Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

DIDI

mam pytanie : juz prawie zdecydowałam sie na kosiarkę Stihla ...podam co ma :) najwazniejsze silnik brigsa 4km, obudowa z abs :o podwojnie lozyskowane kola, duze,centralna wysokosc regulacji,noz dwulistwowy z duzymi skrzydełkami :-? system rotacyjny zasysania,dwuelementowa obudowa ...i pare innych bajerów....

To raczej jest dobra firma???

ogolnnie bardzo fajna, i nie ciezka kosiarka.I plus...jak sie zdejmie kosz mozna ja zlozyc i postawic pod scianą w gazrazu....i zajmuje zupelnie mało miejsca...

Didi

jesteś wielka, Ty naprawdę się znasz na takich sprawach technicznych? :o

Może kogoś zainteresuję, bo robi dach na chatce lub drewutni

mam na zbyciu ok 100 szt. dachówki cementowej euronit, podwójny S, kolor ceglasty

proponuję 1,20 zł/szt (nieużywana oczywiście i zabezpieczona – leży w garażu)

mam też kilka gąsiorów

ciekawa propozycja... ja mam koło 50 :D ale nie na zbycie a na zapas... sama sobie nic na zapas nie zostawiasz??

pozdr

m.

Jestem

Czupurek dzięki za radę, nie dzwoń sam sobie poradzę. Pierwsze zgrzyty z kier, budowy mieli dzisiaj. Pan P. wymyslił sobie ze jak dzis wyleją ławy to jutro będzie stawiał ściankę ale KB powiedział nie, a potem poszło o izolację. P. chciał stawiać bez izolacji bloczki na ławach a w projekcie jest napisane 2 razy papa na lepiku. Oczywiście wykonawcy wiedzą lepiej.

Witam wszystkich. :D

Czupurek - właśnie wyczytałem, że masz na dachu taką dachówkę jak my planujemy na pokrycie, te 100 szt. to prawie na 100 m2 :o , sporo jej Wam zostało.

Sorry, ale nie jest czasem tak że 10szt na m2

przynajmniej w braasie tak podają

a swoją drogą zaczeli mi przywozić dachówkę - cisar kasztanowy braasa - miodzio - jak lakierowana, zero chropowatości cementu, polecam

2,93 szt netto, ale wg mnie warto bo jest gładziutka, i jaszcze rabat do wywalczenia ale nia za wielki bo to nowość i nie dają za dużych

euronit o ilę się nie mylę 2,40

kolor jest fajny bo niezbyt spotykany - kasztan, nie mocno ciemny, ale kolorystyka to już działka mojej małżowiny.

Teska ABS to rodzaj tworzywa- bardzo elastyczne i mocna używają go też tunigowcy na swoje spojlery skrzydła lotki i inne duperele.

co do kosiarek - kupiłem sthila podkaszarke spalinową tą w promocja za 650 - teraz jest w serwisie bo uszkodził się rozrusznik- pan sugerował ze to moja wina... zobaczymy jak firma sznuje klijentów.

vikinga i sthila prowadzą Ci sami handlowcy ale IMHO viking lepszy..