Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich...

HURRRRAAAAAAAA!!!!!!! :D wczoraj w godzinach popoludniowych podpisalismy u notariusza akt kupna dzialki budowlanej!!!! mozecie mnie juz naprawde powitac w klubie- nawet jesli roboty fizycznie rozpoczniemy na wiosne. ale juz jestesmy wlascicielami latyfundiow!- 920m w Dobrej Szcz,-

S.P.- no to jestesmy sasiadkami- moze nie z jednego pola ale z jednej wsi!! licze na pomoc :lol:

strasznie zaluje, ze nie bede mogla byc na spotkaniu wszyscy wiedza z jakich wzgledow. ale moze pomyslcie o Sekstansie przy placu lotnikow na kaszubskiej, na dolnym poziomie z tylu sa wieksze stoliki, muzyka moze nie zupełnie cicha ale da sie porozmawiac. majua pyszne sliweczki zapiekane w boczku. i wogole ceny przyzwoite. bo w chacie jest ciszej ale ceny ...

podaje linka z pubami, moze cos znajdziecie http://www.szczecin.storm.pl/puby_kluby.html

jestem szczesliwa podwojnie ale wiem, z budowa jak z dzieckiem, klopoty rosna razem z nia.

buziaczki

ag

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam z tym spotkaniem troszke robi sie balagan!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Teska- zaznaczylem ze w porownaniu do przeszlych czasow Imolla troszke przygasla jakis czas temu korzystalem tam z wc po jedzonku i mnie sie obecnie mniej podoba a nie ze jest :(

JoasiaAsia - jestem za spotkaniem roboczym DISCO to mam z tesciowa

Teska - zaznaczam ze moge zarezerwowac 1 pietro w NY Pizza Maksiu-skoro slabo kojarzysz lokale szcz-nskie to i tak jest tobie obojetne gdzie ? raczej kiedy ?

Jestem od niedawna na forum i nawet nie wiem czy moge czuc sie czlonkiem elitarnego klubu szczecinskiego wiec spytam sie czy mozna sie wprosic na spotkanko!Zwlaszcza ze rozpoczecie budowy mialem miesiac temu i wolalbym sie wymienic doswiadczeniami(raczej podpytac)bardziej zaawansowanych roboczo!

A ja powtorze - mam biuro na 30 osob na Al.Fonntan jesli ktos ma magnetofon to bedzie i muzyczka a pizze to mozemy zamowic!!

A po spotkaniu roboczym w cichym i surowym biurze,zawsze mozecie pojsc sobie do bardziej rozrywkowych miejsc bo ja na tany tany jestem za stary a zreszta ................................. :wink:

Wyznaczcie date a m-ce sie dopasuje :wink:

...A jak by w tym biurze jakis komputer z netem stanal to i moze Ci co nie moga z powodow technicznych byc na tym spotkaniu(uklony Bikosa),mogliby uczestniczyc badz przez GG badz jakis inny czat.Ja na ten przyklad byc nie moge a bardzo bym chcial(Teska powinna sie domyslac dlaczego)a zona moja zastapic mnie nie moze ze wzgledow podobniastych co Bikosa.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

Teska i kto tam jeszcze co dgp kladli/klada.Czy jakas oszalamiajaca jest roznica w cenie jest pomiedzy spiro a tymi prostokatnymi rurami (co to w stropie mozna zalac).Jakbym mial gotowy dom to nie ma wyjscia ale jak sobie nowy stawiam to czemu bu nie pochowac jakos rozumnie tych rurzysk...

Teska a ja dalej czekam na privie-chyba sie nie doczekam.Ale nic to ,skleroza nie boli-w koncu jestes babcia :wink:

Dobra pora uporządkować trochę faktów,

po pierwsze ustalony został ostateczny termin spotkania, jest to piątek 24 października 2003r. , kolejnej zmiany już nie będzie. W związku z tym że to jeszcze ponad dwa tygodnie, jest troche czasu na załatwienie spraw organizacyjnych. Do końca obecnego tygodnia można zgłaszać lokalizacje. Biuro Mariusza też zostanie poddane pod głosowanie jako jedna z możliwych lokalizacji. Od tej pory najświeższe i najaktualniejsze informacje będą zawsze do obejrzenia na stronie, dla zapominalskich zawsze mojej stopce.

Mariusz_r zapewniam cie ze mówimy o większej liczbie osób niż 3.

Teraz radzcie dalej, mnie jutro nie ma na necie

pozdrawiam

cześć!!!

właśnie dzisiaj zrobili mi wykopy pod ławy i oczywiscie zrobili babola - nie zauważyli :o srodkowej ściany nośnej i nie ma wykopu pod jej ławię- efekt - będą jutro machać łopatami :lol: .

Zobaczymy co będzie dalej.

pozdrawiam

PS.

Zgłaszam swój akces do spotkania - zaakceptuję każde miejsce, data ok. :wink:

Budownictwo: Pol o refundacji VAT

(PAP, MN/08.10.2003)

W przyszłym roku powstanie ustawa, która ma pozwolić na refundację 22 proc. podatku VAT na budowy prowadzone systemem gospodarczym.

Obecnie nad projektem ustawy pracują resorty: infrastruktury i finansów - poinformował wicepremier Marek Pol na środowej konferencji po posiedzeniu rządu.

"Problem budownictwa systemem gospodarczym, czyli, gdy ktoś kupuje materiały i zleca wykonanie budowy, będzie rozwiązany odrębną ustawą, która pozwoli to zrefundować" - powiedział Pol.

Podkreślił też, że Polska uzyskała najdłuższy okres przejściowy na gotowe mieszkania i gotowe budynki, jako jedyna z krajów kandydujących. Wszystkie materiały budowlane używane do budowy tych mieszkań obciążone są takim samym VAT-em, jak mieszkania, czyli 7 proc.

Pol zaprzeczył też środowym informacjom Platformy Obywatelskiej, że Polska będzie mogła stosować obniżoną stawkę VAT na materiały budowlane, jeśli rząd obejmie budownictwo mieszkaniowe programem budownictwa społecznego. Zgodnie z postanowieniami traktatu akcesyjnego, po wstąpieniu do UE stawka VAT na materiały budowlane wzrośnie z 7 do 22 proc.

Według Pola, "społeczny program budownictwa mieszkaniowego jest takim dokumentem, który pozwala utrzymać niski VAT na mieszkania. Natomiast żadna dyrektywa Unii Europejskiej nie zezwala na wykorzystanie takiego programu do obniżenia VAT-u na materiały budowlane".

Dzien Dybry ALLO ALLO :D

Wyspany i wypoczety wita wszystkich ( KAMIKADZE) Mariusz san

Mam dzis wylany chudziak pod posadzke,jeszcze nie zdazylo sie dokladnie zespolic w jednolita plyte a juz Wykonawca chce sie rozliczac za I etap - Zloty medalista w sprincie HE HE :D ach zeby tak samo pracowal - Brazowy medal - maratonczyk jeden.......

IVETTE -zapomnialas dodac w pogodynce o wiaterku - malo mnie z balkonu nie wywialo ..................na szczescie zlapalem sie anteny...

KAROL- biuro jest przytulne ale nowinki tech. tam nie sa raczej zainstalowane no oprocz LIGHT.(sala obradowa,toaleta,pom.gospodarcze)

RODACY BIERZMY SIE DO PRACY bo jak mawiala babcia RIP

-"Spadnie snieg i wszystko wyrowna"

:D :D :D nareszcie jesteśmy po wznowieniu granic moze to nie Dobra szczecińska ale nie mniej atrakcyjna wieś :) :) :) wczoraj z geodetami przemierzalismy gestwiny zielska wyjmowalismy jedne wbijaliśmy drugie słupki graniczne i jest 1485m2 :o :o jestem nauczycielem wf i z miejsca pomyslałam bieżnia na 60 sie zmieści :D :D tak oto w ten sposób czuje sie klubowiczka i bedę korzystac z rad i poradruszamy prawdopodobnie na wiosnę :lol: :lol:

witam wszystkich.....

Karol ja nie zapomniałam, na co czekasz :lol: jeno nie idzie sie zebrać....ale obiecuję ze do listopada wiesz co :-?

ja rozprowadzam rury dgp poddaszem nieuzytkowym, wiec nie wiem jaka jest róznica w cenie tych rur... :cry: moze inni powiedzą....

Jakby ktoś pytał. Znalazłam drewno, buk z wiosny po 60 zł m3, a dodatkowo pocięcie za 20 zł - Poddymin.

Poza tym w Zalesiu jest taka szkółka leśna że można oszaleć.... cuda tam są. Metrowe cyprysiki po 25 zł - ale w donicach i takie inne..

A ta wiadomośc o podatku? nikogo nie zadowala?

Iwona G - witam w gronie posiadaczy ziemskich :lol:

Pozdrawiam iwoniskowo

mariusz r - dobrze, że Cię nie wywiało :) Ale u mnie w centrum to wiaterku nima. To gdzie tak hula? :(

Teska i Joasia - cholery można dostać od tych sprzecznych informacji; z tym zwrotem to jak będzie, to będzie taki bałagan, że dopiero nam skarbówka da dżezu :( No nic, budować się trzeba i nie ma rady, z vatem czy bez :)

Joasiu , a gdzie to Zalesie??

podobno dla szczeciniaków najtaniej jest w kunowie ( droga jak do dziwnowa.

Hmm...pal licho z tym podatkiem wszystkiego i tak juz nie dogonimy:)ale bardziej niestety powinni sie zdołaować zaczynający...ale zy to ma sens?? i tak wzrosnie :-?