irekmuz 04.05.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 poszukuję namiary na sprawdzonego i taniego kominiarza[...] Dzięki, Pooszło na priv.... Ja też poprosze poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 04.05.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 witam kto wywozi Wam szambo?? - proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.05.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 to może inaczej zapytam.... czy ktoś zetknął się z firmą PRODREW? albo zna kogoś, kto się zetknął? potrzebuję opinii zanim zacznę ewentulną współpracę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 05.05.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 to może inaczej zapytam.... czy ktoś zetknął się z firmą PRODREW? albo zna kogoś, kto się zetknął? potrzebuję opinii zanim zacznę ewentulną współpracę.... na wjeżdzie do Przecławia jest teraz wystawka (po lewej stronie) firmy Drewex. Mają różniste konstrukcje z drewna, od donic po wiaty i wiatraki. Sprzedają elementy drewniane ale też zestawy wraz z montażem. Moja mama brała od nich elementy na drewutnię w zeszłym roku. Jest zadowolona. Montował jej ktoś inny.... ale to duża budowla była . Wiata jest prostsza... pozdrawiam Ania firmy Prodrew niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 05.05.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 osoby zamieszkujące Dobrą i najbliższe okolice a jednocześnie posiadające dzieci w wieku przedszkolnym lub takowe planują mieć zainteresuje może informacja o budowie "przedszkola". Może określenie "budowa" jest nad wyrost bo dopiero przyłącze wodne zrobili, ogrodzili teren i zebrali ziemię.To chyba będzie coś na wzór "przedszkola przdomowego" - niestety więcej informacji nie mam. A umiejscowione będzie prawie na przeciwko boiska w Dobrej (początek Tulipanowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 05.05.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 osoby zamieszkujące Dobrą i najbliższe okolice a jednocześnie posiadające dzieci w wieku przedszkolnym lub takowe planują mieć zainteresuje może informacja o budowie "przedszkola". Może określenie "budowa" jest nad wyrost bo dopiero przyłącze wodne zrobili, ogrodzili teren i zebrali ziemię. To chyba będzie coś na wzór "przedszkola przdomowego" - niestety więcej informacji nie mam. A umiejscowione będzie prawie na przeciwko boiska w Dobrej (początek Tulipanowej). o! Fajnie, a nie wiesz czy to państwowa inicjatywa czy prywatna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 05.05.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witam kto wywozi Wam szambo?? - proszę o namiary Ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 05.05.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a propo"s przedszkola w Dobrej: http://www.przedszkoledobraszczecinska.pl/ chyba jednak prywatne: otwarcie-2010r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 05.05.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Chcialabym wykorzystac czas do budowy i zamieszkania, zrobic sobie ogrodzenie/murek z tylu dzialki i dokonac tam pierwszych nasadzen (bo ja nie naleze do wielkich milosnikow tui). Moja dzialka to polko nieuzywane. Chaszczory. Zakladam, ze 600-700m2 na budowe mi wystarczy, zostaje jakies 200-300m2 z tylu dzialki, na ktorych moge podzialac i wsadzic kawalek bluszcza i jaka choinke. Czy cala dzialke mam czyscic z chaszczorow, czy tylko ten maly kawalek (jak nie oczyszcze, murku nie postawie). Czy musze w wypadku budowy ogrodzenia z tylu dzialki (1,20-1,50m wys.), miedzy mna a sasiadem, skladac zawiadomienie o budowie? Niewykluczone, ze to beda poczatkowo tylko slupki. Na lopate nawet sie nie porywam - powinien to byc jakis traktorek czy koparka? Czy wiecie, kto moglby mi to zrobic? (rejon Doluje/Dobra/Koscino). Aha, i zbieram na ten murek kamien polny i cegle rozbiorkowa - jesli ktos ma, lebo znajdzie, poprosze o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 05.05.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Czy ktoś na forum naszym ma drzwi ze Stobrawy? Chcielibyśmy zobaczyć je "na żywo" przed zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 05.05.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a ja chciałam zapytać, gdzie kupowaliście ceramikę łazienkową, krany..? Kto ma dobre ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 05.05.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Chcialabym wykorzystac czas do budowy i zamieszkania, zrobic sobie ogrodzenie/murek z tylu dzialki i dokonac tam pierwszych nasadzen (bo ja nie naleze do wielkich milosnikow tui). Moja dzialka to polko nieuzywane. Chaszczory. Zakladam, ze 600-700m2 na budowe mi wystarczy, zostaje jakies 200-300m2 z tylu dzialki, na ktorych moge podzialac i wsadzic kawalek bluszcza i jaka choinke. Myślę, że odwrotnie... 200-300m dom, reszta chwaszczory... Czy cala dzialke mam czyscic z chaszczorow, czy tylko ten maly kawalek (jak nie oczyszcze, murku nie postawie). Może wylej beton z dziurą na dom i postaw doniczki ze sztucznymi roślinami, będzie zielono aż wyblakną Czy musze w wypadku budowy ogrodzenia z tylu dzialki (1,20-1,50m wys.), miedzy mna a sasiadem, skladac zawiadomienie o budowie? Niewykluczone, ze to beda poczatkowo tylko slupki. pozwolenie jest potrzebne na ogrodzenie powyżej 1,8m. Powinno się też uzgodnić z sąsiadem rodzaj i formę ogrodzenia, oraz ewentualne partycypowanie w kosztach, albo zbudować je na swojej działce, czyli nie na granicy, a kilkanaście centymetrów na swojej części. Na lopate nawet sie nie porywam [...] ...i dobrze, bo to skomplikowane urządzenie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.05.2009 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja jeszcze raz zapytam o jakieś sensowne namiary na drewno do kominka. Dzwoniłem dziś do Klinisk, ale Pan z którym rozmawiałem zabił mnie ceną, dąb w metrach bez transportu 120zł+7%var, a za 140zł za mp (z transportem) gość mi przywoził w zimie połupane już drewno(mieszanka dębu, buka i brzozy), wiec wcale nie drożej niż bezpośrednio od leśniczego, trochę bez sensu Macie jakies sensowne namiary na drewno?pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 05.05.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja jeszcze raz zapytam o jakieś sensowne namiary na drewno do kominka. Dzwoniłem dziś do Klinisk, ale Pan z którym rozmawiałem zabił mnie ceną, dąb w metrach bez transportu 120zł+7%var, a za 140zł za mp (z transportem) gość mi przywoził w zimie połupane już drewno (mieszanka dębu, buka i brzozy), wiec wcale nie drożej niż bezpośrednio od leśniczego, trochę bez sensu Macie jakies sensowne namiary na drewno? pozdrawiam m. W listopadzie zapłaciłem 150 za m3 za grab w metrowych kawałkach... Chcesz namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 05.05.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja jeszcze raz zapytam o jakieś sensowne namiary na drewno do kominka. Dzwoniłem dziś do Klinisk, ale Pan z którym rozmawiałem zabił mnie ceną, dąb w metrach bez transportu 120zł+7%var, a za 140zł za mp (z transportem) gość mi przywoził w zimie połupane już drewno (mieszanka dębu, buka i brzozy), wiec wcale nie drożej niż bezpośrednio od leśniczego, trochę bez sensu Macie jakies sensowne namiary na drewno? pozdrawiam m. W listopadzie zapłaciłem 150 za m3 za grab w metrowych kawałkach... Chcesz namiar? Poproszę namiar na priva - popytam o tego graba. Generalnie można by intensywnie poszukać dobrego i taniego źródła drewna - może zorganizujemy hurtowy zakup - zawsze to więcej m3 - większe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 05.05.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Można by hurtowo ściagnac z tego Drawska gdzie liczą po 60 zł z m3...Zebrać paru chętnych, możnaby HDS a zamówić może wyszło by taniej...Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomala123 05.05.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Bardzo proszę o informację gdzie tanio kupić piach zasypowy do fundamentów ??? Budowa okolice Przecławia - z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 05.05.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Aniutka i Roofi a ja chciałam zapytać, gdzie kupowaliście ceramikę łazienkową, krany..? Kto ma dobre ceny? My kupowaliśmy w hurtowni Bims zaraz ze Extra dachem na Krakowskiej. Poza tym warto zajrzec na przeciwko gazowni na Tamie Pomorzańskiej choc tam nie wiem jak dokladnie cenowo u nich wygląda sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 05.05.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Czy ktoś na forum naszym ma drzwi ze Stobrawy? Chcielibyśmy zobaczyć je "na żywo" przed zamówieniem. Po długim czasie przeglądania netu i odwiedzania szczecińskich firm stwierdziłam straszną monotonię we wzornictwie drzwi - naprawdę mały wybór . Te ze Stobrawy wydają mi się najlepszą propozycją za przyzwoitą cenę i szkoda, że nie można ich u nas nigdzie obejrzeć "na żywo". Mój wybór to Teksas S3, muszę jednak sprawdzić czy można je montować z otwieraniem na zewnątrz i czy wpasują się w wymiary mojego otworu przygotowanego pod drzwi wejściowe. Może jeszcze odezwie się jakiś posiadacz Stobrawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekmuz 05.05.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Poszukuję firmy która wierci studnie. I proszę napiszcie mi ile brali za 1 m studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts