Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Znalazłam jakieś działeczki :) jutro pewnie będę je oglądać a dzisiaj wiem tyle:

- Załom, 900 m kw. prąd, woda, gaz. cena 45 tys ( dla mnie za drogo, ale Pan obiecał negocjować te 5 tys) lub

- Czarna Łąka, 800 m kw, prąd będzie przyłączony za ok 2 tys,trzeba kopać studnię i szambo,gazw drodze. 28 tys

Jak myslicie, która bedzie lepsza? Tzn chodzi mi o to, czy jak kupię tańszą to czy uzbrojenie jej nie będzie droższe niz kupno tej droższej ziemi.

Uff... ale namieszałam :)

Witajcie,

Sylwia, przede wszystkim je obejrzyj! :wink: Działka musi Ci się podobać.

Działka poza miastem = dłuższe dojazdy = więcej kasy na benzynę

Do Załomia dojeżdżają miejskie autobusy = masz alternatywny transport, jeśli masz dzieci, to ważne!

Szambo - koszt od 3.000 i trzeba wybierać, można oczyszczalnię biologiczną - to od 5.000, ale tańsza w eksploatacji. A w Załomiu masz kanalizę?

Studnia - nie wiem ile kosztuje i czy jakość wody o rzut beretem od j.Dąbskiego jest dobra.

A tak bajdełej - ja też dołączam do klubu szperaczy działkowych :wink:

Didi

Wysłałam na priva. Jutro będę wiedzieć więcej :)

Maggie

Oczywiście, muszę zobaczyć działkę :)

w Załomiu podobno nie ma kanalizy czyli też szambo lub POŚ

Tą jakością wody to mi dałas do myślenia :) ,a przecież świństwa nie chcę pić... Chociaż zawsze myślałam, że najgorsza woda ze studni będzie lepsza niz ta z kranu... :D

Witam grupkę.....

mała przerwa na kawkę.....Panowie rozrzucili dzis czarnoziem, jutro czeka ich paleta obiazana bloczkami betonowymi....a pozniej wał :lol: :lol:

zaczyna fajnie wygladac...hahahah inny kolorek piachu w domku :lol: :lol: ale ogolnie jest ok, ziemie przywizli mi 2 kamazy ale takie wieksze( inna tylna klapa- wiec wchodziu okolo 1,5 tony wiecej....

no nic, w sobite dopiero odbieram trawke z hurtowni :( kupiłam juz nawóz...jak bedzie nie lało...wielkie nawozenie i sianie w sobote i przysypywanie ziemią...a pzoniej...lać, lać...

SylwiaB

hahah...ja tez sie nie znam na tym...czesto dzwonię do Didi ( jeszcze wytrzymuje) no i robię..no nie mam wyjscia.....

ale mam dosyc, wyczłapałam sie z wanny i wszystko mnie boli....jutro beda równać, podsypywac, wałowac....oj....na samą myśl to robi mi sie niedobrze :( jednak nie lubie tego robic...

Maggie

bajdełej :) Jeszcze nie masz działeczki? Czy szukasz jeszcze jakiejś np jako lokatę kapitału :D

bajdełej- ostatnio często słyszę- "pani kupi tą działeczkę-to nic ,że budować nie można-ale jaka lokata kapitału" :lol:

Wiesz, to było tak:

Kupiłam działkę i postawiłam mały domek nad pięknym jeziorem, ale za daleko, coby przeprowadzić się na stałe. Jeżdżę na weekend, wakacje i coraz mniej mi się chce wracać do bloku... :wink:

Więc sobie myślę, rozejrzę się tu i ówdzie, może trafi się "ten" kawałek ziemi i nieba na nasz dom ... :)

czy moglibyscie odpowiedziec szybko na pytanie:

mam faceta do elektryki do robienia przylacza ze slupa i skrzynki na granicy i teraz powiedzial, ze 1910 materialy - no tej ceny nie przeskocze, i 1000 za robocizne i odbior, robi facet jakis Krzysiek z Polic

facet mowi ze metr kabla 21 zl

czy te kwoty sa rozsadne?

agniesia mąż mówi, że brzmi rozsądnie, bo za przyłącze płaci sie własnie coś około 2 tys., ale poproś o specyfikację materiałowa i zadzwoń do pierwszej lepszej hurtowni elektrycznej lub sprawdź w Castoramie, tak, dla pewności, a jak chcesz, to moge dać ci namiary na faceta, który takie przyłącza robi (wcale go tu nie polecam, bo nie korzystałam, ale wiem, że to robi) i sprawdż, jakie on ma ceny, wtedy będziesz już pewna.