Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czołem grupo.. mam pytanko.. czy jak wam robili tynki to liczyli inna cene za sciany a inna za sufity???

m.

Witaj maksiu,

u mnie w pierwszej wersji cenowej, fachowcy tynkarze tez mi krzykneli 2 ceny za tynki. Są to tynki tradycyjne reczne.

Cena za scianę to 10 zł/m2 i sufit 15 zl m2. Oczywiscie jest to sama robocizna.

Ale w koncowej fazie rozmów stanęla kwota całosciowa razem z dwukrotnym szpachlowaniem i wyszlifowaniem scian na gotowo (do malowania) tj 23 zl/m2 (cena to ich materiały + robocizna).

pozdrawiam

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich Doświadczonych Budujących!!

Choć się nie ujawniam to często Was podczytuję i niejednokrotnie skorzystałam z wielu cennych rad :p

Czy możecie mi polecić dobrą ekipę do tynków wewnętrzynych (gips.) ze Szczecina. Chodzi mi o tynkarzy, którzy wykonują tynki przed wstawieniem okien, bo niestety wszyscy, z którymi rozmawailiśmy wmawiają nam, że najpierw montuje się okna. My mamy zamówione okna drewniane i jednak chcemy zachować kolejność: 1. TYNKI, 2. OKNA, a nie na odwrót.

Budujemy na Mierzynie.

Też uważam, że najpierw należy tynkować a potem wstawiać okna. Za dużo z nimi nie dyskutuj tylko powiedz, że ma być tak a tak i koniec.

Z własnych doświadczeń nie mogę w prawdzie Ci nikogo polecić ale czupurek kiedyś napisał:

"moge polecić:

wod-kan + co - p. Pańka 601-780-018

tynki gipsowe - p. Sobolewski - 502-744-070

posadzki - p. Ferlas 691-961-662

elektryka - p. Kosowski 601-772-500"

witam grupkę wtorkowo

Teska - ten zajączek to, mi spać nie dawał. kurka a może to, koty ale typu tygrys, ryś, lampart?

Laura_ms - polecam mierzyn, "porta okna lebo drzwi" drankowski - siedziba przy głównej ulicy na przeciwko restauracji nord. tel. 483-22-29

Nitka - często gęsto tynkuje się po wstawieniu okien, bo od razu robią obróbki otworów na gotowo, ale jak sama zauważyłaś: ty nie chcesz i już, a nasz klient nasz pan. przecież drzwi wewnętrzne też wstawiamy po tynkach, a potem musimy obrabiać dodatkowo.

wyjaśnij tylko kto i za ile będzie potem te okienka obrabiał.

pozdrawiam wszystkich

My mamy zamówione okna drewniane i jednak chcemy zachować kolejność: 1. TYNKI, 2. OKNA, a nie na odwrót.

Budujemy na Mierzynie.

Wiadomo że tynkarze nie chcą dwa razy wracać na budowę i łatwiej im jest tynkować po wstawieniu okien. Ale to wcale nie jest błąd tynkowanie po wstawieniu choć oczywiście jest lepiej.

Czupurek :o Porta fenster to dobre okna?? :o teraz mnie rozsmieszyłas, o drzwiach lebo nie wspomnę :-?

Iwonka wierzysz w kanalize?? wiara czyni cuda ja wiem ale jakoś jej nie mam bo od 3 lat słysze to samo.

co do okien drewnianych to polecam Muszyńscy ze Stargardu - jest stronka w sieci -

natomiast chcę wam napisać kogo nie polecam

obiecałem sobie, że jak już skończę tę przygodę to Wam opiszę :evil:

zamówiłem więźbę w Elgeronie w Mierzynie

szkoda mi czasu pisać całą historię o tych poprakach ale

przestrzegam,

przewieźli mnie czasowo (szkoda mi było rezygnować bo zaliczka)

kłamali na temat opóźnienia, tylko co dzień mówili co innego - sami sobie zaprzeczając

nie zrobili wszystkiego dobrze wg wymiarów z projektu

no i drewno nie jest rewelacyjne, fakt jest suche, ale niezbyt proste - cieśla (na całe szczęście mam dobrego) trochę piszczy że ta więźba długo mu zajmuje, bo mierzy każdą krokwię i niektóre musi strugać

tak, że pamiętajcie tę nazwę jak nie chcecie się denerwować

3mcie się

Witam Was wszystkich

Mam wielką prośbę...czy możecie polecić mi dobrą firmę z oknami drewnianymi.

Mogą być okolice Sz-na, Goleniowa, aż do Ś-cia.

Dziękuję :p i czekam z niecierpliwością na namiary.

Laura_ms! :D

Ładne okna i drzwi wejściowe z drewna ma M&S na ul.Struga.

Wybrałem i ................ za 5 lat powiem. czy żałuję.