Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

no, ja juz mam i obejrzalam

Jestem zawiedziona bo myslalam, że swiat jest maly i cie rozpoznam a ja niestety nie kojarze :cry: :cry:

hm, moze to bylo tak dawno, ze ty na chleb mowilas beb. :wink:

Ale dzieciatka sliczne i slodziutkie, moje to juz duze 1-prawie 12 lat, 2-prawie 5 .

Zanim przeczytalm to myslalam, że wszystkie Twoje :D :D :D

Jak tam moje doszly?

Teska

Dzięki za gratulki :) Teraz siedzę i liczę i wychodzi mi, że mnie nijak na tę ziemię nie stać, hm... ale stwierdziłam, że lepiej z budowaniem poczekać 2 lata niż za rok się budować gdzieś gdzie nie do końca mi się podoba :)

No ale ostatecznie będę się cieszyć jak będę miała papier w garści,że to moje :)

A w poniedziałek rajd po urzedach, sądach itp sprawdzanie,sprawdzanie, sprawdzanie :)

Witam sobotnio;

oj , chyba wam za dobrze, śpicie czy co?

bodekku

czy przypadkiem nie dostales ode mnie jakiejs dziwnej poczty ma maila? :D

Jesli tak to sorki, pomylkowo nie ten adres wrzucilam (tzn moj slubny jak wysylal zdjecia dla delfika).

I tym sposobem juz wiemy delf, dlaczego tak dlugo nie moglas odemnie nic dostac. Ale numer.

cześć wszystkim,

zaczynam moją listę pytań i wątpliwości (głównie skierowanych do bodekku, ale nie tylko ) :

1)dlaczego kanadyjczyk , a nie murowany? albo odwrotnie :lol:

2)jak długo trwało postawienie domu pod klucz?

3)czy wykonywała to jedna firma i czy polecisz ją?

4)gdzie można zapoznać się z kosztami za kanadyjczyka, czy jeśli określono cenę za m2 to ile realnie trzeba do niej doliczyć?

5)jakie są koszty eksploatacji w kanadyjczyku? Wyższe/niższe niż w murowanym?

6)gdzie w Szczecinie, w jakiej firmie, można poradzić się w kwestii budowy domu, żeby nie wtopić kasy, czasu i marzeń?

Na razie to wszystko. Miłego weekendu. I piszcie proszę

marta

GrzegorzR

Pamietaj, Grzesiu, że przy wyborze koloru ram okiennych musisz wziąść poda uwage kolor bramy garażowej,ktora powinna wspólgrać z całościa i miec podobny kolor.

To tak jak z kobietą - perfekcjonistka buty kupuje do koloru torebki, albo odwrotnie. :D :D :D

pozdrawiam wszystkich i spadam na swoje budowanie.

Uwazajcie na sloneczko, cobyscie wieczorkiem nie plakali.

delf - czekam

GrzegorzR

Iwonka ma rację....ale brame mozesz tez dobrac do koloru dachówki...a teraz sa juz bramy w tym kolorze...

U mnie widziałes, brama ,dachówka i drzwi kolor brąz.....aha i parapety klinkier szkliwiony braz...a okienka pasują... :lol:

Witam wszystkich :D

No to trafiłem z kolorem okleiny, pewnie też będziemy wybierać złoty dąb, tak jak pisałaś brama garażowa będzie w tym samym kolorze, nie wiem jeszcze co z drzwiami. A dachówka nie będzie ani zielona, ani brązowa, ale złoty dąb powinien do niej pasować, już widzieliśmy takie zestawienie.