Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Odpowiadam:

Teska - u mnie robi elewacje kto inny, Pana Rysia na oczy nie widzialam....

Liczymy okna do robocizny, ale nie do materialow, a ja liczylam 208,34m2 juz z oknami a siatki poszlo juz 260 m2, wiec jak odlicze z tych 208,34 okna czyli okolo 20 m2 dodam na zaklady siatki ok. 30 m2 to i tak wychodzi ok. 220 m2 a nie 260 m2!!!

.... aczkolwiek moge sie mylic.... :evil: choc w to watpie!!!

Maksiu - poszlo tym razem mam nadzieje ze dobrze!!!

Nie liczcie na to, ze ludzie sa uczciwi - ja w to juz nie wierze!!!!!!!!

Moja koleżanka, u której wybudowali dom na budowie bywała z przyjemności a nie z konieczności, bo faktycznie panowie Kołodzieje zajęli sie wszystkim. No i potwierdziła opinię, że z synem zdecydowanie lepiej i konkretniej sie rozmawia i współpracuje.

widzisz Klaus!? :D

Dzien doberek :)

Mam prośbę do forumowiczów, a szczególnie budujących z Silki o podpowiedź, gdzie najkorzystniej można kupić Silkę oraz o polecenie dobrej ekipy do stanu surowego-otwartego.

Czekamy na pozwolenie na budowę – jak dobrze pójdzie ruszamy z końcem września/ początkiem października br. :D

Pozdrawiam, Piotr

Mam prośbę do forumowiczów, a szczególnie budujących z Silki o podpowiedź, gdzie najkorzystniej można kupić Silkę oraz o polecenie dobrej ekipy do stanu surowego-otwartego.

Czekamy na pozwolenie na budowę – jak dobrze pójdzie ruszamy z końcem września/ początkiem października br. :D

Pozdrawiam, Piotr

No parę osób u nas buduje z Silki!

Czy to Ty pomogłeś mi z trampoliną? :wink:

Pozdrawiam, Piotr

No parę osób u nas buduje z Silki!

Czy to Ty pomogłeś mi z trampoliną? :wink:

Tak - ja :D

No to dziękuję!

Teraz namietnie odwiedzam allegro, nawet teraz w nim siedzę :wink:

eeeeee, no nie ma sprawy :lol:

ale teraz ja mam problem .. - wczoraj mieliśmy spotkanie z wykonawcą (górale), którzy wycenili robociznę naszej kurnej chatki na 45k .. moim skromnym zdaniem jest to wygórowana cena ‘po zbóju’ !! i albo znajdziemy innego wykonawcę za rozsądne pieniądze albo zmienimy technologię na Porotherm .. :wink:

Każda sugestia mile widziana

"Góralom" w Szczecinie sie już w głowach poprzewracało.

Miałem taką ekipe z polecenia - ich szef to kuzyn mojej przyjaciółki (robia teraz na Bezrzeczu). Za robocizne bardzo prostego domu z dwuspadowym dachem i dobudowanym garażem (pow. uż 110 m2+ 16m2 garaż) zażyczył sobie 60 tyś! :o :o :o (mógł od razu powiedzieć przez telefon, że nie jest zainteresowany, bo to juz nie jest nawet szukanie frajera). Gdybym chciał bez jego nadzoru, to mógłby mnie z nimi skontaktować za 3tyś. Oni by wzieli nie mniej niż 30tyś. Na dodatek jak zaznaczył ostro piją. :-? Jedyna zaleta, to to że są szybcy (ale na tym mi. aż tak bardzo nie zależało).

PS. Mam teraz ekipe z której jestem zadowolony za ok. 20 tyś.

pozdrawiam

Konrad