Agnieszka1 26.07.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Ja Ci nie pomogę, bo my kredyt wzielismy dopiero na wykończenie domu, ale wycen żadnych nie potrzebowaliśmy, ani teraźniejszych ani przyszłych cholerka najlepsze ze "nasza" pani z banku jest na urlopie i zastepuje ja inna zreszta calkiem nowa w banku i sama dobrze nie wie o co chodzi . z tymi urlopami to się można normalnie wściec przecież mi powiedziano w starostwie w Goleniowie, że nic nie za łatwię bo pani jest na urlopie do 8 sierpnia i nikt jej nie zastępuje mialam to samo zebys wiedziala jaka wsciekla bylam Ludzie wstawajcie bo ja info o tym banku potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 26.07.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 brunobsd To jest ciężki temat z tego co wiem to trwają rozmowy. Nawet jak się zmieni przewoźnik to nie liczyłabym na częstsze kursowanie autobusów ale będzie ten pozytyw ze na jednym bilecie będzie mozna dojechać do centrum. dokladnie, nawet jesli jezdzilby z czestotliwoscia pks to zawsze miejski hmmm to co za roznica?? skoro jezdzilby np 4 razy na dobe??? w nazwie? pks co godzine okolo a jakby miejski tez to srednio wypadaloby nawet 2 razy na godzine, zawsze na plus ?? napisales ze miejski moze jezdzic z czestotliwoscia pks-u to rozumiem tak samo to sie nie zrozumielismy miejski z czestotliwoscia pksu, czyli 1x na godzine, ale w sumie mam 2 autobusy na godzine (pks lub mzk do wyboru). I jakos miejski lepiej do mnie przemawia, chociaz roznica bardziej formalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 26.07.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 a i wyglada na to ze chyba jednak bedziemy mieli dzialke, ale nie chce zapeszyc. Musimy jeszcze poczekac 2 tygodnie... a teraz do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 26.07.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witajcie Agnieszka1 Gdy my robiliśmy wycene rzeczoznawcy do kredytu, to on określał wartość obecną budowli oraz wartość jaką będzie miała po wykończeniu w średnim standardzie. Różnica pomiędzy tymi wartościami jest więc potrzebną Ci kaską. Bo bank chce Ci dać kaske, ale chce byś za nią skończyła budowe i zaczeła spłacać. Chyba o to im chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam wszystkich wieczorowo po przerwie urlopowej. Było super, ale się skończyło i jutro trzeba podreptać do pracy. Natomiast ruch na forum spory, cały wieczór zajeło mi nadrabianie zaległości. W dniu wyjazdu ruszyła budowa - ściągali humus. No a przez okres dwóch tygodni doprowadzili do stanu zero , jest już wylana podłoga na gruncie i w tym tygodniu powinni zacząć stawiać ściany. Chyba najwyższy czas założyć dziennik budowy. no pewnie!!!! i robic fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 brunobsd To jest ciężki temat z tego co wiem to trwają rozmowy. Nawet jak się zmieni przewoźnik to nie liczyłabym na częstsze kursowanie autobusów ale będzie ten pozytyw ze na jednym bilecie będzie mozna dojechać do centrum. dokladnie, nawet jesli jezdzilby z czestotliwoscia pks to zawsze miejski hmmm to co za roznica?? skoro jezdzilby np 4 razy na dobe??? w nazwie? pks co godzine okolo a jakby miejski tez to srednio wypadaloby nawet 2 razy na godzine, zawsze na plus ?? napisales ze miejski moze jezdzic z czestotliwoscia pks-u to rozumiem tak samo to sie nie zrozumielismy miejski z czestotliwoscia pksu, czyli 1x na godzine, ale w sumie mam 2 autobusy na godzine (pks lub mzk do wyboru). I jakos miejski lepiej do mnie przemawia, chociaz roznica bardziej formalna. własnie...u mnie jest pks i jezdzi co 15-20 min... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Ja Ci nie pomogę, bo my kredyt wzielismy dopiero na wykończenie domu, ale wycen żadnych nie potrzebowaliśmy, ani teraźniejszych ani przyszłych cholerka najlepsze ze "nasza" pani z banku jest na urlopie i zastepuje ja inna zreszta calkiem nowa w banku i sama dobrze nie wie o co chodzi . My bralismy w PKobp i nie potzrebna byla wycena....tylko raz jedyny facet z banku zjawil sie na budowie, naocznie stwierdzil ze cos sie robi i już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam grupkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 aha...i mam nowego zajczka na ogrodzie...cale szczescie kotki sobie poszły w świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 26.07.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witajcie Agnieszka1 Gdy my robiliśmy wycene rzeczoznawcy do kredytu, to on określał wartość obecną budowli oraz wartość jaką będzie miała po wykończeniu w średnim standardzie. Różnica pomiędzy tymi wartościami jest więc potrzebną Ci kaską. Bo bank chce Ci dać kaske, ale chce byś za nią skończyła budowe i zaczeła spłacać. Chyba o to im chodzi. dzieki, kurcze juz wszystko wiem, troche poczytalam na forum, troche w internecie , no i od pani z banku. Potrzebuje tej wyceny bo kwota kredytu ktora chce wziac jest duza wiec musza byc pewni ze dom ( ktory jest zabezpieczeniem) jest wart minimum tyle ile dadza mi kasy. A kpsztorysu nie chca bo nie beda nas rozliczac na jego podstawie. Rozliczenie bedzie na podstawie rachunkow na 65% wartosci transzy . To niezle chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.07.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witajcie, troszke podnoszę grupę Jolly dzięki, skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 26.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Agnieszka1 ja uważam że to kiepskie warunki, a co jak będziesz chciała obniżyć koszty budowy( bez vatu) to wtedy ci nei wypłacą transzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 26.07.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Agnieszka1 ja uważam że to kiepskie warunki, a co jak będziesz chciała obniżyć koszty budowy( bez vatu) to wtedy ci nei wypłacą transzy? nierozumiem...? nawt jak bez vatu to 65% na rachunkach zawsze sie znajdzie 7% to w koncu nie taka wielka kwota, 1 transze mamy na 50tys z czego Vat jak policzysz ( przyjmujac ze 50tys to brutto) to tylko 4271. A 65% z 50tys to 32500 - i na taka kwote rachunkow musze miec. A jak od 50tys odejmiesz 4270 to daje 45730 - zobacz ile zapasu Pozatym wole byc tak rozliczana niz z kosztorysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 26.07.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 nie zrozumialem z tym 65% ale juz ok, ja wole z kosztorysu bo z rachunkami to robie troche kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 26.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Delf, Jolly dajcie mi na prive ile chcą od was za oczyszczalnie i za jaką, plizzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 26.07.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 nie zrozumialem z tym 65% ale juz ok, ja wole z kosztorysu bo z rachunkami to robie troche kombinacji. ja nie mowie ze ja nie wszystko po to aby bylo najtaniej A z kosztorysem to wiesz, a co jak w kosztorysie nie bylo np. ogrodzenia a ty chcesz ogrodzenie??? nie dadza ci na niego kasy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.07.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 amo ja tu tylko sprzatam, paweł pcha całą sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 26.07.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Agnieszka1 ten kosztorys (w PKOBP) jest tak ogólnikowy, że wszystko tam upchniesz bo np. jest "posadzki i podłogi" - gość przyszedł, popatrzył - wylewki są, płytki są, deski są - a więc zrobiłem i wydałem tyle co deklarowałem i koniec. Gwarantuje że ogrodzenie wepchnie się gdzieś między drzwiami a instalacją CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 26.07.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 no to proszę Pawła o jakieś szczegóły co do oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 26.07.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Więc tak: Oczyszczalnie kosztują netto: 2520 2000 litrów 3289 3000 litrów jak weźmiemy 2 lub więcej dostaniemy 10 % rabatu natomiast vat jest uzalezniony od montazu, wlasnie negocjuje z gosciem od instalacji zeby zamontowal za 1000 zł i wziął na siebie roznice vatu więc będzie to mnie kosztowało (2520 - 10%) + 7% vat + 1000 zł montaż + 300(około) jakies materiały dodatkowe w postaci kolan itp(wyjscie z budynku) Co wy na to?? Pod warunkiem że nie będe musiał robić przepompowni to jest super cena bo ja się okaze ze jednak wody są za wysoko to kicha:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts