Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Mariusz - czemu?? :-?

Ja zleciłam projektantowi i jakoś nie było problemów - a przecież budujesz obok mnie.

Z urzędnikiem od pozwolenia na budowę był mały bój - ale projektant był sprytny i pierwsze zastrzeżenia spisał urzędowo protokołem - urzedas nie mógł później powiedzieć że jeszcze coś mu nie pasuje, bo tego nie było w protokole. :lol:

Maksiu - ten projekt to z Vat czy bez? A i skąd wziąłeś tak taniego projektanta? :wink:

Ksiegowa - powiem tak, moj architekt umie rysowac i nic poza tym :cry:

Twoj wykazal trzezwosc umyslu,a zarazem odwage.

Ja caly czas mialem problemy i w zwiazku z tym musialem

czekac czekac i czekac.Architekt uspokajal mnie ze takie sa

procedury i nic sie nie da zrobic.(Czekamy p.mariuszu :cry: )

Ale fakt moze twoja dzialeczka rzeczywiscie byla "latwiejsza

w konsumpcji"

Gdy w koncu czas nie byl mi przychylny zabralem sie sam za to.

A-cha architekt stwierdzil ze nikogo nie bedzie popedzal bo koneksje sobie zepsuje, ktore i tak na nic sie nie przydaly :cry:

A ja musialem przekwalifikowac pastwisko na dz.bud. i wylaczyc ja z uprawy rolnej (przez chwile bylem rolnikiem ale na KRUS to za malo) :D ,uzgodnic w ZWIK

sluzebnosc Ks-200 ktora przechodzi przez moja dzialke i nie trzeba bylo do tego wpisu do KW.(absurd) i zabawa z licznikiem wody oraz wiele wiele schodow na ktore w sumie stracilem pol roku.

Gdybym sam sie za to zabral - 3 miesiace to max. na wszystko.

Ale masz racje to sa moje refleksje i wnioski osobiste :wink:

ULCIA I KRZYŚ - ja rozumiem, że kupujecie projekt gotowy. Ja zapłaciłam za adaptację projektu, dużo zmian i projekty przyłączy łącznie z doprowadzeniem wszystkiego do pozwolenia (architektka latała ze wszystkim sama) - 2850,-zł, ale wiem, że to tanio. Ale wtórnik geodezyjny był osobno. jak coś służe namiarem na fajną geodetkę i dość solidną architektkę.

Księgowa - pozdrowionka serdeczne :lol:

czesc wczystkim w ten deszczowy poranek! o przepraszam to juz popoludnie ale czas mi jakos tak zlecial!

Teska dzieki za namiary - ale do niej to musze uderzyc jak juz bede miala projekt w garsci?? bez projektu to chyba nie ma sensu mowic, ze mi sie spieszy :-?

zazdroszcze wam tego spotkania, a tak na marginesie to fajna ankiete Maksiu zrobiles- Ty to chyba jakis profesjonalista w te klocki :o

A ja to zazdroszcze tym ktorzy chociazby zaczeli budowac....A tym ktorzy skonczyli (lub prawie) to gratuluje.

Teska u mnie bez zmian-cieplo.Niewiem co do wilgotnosci ale jezeli chodzi o cieplo to tu by musieli chyba w 3 godziny skonczyc te tynki :D

Czy dzisiaj nie powinien do nas maksiu zagladnac,bo wczoraj go mialo nie byc...

kochani pomóżcie!!!

co mam zrobić? :cry: ekipa zrobiła wykop i już drugi dzień nie pojawiła się na budowie i nawet nie dała znaku życia. nie zdążyłem podpisać z nimi umowy, a oni już zwiali albo ich zawiało. na razie tylko oni poniesli koszty (koparka). Zastanawiam się czy ich pognać czy jeszcze gadać. czy ktoś słyszał o jakiejś wolnej ekipie do stanu surowego albo chociaż do stanu zero?

pozdrawiam