Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A co do obiadu...

Domyślam się Didi, jak może smakować Twój obiadek, ale w takiej sytuacji może Piotr coś kupi po drodze... :wink:

Takiego strogonowa jak ja robię to żadna kuchnia nie serwuje :wink:

moze jakis przepisik??? tez bym spróbowała :lol:

hmm...no wieć skosiłam dzis trawkę.....no nic...syn skosił, ja asystowałam...całkiem niezle nam :lol: poszło....i trawka wyglada całkiem...

zakupiłam 12 szmaragdów , 4 jałowce, klona czerwonego....no nic weekend znowu ogrodniczy :(

na oststni bok potzrebuje 30 tuj....i tak sie zastanawiam : leylandy? czu jednak brabanty...no wiem brzydkie to one sa jak diabli ale wielkie i szybko rosną.... :lol:

Witajcie, witajcie,

w zasadzie tak krótko mnie nie bylo a tu tyle zaleglosci w czytaniu.

witam serdecznie nowych forumowiczow :D

delf, dzieki za bloczki :D , więcej nie bedziemy juz brali (częsciowo murarze zamówili też bloczki 12, więc starczy. Jeszcze nam nie skończyli murować, więc dam znać za niedługo i do końca sie rozliczymy.

Teska, wyjazd jest nadal aktualny, tylko termin sie przesuwa na poxniej. Doszlam do wniosku, ze teraz jak za niedlugo jade na urlop i posadze jakiekolwiek krzaki, to bez podlewania mi uschną, wiec jak dopiero wroce z wakacji to bede mysleć o tujach.

didi, jak tam ząbek :wink: nie boli juz?

niedzielnie witam....

ech...ide do lozka...głowa mi pęka :cry:

ja w niedziele, tez bylam jak roslinka

W sobote bylam na weselu (troche sie poszalało w zamkowej), w niedziele poprawiny i efekt taki, że i głowa mi pekała i nogi mnie bolały po baletach. Odwykłam od tańca, a pomyslec, że kiedyś co tydzień imprezka i nawet nie odczuwałam żadnego zmeczenia. Chyba sie starzeje :cry:

Witajcie, witajcie,

w zasadzie tak krótko mnie nie bylo a tu tyle zaleglosci w czytaniu.

witam serdecznie nowych forumowiczow :D

delf, dzieki za bloczki :D , więcej nie bedziemy juz brali (częsciowo murarze zamówili też bloczki 12, więc starczy. Jeszcze nam nie skończyli murować, więc dam znać za niedługo i do końca sie rozliczymy.

Teska, wyjazd jest nadal aktualny, tylko termin sie przesuwa na poxniej. Doszlam do wniosku, ze teraz jak za niedlugo jade na urlop i posadze jakiekolwiek krzaki, to bez podlewania mi uschną, wiec jak dopiero wroce z wakacji to bede mysleć o tujach.

didi, jak tam ząbek :wink: nie boli juz?

iwonka.....to ja juz sie obkupie :cry: zostało mi tylko 30 tuj kupic...

niedzielnie witam....

ech...ide do lozka...głowa mi pęka :cry:

ja w niedziele, tez bylam jak roslinka

W sobote bylam na weselu (troche sie poszalało w zamkowej), w niedziele poprawiny i efekt taki, że i głowa mi pekała i nogi mnie bolały po baletach. Odwykłam od tańca, a pomyslec, że kiedyś co tydzień imprezka i nawet nie odczuwałam żadnego zmeczenia. Chyba sie starzeje :cry:

tez tak mam :cry: niestety... :-?

A ssluchajcie slyszeliscie cos o tym ze woda "ogrodowa" jest tansza???? dla mnie bezsensu bo przeciez jest jeden wodociag i czy do kuchni czy do ogrodu idzie z tej samej rury glownej wiec o co chodzi wogole ........ no ale kolezanka upiera sie ze jej szwagier ma na ogrodowa wode osobny licznik i mniej placi :o :roll:

Witam :)

Kurcze Agnieszka nie wiem jak to prosto wytłumaczyć ale jak pobierasz wodę do mycia to za zużytą ilość płacisz także za kanalizę, dosyć drogo zresztą :-? przy wodzie użytej do podlewania ogrodu płacisz tylko za wodę. Dlatego koszt jest niższy.

uuuuuuu to u mnie to nie podziala - u nas nie bedzie kanalizy tylko oczyszczalnia przydomowa - :o a nie , czekaj , a wiec wszystka wode bede placic po cenie "ogrodowej" :p

I mam pytanko:

Kto robił i może polecić kogoś do zrobienia "operatu wodno-prawnego"?

Sprawa jest dość pilna, żeby nie poweidzieć "gardłowa".

wodno-prawny? co to i po co ci?

A ja zlecilam wczeraj wykonanie tego operatu szacunkowe - do banku - no wiecie ta wycena aktualna i przyszla domu - kurcze 600zl zaplace :cry: ale to podobnio i tak tanio - no ale znow nieprzewidziane koszta :roll:

nie mam pojęcia co to jest, ale jest mi to potrzebne do uzyskania pozwolenia na budowę. To jest coś związanego z oczyszczalną biologiczną. Takie warunki mi postawili przy budowie garaży z jedną umywalką :evil:

yyyyyyy a ja nie pomyslalam zeby w garazu byla umywalka :o kurcze a przydalaby sie , tym bardziej ze ja bede miec garaz wolnostojacy .

A kurcze zrobie "na lewo" :lol: