adria 29.07.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Witam Grupę.Witam GrzegorzaB - będziemy bliskimi sąsiadami, ja buduję na Macieja. Ścian na razie nie widać, ale przynajmniej w dziurze już pracują (też górale).GrzegorzB czy mógłbyś mi podać namiary na Jumar i Euroklinkier. Też mamy tańszą hurtownię niż Damare (w Dobrej), ale sprawdzilibyśmy jeszcze chętnie tam. Może masz jeszcze namiary na hit cenowy na beton B20. Będę wdzięczna.P.S. Czy masz na myśli kradzież tego sprzętu z Macieja, czy to u was też coś konkretnego przepadło?Pozdrawiam,adria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 np moja mama: ma cala radoche - M sie cieszy ze idzie z babcia na spacer, ze babcia jej lody kupi, ze sie pobawi, zabierze na kulki, ale: babcia nie musi gotowac obiadu, martwic sie zasiusianymi ubrankami - bo przeciez to ja je wypiore, nie martwi sie np ze M je duzo frytek i lodow, do tego ogorka kiszonego - bo sraczke M dostanie w domu - wiec u babci klopotow nie bedzie czyli cala przyjemnosc zabawy, zadnych obowiazkow hahahah trafiłaś....ale babcia moge byc za jakies 9 lat...teraz poki co czasem porozpuszczam dzieci kolezanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 29.07.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieńdoberek wszystkim, no dzisiaj to juz chyba upal, niejednego/ą powali na nogi, bo zanosi sie na totalny żar z nieba. Uważajcie na słoneczko a jak jedziecie na swoje place budów, to koniecznie kapelusik na głowę i flaszka mineralnej ze sobą. pozdrowionka iwonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 29.07.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieńdoberek wszystkim, no dzisiaj to juz chyba upal, niejednego/ą powali na nogi, bo zanosi sie na totalny żar z nieba. Uważajcie na słoneczko a jak jedziecie na swoje place budów, to koniecznie kapelusik na głowę i flaszka mineralnej ze sobą. pozdrowionka iwonka no dzis upal, a jak ja pojade na urlop nad morze ( od 5 sierpnia) to juz ma sie ochlodzic i ma padac, no co za pech no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Witam wszystkich Czy ktoś z Was ma bramę garażową segmentową firmy BIG-TOR? a co to za firma?? pierwsze slysze... Prawdopodobnie firma, która robiła wcześniej dla Hormanna, czy też z nimi współpracowała. Nawamiają na nią goście z M&S z Gdańskiej. Okna już u nich zamówiłem. Mam prośbę: dziś lub jutro mają rozpocząć stawianie ścian, daj znać jezeli zauważysz, że coś zaczyna się dziać na budowie. Dzisiaj jestem umówiony z Wykonawcą, aby przedyskutować kilka modyfikacji, które zproponował wprowadzić, wydaje się, że są dobre, przynajmniej od strony funkcjonalności użytkowania, ale chyba trzeba będzie się jeszcze kogoś poradzić. melduję: nic się nie dzieje, przynajmniej o tej porze Grzegorz dobrze sprawdz te modyfikacje, bo czasem jest tak ze budowlancom jest lepiej tak robić ( u mnie bylo tak z kominem- a pozniej wizeba cos im wlazila na komin ) i bede miała prosbe..ale to jak juz chlopaki beda murowac ( chodzi o te dziury w ogrodzeniu- zeby w wolnych chwilach od Twojej strony po prostu chlapnęli betonem...beda nam krety lazily- reszte to syna zapedze zeby latal te dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Witaj braci budowlana, czytam, że prace idą u was pełną parą a u mnie istnieje ryzyko, że będę zaczynać dopiero na wiosnę Ale to tylko ryzyko. Będę dobrej myśli Józiu a co sie stało??? nie dzwonisz nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieńdoberek wszystkim, no dzisiaj to juz chyba upal, niejednego/ą powali na nogi, bo zanosi sie na totalny żar z nieba. Uważajcie na słoneczko a jak jedziecie na swoje place budów, to koniecznie kapelusik na głowę i flaszka mineralnej ze sobą. pozdrowionka iwonka iwonka w pracy??? ja tam nie wysciubiam dzis glowy az do popopludnia...ale rano u mnie lało...i znowu ominęło mnie podlewanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 29.07.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieńdoberek wszystkim, no dzisiaj to juz chyba upal, niejednego/ą powali na nogi, bo zanosi sie na totalny żar z nieba. Uważajcie na słoneczko a jak jedziecie na swoje place budów, to koniecznie kapelusik na głowę i flaszka mineralnej ze sobą. pozdrowionka iwonka no dzis upal, a jak ja pojade na urlop nad morze ( od 5 sierpnia) to juz ma sie ochlodzic i ma padac, no co za pech no! Agnieszka ja też wyjeżdzam juz w środe, ale pogodą sie nie zrazam bo tam gdzie jade (Norwegia) zawsze jest chłodniej i wietrzniej. Korzystam teraz jak moge z upałów a tam wycieczki po fiordach norweskich nie wymagaja wiekszych upałow, wiec jaka by nie byla pogoda, to zawsze bede miala humorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 GrzegorzR zerknij na privka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 29.07.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieńdoberek wszystkim, no dzisiaj to juz chyba upal, niejednego/ą powali na nogi, bo zanosi sie na totalny żar z nieba. Uważajcie na słoneczko a jak jedziecie na swoje place budów, to koniecznie kapelusik na głowę i flaszka mineralnej ze sobą. pozdrowionka iwonka iwonka w pracy??? ja tam nie wysciubiam dzis glowy az do popopludnia...ale rano u mnie lało...i znowu ominęło mnie podlewanko Teska ja też jeszcze z domu sie nie wygrzebalam, bo jakos mam dziś totalnego lenia (chyba na tą pogode), ale pomału sie zbieram do pracy, zajrzę choc na chwilkę, a potem jade na swoja budowe, bo moj Adaś konczy klasc kable elektryczne i musimy jeszcze wspolnie uzgodnic gorna łazienke, gdzie ma stac wanna, lustro, itp, bo nie wie gdzie ma kontakty robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Iwonka no to Adam szybko sie uwinął......straszny zar- u mnie za oknem juz 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 29.07.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieńdoberek wszystkim, no dzisiaj to juz chyba upal, niejednego/ą powali na nogi, bo zanosi sie na totalny żar z nieba. Uważajcie na słoneczko a jak jedziecie na swoje place budów, to koniecznie kapelusik na głowę i flaszka mineralnej ze sobą. pozdrowionka iwonka no dzis upal, a jak ja pojade na urlop nad morze ( od 5 sierpnia) to juz ma sie ochlodzic i ma padac, no co za pech no! Agnieszka ja też wyjeżdzam juz w środe, ale pogodą sie nie zrazam bo tam gdzie jade (Norwegia) zawsze jest chłodniej i wietrzniej. Korzystam teraz jak moge z upałów a tam wycieczki po fiordach norweskich nie wymagaja wiekszych upałow, wiec jaka by nie byla pogoda, to zawsze bede miala humorek Oooooo ja mam rodzine bliska w Norwegii bylam tam kilkakrotnie, w tym roku tez mielismy jechac no ale budowa domu pochlania wszystkie koszta. Co prawda wyzywienie mamy za darmo ( rodzinka nas zawsze zywi) no ale wiesz dojazd, jakies kieszonkowe . Moi rodzice i brat z dziewczyna teraz tam sa. Przepiekny kraj - do jakiego miasta jedziesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 29.07.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 GrzegorzR zerknij na privka Już przeczytałem, a nawet odpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 29.07.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Iwonka no to Adam szybko sie uwinął......straszny zar- u mnie za oknem juz 27 Teska, nie żartuj że szybko, slimaczy sie strasznie i zabierał sie do tego jak do jeża. Prawie miesiąc walczy z tymi kablami a to i nie sam bo sie podpiera swoim ojcem. Pewnie jeszcze by to sie ciagnelo ale jedziemy na urlop i w tym czasie beda kladzione tynki, wiec musi skonczyc przed tynkami i łachy nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Iwonka no to Adam szybko sie uwinął......straszny zar- u mnie za oknem juz 27 Teska, nie żartuj że szybko, slimaczy sie strasznie i zabierał sie do tego jak do jeża. Prawie miesiąc walczy z tymi kablami a to i nie sam bo sie podpiera swoim ojcem. Pewnie jeszcze by to sie ciagnelo ale jedziemy na urlop i w tym czasie beda kladzione tynki, wiec musi skonczyc przed tynkami i łachy nie robi. hmm.....no a mi sie wydawalo ze to jakos szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 GrzegorzR zerknij na privka Już przeczytałem, a nawet odpisałem ja też.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 29.07.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieńdoberek wszystkim, no dzisiaj to juz chyba upal, niejednego/ą powali na nogi, bo zanosi sie na totalny żar z nieba. Uważajcie na słoneczko a jak jedziecie na swoje place budów, to koniecznie kapelusik na głowę i flaszka mineralnej ze sobą. pozdrowionka iwonka no dzis upal, a jak ja pojade na urlop nad morze ( od 5 sierpnia) to juz ma sie ochlodzic i ma padac, no co za pech no! Agnieszka ja też wyjeżdzam juz w środe, ale pogodą sie nie zrazam bo tam gdzie jade (Norwegia) zawsze jest chłodniej i wietrzniej. Korzystam teraz jak moge z upałów a tam wycieczki po fiordach norweskich nie wymagaja wiekszych upałow, wiec jaka by nie byla pogoda, to zawsze bede miala humorek Oooooo ja mam rodzine bliska w Norwegii bylam tam kilkakrotnie, w tym roku tez mielismy jechac no ale budowa domu pochlania wszystkie koszta. Co prawda wyzywienie mamy za darmo ( rodzinka nas zawsze zywi) no ale wiesz dojazd, jakies kieszonkowe . Moi rodzice i brat z dziewczyna teraz tam sa. Przepiekny kraj - do jakiego miasta jedziesz??? Jadę do Brattvagu koło Allesundu (do mojego braciszka). Wyżywienie też mam gratis (duzo jedzonka zabieram ze sobą bo tam ceny kosmiczne), a zabieramy ze sobą teścia, który lubi wędkować, wiec ryb to sobie pojem za wszystkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 29.07.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dziękuję wszystkim za namiary i proszę o jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 29.07.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Jadę do Brattvagu koło Allesundu (do mojego braciszka). Wyżywienie też mam gratis (duzo jedzonka zabieram ze sobą bo tam ceny kosmiczne), a zabieramy ze sobą teścia, który lubi wędkować, wiec ryb to sobie pojem za wszystkie czasy. a widzisz tez do rodzinki tych regionow nie zwiedzilam. "nasze " rejony to okolice Stavanger ( nie wiem czy dobrze napisalam) Bylas w Oslo? jak nie to polecam - poprostu bombowo!!!!szczegolnie wieczorem poznym w okresie letnim A rybek owszem mozna sie najesc za wszystkie czasy i grzybow sobie nazbierac bo przeciez norwegowie nie zbieraja grzybow wiec jest ich zatrzesienie Jesli chodzi o jedzonko my zawsze wieziemy polska kielbache ( dla wujostwa - to oni tam mieszkaja) bo tam takiej nie ma i polski chleb zycze wiec udanego urlopu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 29.07.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Jeeezu, jak w tropiku! Wracam właśnie z budowy, a tam chłopaki zasuwaja aż miło! Mutanty jakieś czy co? Nie czują temperatury i wilgotności powietrza? Zreszta jak dla mnie to mogą byc nawet cyborgami, byle robota szła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts