie, reszta z powodu ciągłej wilgoci co rusz łapie grzyba.... może te nowe technologie są już lepsze, ale z drugiej strony nie widziałem aluminiowych okien w żadnym domku czy bloku mieszkalnym to bardzo złe wiadomości czy jeszcze ktoś z Was miał doświadczenia ze stolarką aluminiową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 08.04.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 POMOCY! Geolog wlasnie sprawdzil dzialke ktora mamy na oku w Dolujach. Nieoficjalny werdykt - woda aż na 40-70cm, a material - glina. Dzialka w obnizeniu terenu wiec splywa do niej woda z czesci wioski. Geolog doradzil albo odplyw wody poza dzialke albo podniesienie gruntu o ok. 40cm. Co do odplywu: drenaz ani nic takiego raczej nie wchodzi w gre bo glina. Row melioracyjny w okolicy byl ale jakis madry sasiad zasypal i czy kiedys zostanie odkopany - nie wiadomo. A wiec: 1. Czy jest jakis sposob na pozbycie sie tej wody jezeli nie ma ani stawu w ogolicy ani tego rowu? 2. A zakladajac ze row sie odkopie, na jakie koszta sie narazamy (instalacji)?? Co do podniesienia gruntu: 3. czy ktos sie orientuje ile kosztuje nasypanie 40cm ziemi na dzialke 750m2? I czy w ogole mozna to zrobic nie zwazajac na sasiadow? No i pomysl małża zainspirowany jedną wypowiedzią na forum: 4. czy możemy sobie wykopać bardzo głęboką na kilka metrów ale wąską studnię (mała działka więc staw się nie zmieści) - czy wtedy ta woda by do niej ściekała?? Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem w Szczecińskiej okolicy i jeżeli tak, jak sobie poradziliście / jakie to są koszty? Bardzo proszę o pomoc - decyzję o zakupie musimy podjąć do piątku. Działka nam się podoba ale boję się tych dodatkowych kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 08.04.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam wieczorowo, Wie ktoś może gdzie można dostać jakieś ciekawe panele, gdzie oprócz DDD,Casto,LM,Komfortu byłby ciekawy wybór? Za odpowiedź z góry dzięki Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 08.04.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 POMOCY! Geolog wlasnie sprawdzil dzialke ktora mamy na oku w Dolujach. Nieoficjalny werdykt - woda aż na 40-70cm, a material - glina. Dzialka w obnizeniu terenu wiec splywa do niej woda z czesci wioski. Geolog doradzil albo odplyw wody poza dzialke albo podniesienie gruntu o ok. 40cm. Co do odplywu: drenaz ani nic takiego raczej nie wchodzi w gre bo glina. Row melioracyjny w okolicy byl ale jakis madry sasiad zasypal i czy kiedys zostanie odkopany - nie wiadomo. A wiec: 1. Czy jest jakis sposob na pozbycie sie tej wody jezeli nie ma ani stawu w ogolicy ani tego rowu? 2. A zakladajac ze row sie odkopie, na jakie koszta sie narazamy (instalacji)?? Co do podniesienia gruntu: 3. czy ktos sie orientuje ile kosztuje nasypanie 40cm ziemi na dzialke 750m2? I czy w ogole mozna to zrobic nie zwazajac na sasiadow? No i pomysl małża zainspirowany jedną wypowiedzią na forum: 4. czy możemy sobie wykopać bardzo głęboką na kilka metrów ale wąską studnię (mała działka więc staw się nie zmieści) - czy wtedy ta woda by do niej ściekała?? Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem w Szczecińskiej okolicy i jeżeli tak, jak sobie poradziliście / jakie to są koszty? Bardzo proszę o pomoc - decyzję o zakupie musimy podjąć do piątku. Działka nam się podoba ale boję się tych dodatkowych kosztów Z tym nasypaniem ziemi to spraw nie jest tak prosta. Nie może ono doprowadzić do zmiany warunków wodnych. A koszt wcale nie mały. Znajomi robili wymianę gruntu pod fundament i zapłacili ok. 9 tys. Ktoś już ten problem wcześniej na grupie poruszał. A z ciekawości - przy jakiej ulicy ta działka????? Stawiam gdzieś pod lasem, choć piszesz że nie w okolicy jeziorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 09.04.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam wieczorowo, Wie ktoś może gdzie można dostać jakieś ciekawe panele, gdzie oprócz DDD,Casto,LM,Komfortu byłby ciekawy wybór? Za odpowiedź z góry dzięki Pozdrawiam, IDEE koło Kauflandu na Słonecznym. Super jakość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 09.04.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 POMOCY! Geolog wlasnie sprawdzil dzialke ktora mamy na oku w Dolujach. Nieoficjalny werdykt - woda aż na 40-70cm, a material - glina. Dzialka w obnizeniu terenu wiec splywa do niej woda z czesci wioski. Geolog doradzil albo odplyw wody poza dzialke albo podniesienie gruntu o ok. 40cm. Co do odplywu: drenaz ani nic takiego raczej nie wchodzi w gre bo glina. Row melioracyjny w okolicy byl ale jakis madry sasiad zasypal i czy kiedys zostanie odkopany - nie wiadomo. A wiec: 1. Czy jest jakis sposob na pozbycie sie tej wody jezeli nie ma ani stawu w ogolicy ani tego rowu? 2. A zakladajac ze row sie odkopie, na jakie koszta sie narazamy (instalacji)?? Co do podniesienia gruntu: 3. czy ktos sie orientuje ile kosztuje nasypanie 40cm ziemi na dzialke 750m2? I czy w ogole mozna to zrobic nie zwazajac na sasiadow? No i pomysl małża zainspirowany jedną wypowiedzią na forum: 4. czy możemy sobie wykopać bardzo głęboką na kilka metrów ale wąską studnię (mała działka więc staw się nie zmieści) - czy wtedy ta woda by do niej ściekała?? Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem w Szczecińskiej okolicy i jeżeli tak, jak sobie poradziliście / jakie to są koszty? Bardzo proszę o pomoc - decyzję o zakupie musimy podjąć do piątku. Działka nam się podoba ale boję się tych dodatkowych kosztów U nas w okolicy była działka położona najniżej w stosunku do pozostałych i prawie zawsze był tam sporawy, jak na te okolice, akwen wodny. Któregoś dnia pojawiła się koparka, wyrównała nawiezioną ziemię/piasek/cokolwiek to było, potem nawiercili dużo otworów, które zalali betonem a, chyba, ze dwa miesiące później stanął dom szkieletowy. Czyli się da. O kosztach wykonania oraz stabilności rozwiązania nie wiem nic. To tak w nutce optymizmu. Osobiście przerażenie mnie bierze, jak patrzę na niektóre działki, na których woda stoi przez połowę roku. Ale strach ponoć wynika z niewiedzy, a na geologii i konstrukcjach budowlanych nie za bardzo się znam Jeśli ten termin piątkowy to warunek sprzedającego, to zastanówcie się, czy nie jest to próba "wymuszenia" na Was zakupu czegoś, z czego sprzedaniem ów człowiek ma problem. W piątek możecie się zdecydować na "tak, ale z podpisaniem papierów zwlekać ze dwa tygodnie (urlopy, wyjazdy świąteczne i poświąteczne itp, itd.) a w tym czasie uderzyć do branżystów od jakiegoś architekta i zapytać o możliwość postawienia na tym Waszego marzenia i koszty doprowadzenia gruntu do tego, aby to marzenie mogło tam być wybudowane. Dopóki nie podpiszecie papierów zawsze możecie się wycofać. Pozdrowienia i powodzenia. żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.04.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 POMOCY! Geolog wlasnie sprawdzil dzialke ktora mamy na oku w Dolujach.... Nie pomogę w szczegółach o które pytasz ale: nawiezienie tyle ziemi to ok 50-70 ciężarówek 18t w zależności od rodzaju ziemi i odległości od 50 do 200 pln za ciężarówkę; mogą być problemy z naruszeniem warunków wodnych-jeśli na działki sąsiednie odprowadzisz swoją wodę - mogą być procesy; aby uzyskać PnB i tak będziesz musiała zrobić jakiś projekt i wykonać instalację zbiórki wody deszczowej - zbiornik retencyjny, studnia chłonna-wtedy też drenaż; no i właśnie z tym drenażem to chyba najlepiej spytać fachowców, może jednak można skutecznie odprowadzać wodę; ogólnie-na pewno można coś z tym zrobić-ale koszty będą; osobiście to bym poszukał lepszej lokalizacji - przecież działki obok też będą miały te same warunki i potem ten sam problem do rozwiązania-a jak inwestor obok podniesie teren-to ty się będziesz z nim procesować bo ciebie będzie zalewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 09.04.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 POMOCY! Geolog wlasnie sprawdzil dzialke ktora mamy na oku w Dolujach. Nieoficjalny werdykt - woda aż na 40-70cm, a material - glina. Dzialka w obnizeniu terenu wiec splywa do niej woda z czesci wioski. Geolog doradzil albo odplyw wody poza dzialke albo podniesienie gruntu o ok. 40cm. Co do odplywu: drenaz ani nic takiego raczej nie wchodzi w gre bo glina. Row melioracyjny w okolicy byl ale jakis madry sasiad zasypal i czy kiedys zostanie odkopany - nie wiadomo. A wiec: 1. Czy jest jakis sposob na pozbycie sie tej wody jezeli nie ma ani stawu w ogolicy ani tego rowu? 2. A zakladajac ze row sie odkopie, na jakie koszta sie narazamy (instalacji)?? Co do podniesienia gruntu: 3. czy ktos sie orientuje ile kosztuje nasypanie 40cm ziemi na dzialke 750m2? I czy w ogole mozna to zrobic nie zwazajac na sasiadow? No i pomysl małża zainspirowany jedną wypowiedzią na forum: 4. czy możemy sobie wykopać bardzo głęboką na kilka metrów ale wąską studnię (mała działka więc staw się nie zmieści) - czy wtedy ta woda by do niej ściekała?? Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem w Szczecińskiej okolicy i jeżeli tak, jak sobie poradziliście / jakie to są koszty? Bardzo proszę o pomoc - decyzję o zakupie musimy podjąć do piątku. Działka nam się podoba ale boję się tych dodatkowych kosztów dałbym sobie spokój - czekają was bardzo wysokie koszty przygotowania działki pod budowę domu (albo nawiezienie gruntu, albo palowanie, albo jedno i drugie) i kupa biurokracji (przy podniesieniu gruntu). te pieniądze lepiej zainwestować w działkę nie sprawiającą takich problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 09.04.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ojej to kiepsko to brzmi... ...sek w tym ze u sasiada nie jest tak zle Czyli wychodzi mi na to ze 10tys. dodatkowo to lekka reka, jak nie wiecej, plus zabawa w pozwolenia... Tylko gdzie tu teraz inna dzialke w Dolujach wykombinowac ech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 09.04.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ojej to kiepsko to brzmi... ...sek w tym ze u sasiada nie jest tak zle Czyli wychodzi mi na to ze 10tys. dodatkowo to lekka reka, jak nie wiecej, plus zabawa w pozwolenia... Tylko gdzie tu teraz inna dzialke w Dolujach wykombinowac ech! Witaj, jeśli cena jest dobra za dzialkę i w ładnej okolicy to bym się skusił, ja też robiłem wymianę gruntu, na to postawiłem dom na płycie i śpię spokojnie. Na wjeździe do Skarbimierzyc od strony Dołuj po prawej stronie budują dwa domy właśnie na takim terenie jak opisałaś, w zeszłym roku nawieźli sobie ziemi i zrobili stany zerowe, w tym roku już kończą, możesz pogadać z właścicielami jakie koszty ponieśli. Robili klasyczne ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 09.04.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Dzieki za podpowiedz, Tomku i Aniu . Z tym ze u nas to nie tyle chyba wymiana co jak juz dosypanie itd, bo woda tam bedzie sie zbierac czy grunt wymienie czy nie. A moge zapytac ile Was wyniosla wymiana i plyta? Dziekuje z gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 09.04.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Dzieki za podpowiedz, Tomku i Aniu . Z tym ze u nas to nie tyle chyba wymiana co jak juz dosypanie itd, bo woda tam bedzie sie zbierac czy grunt wymienie czy nie. A moge zapytac ile Was wyniosla wymiana i plyta? Dziekuje z gory! Pospółka, którą dałem pod płytę to chyba coś ok 6000 zł, koszt płyty zależy od wielkości domu, u mnie było to ok 40m3 betonu B20 i stal, nie pamiętam już ile, było to 2 lata temu, stal była wtedy droższa i beton chyba też, ale odpadają inne koszta. Podjedź do Skarbimierzyc oni tam podnieśli teren chyba z 1,5 m, i maja normalne ławy, robili w zeszłym roku i są bardziej na bierząco. ups, miałem na myśli BĘDARGOWO, pierwsze dwa domy, jeszcze bez okien z piękną karpiówką i garażem wolnostojącym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 09.04.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam !!!! Mamy stan surowy otwarty i napiszczie jakie prace robiliscie dalej tzn kolejnosc bo nam kazdy podpowiada co innego. ostatnio nam znajomy podpowiada zebysmy zrobili najpierw elektryke i tynki potem okna . AAA no i ppszukujemy teraz na to wszystko wykonawcow jak mozecie kogos polecic to bede wdzięczna [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 09.04.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Dzieki za podpowiedz, Tomku i Aniu . Z tym ze u nas to nie tyle chyba wymiana co jak juz dosypanie itd, bo woda tam bedzie sie zbierac czy grunt wymienie czy nie. A moge zapytac ile Was wyniosla wymiana i plyta? Dziekuje z gory! Pospółka, którą dałem pod płytę to chyba coś ok 6000 zł, koszt płyty zależy od wielkości domu, u mnie było to ok 40m3 betonu B20 i stal, nie pamiętam już ile, było to 2 lata temu, stal była wtedy droższa i beton chyba też, ale odpadają inne koszta. Podjedź do Skarbimierzyc oni tam podnieśli teren chyba z 1,5 m, i maja normalne ławy, robili w zeszłym roku i są bardziej na bierząco. ups, miałem na myśli BĘDARGOWO, pierwsze dwa domy, jeszcze bez okien z piękną karpiówką i garażem wolnostojącym Niestety jestem za daleko zeby podjechac ale dziekuje za informacje, pomoga w decyzji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts