Iwonka i Adaś 10.07.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Gdynia powiadasz cale trojmiasto jest oki a jak Gdynia to marina. Zawsze jak jestem w Gdyni to tam musze sie pokrecić. Poogladac jachty, motorowki. To moja pasja. oki, ale ja juz spadam na tapczanik bo 6 rano do roboty.milej nocki wszystkim i pewnie do jutra. Caly czas czekam na odzew w sprawie tynkow gipsowych, bo czas mnie zaraz bedzie naglil, a jeszcze nie mam ekipy. Dajcie jakieś namiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 10.07.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 A ja za tydzień będę się byczyć w Gdyni kochanej Jadę od koleżanki ze studiów na wesele i przy okazji posiedzę w Gdyni urlopowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 11.07.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 witam wszystkich po łikendzie Dziennik budowy - dziewczyny zakładajcie, potem się fajnie czyta, a i inni też czytają, możecie mi wierzyć Tynki gipsowe - coś się chyba pozajączkowało. tynki gipsowe są oki i są ZDROWE, hydroskopijne (wchłaniają wilgoć gdy jest nadmiar, oddają gdy sucho - oczywista jak maźniesz farbą nieprzepuszczalną to, już hydro nie będziejedyny chyba mankament - są miększe od tradycyjnych i jak ktoś lubi walić po ścianach (dzieci) no to będą uszkodzenia dużo teraz robi w gipsie - szybciej, taniej i ok Agniesia - kostka betonowa - poczytałam o tym pytaniu nt zbytecznej kostki i... nie bardzo rozumiem. o jaką kostkę (bloczki) ci chodzi? mam na zbyciu 4m2 kostki betonowej 20x20 starobruk, ale chyba to, nie to? pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 11.07.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 ależ to, był szalony łikend sobota - ja - na lotnisku w dąbiu na środku ringu, akurat ocenie poddawane były szczenięta. nagle ciemno, zaczęło wiać, my twardo trzymamy wszelakie dobro, które chce uciec ze stolików. potem zaczęliśmy trzymać kostrukcje namiotów, a potem..... uch.... namioty, parasole, wsio poleciało po terenie, gruchnęło, lunęło, tak że w 2 minuty byłam przemoczona do suchej nitki. w butach chlupało, dżinsy - prosto jak z pralki (bez wirowania). schowałam się do samochodu, choć sama nie wiem po co - tylko zmoczyłam siedzenia. po godzince - wszyscy przemoczeni, już bez oprawy typu reklamy, parasole etc, kontynuowaliśmy wystawę, a co! do domku przyjechałam wieczorkiem w opłakanym stanie... ale żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 witajcie poniedziałkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 ale lało w sobotę właśnie jechałem z Castoramy na budowę Na Tamie Pomorzańskiej konary spadały na jezdnię przed maską samochodu - brrrrrr Potem przez miasto czułem sie jak w amfibii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 11.07.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 dzień doberek, oj czupurek, ale się uśmialam z Twojej przygody. Teraz tez sie pewnie śmiejesz, ale wtedy to pewnie do smiechu nie bylo. Najgorzej to te pieski: wyczesane, po makijazach i innych przygotowaniach do wystawy musiały chyba żałośnie wyglądać. A jaki stres przezyly. Podwojny bo i wystawa i te grzmoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 11.07.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witam Ale będzie ładny tydzień. Zaczynam zbierac namiarty na ekipy od: tynków wew. instalacji wod.kan +c.o.elektrykaposadzki Wszelkie kontakty mile widziane Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.07.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Iwonka dołek 2 razy wiekszy niz donica z tuji - ziemia do iglaków i łyzeczka siarczanu magnezu- wymieszalam..przysypałam i kora.... tak wydaje sie latwiej sadzic..a obornik to sie nie znam- ale chyba popali korzenie- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.07.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Paweł elektryka to polecam goraco- ale do tanich nie nalezy..za to porzadny, szybki sprawny i nie załuje kabelków... zerknij na privka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 11.07.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witam wszystkich, myślę i myślę o naszym, wymarzonym domku. Głowa mnie już boli od różnych możliwości, technologii, rozwiązań, ale edukuję się. Na początek : 1) czy żeby otrzymać z gminy warunki zabudowy, to składa się wniosek na jakimś zformalizowanym druku ? Jeśli nie, to co trzeba tam podać ? Czy płaci się jakąś opłatę ? 2) czy jesli kupię gotowy projekt, to każdy prjektant może dokonać w nim zmian i czy to są wysokie koszty ? 3) jak długo schną fundamenty ? Czy jest sens wylewać w sierpniu ? Czy lepiej poczekać do wiosny ? Do boddeku : chciałabym poznać twoją opinię dotyczącą firmy, która budowała twój dom. Mój adres mailowy : [email protected]. A może porozmawialibyśmy przez telefon, albo osobiście - co ty na to ? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 11.07.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 a i jeszcze jedno : wczoraj szukałam kanadyjczyka na ul. Nasiennej w Mierzynie, ale nie znalazłam Gdzie dokladniej szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 11.07.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Iwonka i Adaś - ooo tu się zdziwisz, jak dobiegłam do samochodu też przez jakiś czas się śmiałam (i to do siebie samej ) - w końcu łikend był Paweł - moge polecić: wod-kan + co - p. Pańka 601-780-018 tynki gipsowe - p. Sobolewski - 502-744-070 posadzki - p. Ferlas 691-961-662 elektryka - ci co robili u mnie wewnętrzną są do bani, ale drudzy (robili przyłącze, dokumenty + poprawiali po poprzednikach są ok ale nie tani i raczej wolą duże inwestycje) p. Kosowski 601-772-500 Martelia - ad.1. ja już nie pamiętam ad.2. każdy architekt (oczywiście z uprawnieniami). gotowy (nawet jak nic nie zmieniasz) podlega i tak adaptacji (więc architekt niezbędny) koszty adaptacji? (nie znam obecnych, kiedyś 1500zł). Jeżeli zmiany większe to, w zależności od architekta. ad.3. wylewaj śmiało, do zimy dużo czasu, a fundamenty robi się szybko. pamiętaj tylko żeby przez zimą zakończyć budowę na określonym etapie np. na stanie "o". chodzi o to żeby nie zostawiać budowy z wylanymi np do połowy fundamentami (zima robi duże szkody na niezamkniętych etapach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.07.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 elektryka to polecam goraco- ale do tanich nie nalezy..za to porzadny, szybki sprawny i nie załuje kabelków... zerknij na privka Czemu zawsze wszystko na privka? Przecież to jest forum. Miejsce do rozpowszechniania informacji? Ja też bym chciał namiar na tego elektryka. Między innymi dla takich informacji czytam ten wątek. Poza tym, siła tego forum tkwi właśnie w publicznym obrocie informacją. Jak ktoś jest dobry to trzeba go pochwalić, jak spartolił robotę to trzeba mu zrobić antyreklamę. Dzięki temu fachowcy będą się bardziej mobilizować i w zapomnienie pójdzie reguła BPS ku naszemu wspólnemu pożytkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.07.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 moge polecić: wod-kan + co - p. Pańka 601-780-018 tynki gipsowe - p. Sobolewski - 502-744-070 posadzki - p. Ferlas 691-961-662 elektryka - ci co robili u mnie wewnętrzną są do bani, ale drudzy są ok p. Kosowski 601-772-500 No o to mi właśnie chodziło. Dzięki Czupurek. Teska, nie pogniewaj się przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 11.07.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 a u mła będzie dzisiaj zakończenie wstępnych prac ogrodniczych od frontu małżek się przyłożył i na dziś został jeszcze tylko kawałek za garażem do obsiania trawką. już się zrobiło niezmiernie kulturnie. coby tylko ta trawa wzeszła! choć połówka mówi, że będzie picabello bo, nawet nawozem potrakowaliśmy i substrat torfowy rozsypaliśmy, czego we właściwym ogrodzie nie stosowaliśmy, a i tak wyrosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 11.07.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witajcie po weekendzie ale woda w morzu była cieplutka ponawiam pytanie o namiary na ocieplaczy poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 martelia - co do kanadyjczyka jak jedziesz za Geantem w kierunku na Lubieszyn skręcasz na światłach w prawo w ul. Topolową domek widać po lewej stronie za jakieś 400 m drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 martelia - poszło na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 maksiu - wysłałem kilka fotek jakbyś znalazł chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts