bikosa 22.07.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dzieńdobry Brunobsd- co do działek między Wołczkowem a Dobrą to ma tamtędy przebiegać obwodnica Polic (może na święty nigdy ale zagrożenie istnieje). Co do odległości- nie demonizowałbym. Mój małżonek pracuje na prawobrzeżu i dojazd zajmnuje mu 30min. Musisz zdecydować co dla Ciebie ważne- ja akurat nie lubię tłoku. mam super sąsiadów- najbliższych jest dwóch. chciałam aby działka nie była położona w środku osiedla, żeby miała choć minimum intymności. Wyobraź sobie to miejsce z już pobudowanymi domkami. A najlepiej nie daj sięzwariować cenom i poszukaj - jeśli trudno wybrać spośród dwóch to może trzecia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 22.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 brunobsd jeszcze działki nie kupiłam... Obwodnica mnie nie przeaża- aż tak blisko nie będzie W sumie prawie jestem na działeczkę zdecydowana Bikosa ma rację stamtąd nie jest daleko do centrum Muszę jeszcze sprawdzić jak tam z elektryką i chyba się zdecyduję Jeśli to nie tajemnica jaką ceną Pan który sprzedaje działeczki Cię kusi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.07.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 monika dobrze rozumiem? jesli nie mam dostepu do kanalizacji a mam dzialke ponizej 2000m2 to nie moge ani szamba ani oczyszczalni? Dobrze zrozumiałeś, mam nadzieję że ten przepis nie wejdzie w życie. Według mnie jest niezgodny z ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska - ty te chmury ściągasz czy co no nie wiem własnie.... a mialam chwast z trawki wyrywac Teska, moze zlosliwe niemiaszki Ci chmury podsylaja? no własnie...bo to od tych niemiaszków idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam Grupowiczow. Jestem nowy wiec wiele przede mna:) Na poczatek przymierzamy sie do kupna dzialki. Moze ktos zaopiniuje, bo na razei jest tak. Mam ywstepnie dwie do wyboru. Jedna to miedzy wolczkowem a dobra (okolice puszczy wkrzanskiej), cena b.przystepna, media w drzodze i w ogole piekna tylko daleka do domu , pozniej zostanie tylko pks a dziecko do szkoly? Druga za to na bezrzeczu, wiec dojazd duzo lepszy ale oczywiscie 50% drozsza. I wlasciwie to tylko taki szkopul z ta dzialka: jest tak jakby w srodku innych dzialek znaczy 7 sasiadow ze wszsytkich stron dookola i droga do niej nie taka glowniejsza tylko wydzielona miedzy dwiema innymi dzialkami, to mnie zastanawia jak to sie bedzie mieszkalo pomiedzy (jakies doswiadczenia z autopsji?). I jeszcze sprawa z mediami bo na razie sa ale w 'drodze', a dokladniej na drodze kilkaset metrow dalej ale beda pewnie blizej, z czasem, tylko pewnie doprowadzone do drogi tej glowniejsze, a ta mala sciezynka sam bede musial, znacyz wiekszy koszt (czy sie myle?). Sorry za dlugi post ale tyle pytan, a jeszcze dzialki nie kupilismy ze boje sie juz co to bedzie potem. Wszelkie sugestie mile widziane. pozdr witaj a jesli to nie tajemnica to zdradz ile kosztuje ta działka na Bezrzeczu i jaka jest duza??? moze znajdziemy tu lepsiejszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 na razie jeszcze nikt sie tam nie buduje. A szukac to bysmy jeszcze dlugo szukali tylko ze podobno ceny dzialek ciagle w gore ida i jak za rok to juz bedzie strasznie drogo - tak przynajmniej nas strasza. I w sumei ciezko powiedziec czy nam sei podoba czy nie a na pierwszy rzut oka jest ok, ale to kawalek pola wiec z daleka nawet granic dzialki nie widac Moze to okazja i trzeba sie decydowac a moj 6 zmysl jest troche stepiony ... sprzedajacy zawsze ci powie ze wszystko podrozeje...bo po prostu chce sprzedac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 raczej to nie tajemnica. dzialki sa po okolo 50pln/m2 ale dochodza tez do 60. Jest prad i gaz a na kanalizacje wydane warunki. wiec wydaje mie sie ze cena atrakcyjna, tylko co z reszta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 jesli chodzi o wielkosc to do wyboru og 800 do 1200 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 7 sąsiadów- fajnie! Bedziesz miał z kim walczyć! Media w odległości 200 m to ok. 50.000 PLN + papierki. No tak u mnie za sam gaz 150 m chcieli 20 tys.podzielic na 5 sasiadow to by wyszlo po 4 tys, ja chcialam dac, ale moi sasiedzi nie wiec bedziemy mieli kociol na pelety. u nas z gazem było podobnie, ale wszyscy sie nie zgodzili na proponowana kwote ( podobno blismi nieopłacalni ekonomicznie ) na pisma z proponowana suma nikt sie nie zgodził - napisalismy na pismie i co???? ano płacilismy 940 zł...raptem mozna było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witajcie, Didi, ale ja byłam właśnie późnym rankiem Adaś i Iwonka Kurcze Teska, cos słabo meteorologicznie masz połozony domek - u ciebie zawsze najgorszy wariant z panujących, jakaś czarownica w sąsiedztwie, czy żyły wodne Godzine wybierałam kolorki do domku, mam 8 próbek - będę malować jutro! Bikosa jak błogostan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 raczej to nie tajemnica. dzialki sa po okolo 50pln/m2 ale dochodza tez do 60. Jest prad i gaz a na kanalizacje wydane warunki. wiec wydaje mie sie ze cena atrakcyjna, tylko co z reszta ... kolomnie tzn przed moim osiedlem facet sprzedaje dzialki uzbrojone po 60 zł od 700 m2. Koscino - kolo Doluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witajcie, Didi, ale ja byłam właśnie późnym rankiem Adaś i Iwonka Kurcze Teska, cos słabo meteorologicznie masz połozony domek - u ciebie zawsze najgorszy wariant z panujących, jakaś czarownica w sąsiedztwie, czy żyły wodne Godzine wybierałam kolorki do domku, mam 8 próbek - będę malować jutro! Bikosa jak błogostan? no wlasnie....nawet po pod wieczor swiecilo sloneczko...i padał deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.07.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 brunobsd jeśli chodzi o działkę, mozliwość i koszty uzbrojenia - rzecz podstawowa, ale powinienieś pójść także tropem dziecięcym, czyli wziąć pod uwage, czy będziesz chciał wozić nastolatki na każdą impreze, zajęcia pozaszkolne, czy po prostu do szkoły - przez tyle lat, no bo PKS jakos nie wzbudza u mnie entuzjazmu. Niektórzy tak robią, ale jesli jest wybór.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 22.07.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dzięki monka za czujność. O tej uchwale słyszałam i czym prędzej, tzn. w poniedziałek składamy wniosek o WZ. Swoją drogą to skandal : nie dość że gmina nie pomaga i wszystko trzeba robić we własnym zakresie i z własnej kasy, to jeszcze taki bubel. Mam nadzieję, że strach ma wielkie oczy i nie będzie problemu.Czy o pozwolenie na szambo, czy oczyszczalnię występuje się na osobnym wniosku niż o WZ? Czy jeśli nie wiem co chcę mieć, to czy mogę wystąpić jednocześnie, w jednym wniosku, o to i o to.Ma ktoś może wzór takiego pisma?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.07.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ja dzisiaj po mieście szalałam, ale ni kropli deszczu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 EWAR co u was slychac??/ kiedys przejezdzalas kolomnie...i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 22.07.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Aha i jeszcze pytanka:1) ile różnią się stawki ubezpieczeniowe dla domu murowanego, a dla "kanadyjczyka"2)jeśli oczyszczalnia przydomowa, to czy na każdej działce można taką postawić, czy nie ma ograniczenia co do wielkości działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 22.07.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 brunobsd działki po 50-60 m????????? w Dobrej?? tam na tym pustkowiu? czy może o tej innej mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 raczej to nie tajemnica. dzialki sa po okolo 50pln/m2 ale dochodza tez do 60. Jest prad i gaz a na kanalizacje wydane warunki. wiec wydaje mie sie ze cena atrakcyjna, tylko co z reszta ... kolomnie tzn przed moim osiedlem facet sprzedaje dzialki uzbrojone po 60 zł od 700 m2. Koscino - kolo Doluj a jak tam jest z dojazdem do szczecina, poza samochodem? jutro wybieramy sia na wycieczke zwiedzac okoliczne dzialki to moglibysmy tam tez zajechac (jakies namiary na tego goscia?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 22.07.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Na bezrzeczu po 60pln?? Gdzie to jest?? pod linią wysokiego napięcia czy jak?? tam są zawsze drogie działki. Delfiku- hymmmmmm, do błógostanu to mi jeszcze sporo brakuje tym bardziej, ze moj Antoś od wtorku nic nie je w związku z infekcją żołądkowo- jelitową. no i mimo starań i nie panikowania to zaczynają mi nerwy puszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts