Klaus 10.07.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Witam wszystkich obecnych i życzę przy niedzieli przyjemnego wypoczynku. A przy okazji czy moglibyście mi polecić kogoś do zrobienia mapy do celów projektowych? Poradźcie mi też proszę ile egzemplarzy powinienem zamówić? Będę bardzo zobowiązany za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzio 10.07.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Didi, dziękuję za namiary na hydraulika. Buduję na Bezrzeczu, domek o powierzchni 151 m2. Obecnie jest stan surowy otwarty, zadaszony z elektr. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.07.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 ...a co do hydraulika to my znamy i polecamy tylko dobrych informację wysyłam na priv Ja także poproszę o namiar. Najlepiej na forum, dobrych fachowców trzeba promować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.07.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Witam A przy okazji czy moglibyście mi polecić kogoś do zrobienia mapy do celów projektowych? Poradźcie mi też proszę ile egzemplarzy powinienem zamówić? Będę bardzo zobowiązany za wszelkie sugestie. Klaus czy chodzi ci otzw. wtórnik? Jak tak to polecam geodetę którego namiar dawałam ci już kiedyś na priva jest to p. Dwornik. Najlepiej rozmawiaj o kompleksowej obsłudze geodezyjnej na czas budowy domu, wtedy jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.07.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Klaus czy chodzi ci otzw. wtórnik? Nie wiem, chyba tak. Coś na czymś robi się adaptację projektu gotowego. Tamten kontakt mam oczywiście. Jutro zadzwonię do P. Borysa. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.07.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Witam!a witam z............Krakowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.07.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 A tak mamy wreszcie wczasy! Tylko, że pogoda do kitu, pada i pada. Dobrze, że na dziś zapanowaliśmy Wieliczkę to na głowę nie kapało.Córka jest zachwycona!Zobaczymy, jak będzie dalej, bo żeby coś zwiedzić to potrzebna jest POGODA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.07.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Bardzo podobał mi sie ogrodek Didi szczególnie ten mostek i stawik z rybkami. Ty tez masz cos w tym rodzaju? Iwonka a można gdzieś zobaczyć mostek Didi?? Czy tylko " na żywo"? Bo działka, którą teraz mam "na oku " ma rów i trzebaby go jakoś zagospodarować, właśnie mostkiem Sylwia! niestety nie można! jakoś mnie jeszcze nie naszło założenie dziennika i wklejenie zdjęć , ale mogłabym przesłać zdjęcia mostka na Twojego maila, albo.......zapraszam do odwiedzenia mnie i zobaczenia w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.07.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Czy to prawda, że padał grad wielkości gołębich jaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.07.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Cześć Didi Miłego urlopu życzę no i pogody wymarzonej co gradu to w Mierzynie padał taki wielkości grochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.07.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Monka, a gdzie Ty się budujesz bo ten krajobraz w okół twego domu znajomy jakiś taki? A czemu twoja ława fundamentowa jakoś tak płytko w ziemi leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.07.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Klaus ja w Mierzynie buduję domek Ławy raczej przepisowo w ziemi leżą około 30 cm tak jak było w projekcie. Co prawda mieliśmy różnice poziomów i część szalunków musiała być wykonana na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.07.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Monka, ja się dziwię, bo mi pani geolog napisała w opini, że fundamenty trzeba zagłębić na 80cm poniżej głębokości przemarzania. Buduję (tzn. będę budował) na Bezrzeczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 10.07.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Witam tak z wieczorka Wlasnie zlapalam oddech i moge spojrzec co sie dzisiaj dzialo na forum. Tak jak pisalam bylam dzisiaj glowna operatorka taczki i łopaty. Tak sobie dalam czadu przy tej niedzieli, ze jutro sie chyba z łózka nie zwlekę. Zasypywalam dzisiaj izolacje fundamentow wokol domu. Praca latwa i przyjemna, ale rece mnie bola (miesiąc temu przechodzilam zapalenie stawu barkowego i jestem w trakcie leczenia), mięsnie również mnie bolą (chyba zakwasy). Az boje sie pomyslec co bedzie jutro. Ale nic to, takie zmeczenie fizyczne lubię, a jeszcze jak widać efekty mojej pracy to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 10.07.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Bardzo podobał mi sie ogrodek Didi szczególnie ten mostek i stawik z rybkami. Ty tez masz cos w tym rodzaju? Sylwia! niestety nie można! jakoś mnie jeszcze nie naszło założenie dziennika i wklejenie zdjęć , ale mogłabym przesłać zdjęcia mostka na Twojego maila, albo.......zapraszam do odwiedzenia mnie i zobaczenia w realu Didi, mnie zaczyna nachodzić na jakies tam zapiski, wiec może razem sie weźmiemy do dziennika. Ty zaczynasz nastepną budowę, ja zaczelam swoją. Tylko zastanawiam sie czy wogole ktos bedzie to czytał. Ale Ci zazdroszczę urlopu. W Krakowie mieszkalam 12 lat temu (prawie 2 lata). Mam bardzo mile wspomnienia. Moja starsza córcia zostala poczeta w Krakowie. Mówie na nią Krakowianka, chociaz urodziła sie już w szczecinie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 10.07.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Iwonka a po co bedziesz kopać rów pod tuje??? hmm lepiej wykopywac odpowiedznie dołki....tak myślę... Teska, tak mi poradził ten co mi ziemie przywiózł. Chcę wzdłuz plotu wykopac rowek (nie wiem tylko na jaką glebokosc). podsypać go czarnoziemem i naturalnym nawozem (obornik) i dopiero sadzic tuje. Na wierzch przykryję korą. Ty inaczej sadzilas? Dzisiaj faktycznie pogoda dopisala. Mnie pot po d.... spływał, tak powozilam taczka. W jedną stronę piasek a z powrotem mlodsza corkę, ktorej tak sie podobalo wożenie w taczce, ze szybko opadlam z sił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 10.07.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Witam wieczorkiem Didi Pozdrów Kraków ode mnie Bo ja krakowianka jestem Nawet mieszkanko tam sprzedałam, żeby tutaj się budować ( i co mnie podkusiło...? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 10.07.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Iwonka Widzę, że Ty też z Krakowem obyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 10.07.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Sylwia, to byl krotki epizod w moim zyciu, ale bardzo owocny zreszta. Kraków piekne miasto, ale mieszkac tam cale zycie nie usmiechalo mi sie. Staszne korki i nieczyste powietrze. Mieszkalam w krakowie w czasie jak krecili Liste Schindlera. Pod moim sklepem na Miodowej (dzielnica żydowska) kręcili pare scen do filmu. Niesamowitych przezyc wtedy doznalam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 10.07.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Iwonka Ostatnio jak tam byłam to zgroza- korki, korki i jeszcze raz korki... Brud też niestety. Ale mam miłe wspomnienia z Krakowa:) Ale moim ukochanym miastem jest Gdynia- niby nic specjalnego,ale ciągnie mnie tam straszliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts