Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam środowo deszczowo

Maksiu - niestety miałam takich cudaków na dachu, którzy niby umówieni z hurtownią i sami sobie zamawiali potrzebne ilości, a potem zostałam z dachówkami

oczywiście pewną ilość sobie zostawię, ale po co aż tyle? tylko miejsce zajmują.

Paweł - ok. wczoraj opowiedziałam historyjkę piwną w domu, oczy takie :o i nie wiedzieliśmy śmiać się czy płakać.

ja nie wiem, ale nie narzekałam (wręcz byłam zadowolona) na etapie budowy, może ilość robót im uderzyła do głowy? kurka nikogo więcej nie polecę. ludzie jednak się zmieniają :evil:

dobra rada - wszelkie ustalenia co do kolejności, terminów i sposobu budowy ustalaj w komisji trójstronnej: ty, P, kierownik. wtedy nie będzie żadnych nieporozumień.

Teska - no to szkoda, 4km to, więcej niż 3,5km, ale ja już kupiłam 2 tyg. temu bo była mi bardzo potrzebna, więc już pozamiatane.

GrzegorzR - jak będziesz ewentualnie reflektował, to daj znać.

co do piasku to zasypowy ok 150zł za kamaza, płukany bodaj 250zł. mnie pod tym nr wychodziło najkorzystniej tel. 601-688-358, 601-301-613 - Majeran.

pozdrówka dla wszystkich

Witam wszystkich :D

czupurek, zbigx a wiecie może ile m3 wchodzi na takiego Kamaza, albo jaka jest cena za m3?

Obserwuję dyskusję na tamat kosiarek, a ponieważ w niedalekiej przyszłości też będę musiał takie urządzenie zakupić i zastanawiam się czy na działkę ok. 700 m2, na której stoi domek nie lepsza będzie kosiarka z napędem elektrycznym? Z tego co widzę to trwająca dyskusja dotyczy kosiarek spalinowych (przynajmniej tak mi się wydaje).

Obserwuję dyskusję na tamat kosiarek, a ponieważ w niedalekiej przyszłości też będę musiał takie urządzenie zakupić i zastanawiam się czy na działkę ok. 700 m2, na której stoi domek nie lepsza będzie kosiarka z napędem elektrycznym? Z tego co widzę to trwająca dyskusja dotyczy kosiarek spalinowych (przynajmniej tak mi się wydaje).

Grzegorz dobrze Ci się wydaje :wink:

GrzegorzR - standardowo na kamaza ok 7 ton (tatra 12). ale piasek to, pikuś, transpor kosztuje gro. nie pamiętam ale zasypowy chyba 7-9zł, a piukany 15zł - ale głowy nie daję, ani ręki

też się zastanawiałam elektryczna czy spalinowa. u mnie wbór padł na spalinową bo:

- nie całkiem równy teren

- rośliny (i większe i mnniejsze) - często na środku placu

- problem plątającego się kabla znika

ponadto, sąsiad ma elektryczną od zeszłego roku, kosi niewielki kawałek tak ok. 200-300m2 (równiutki jak stół i bez roślinek) i właśnie w tym roku trzask, prask i coś się popsuło.

Osobiście też polecam spalinową. U mnie działka 960, do koszenia ok. 700m. Nie ma problemu z kablem, duży pojemnik na trawę. Ja zakupiłam w castoramie, 4km, bez napędu, ale idzie b. dobrze, wiem co mówię bo to przeważnie moje zajęcie koszenie trawy. Silnik Brigsa, cena ok 1100. Super sprawa, słowo daję.

A tak z innej beczki, jak dobrze, że pada deszczyk. Właśnie skosiłam trawkę tuż przed deszczem.